xatzimarkos

Γ. Χατζημάρκος: “Δεν θα επηρεάσει τον τουρισμό η τουρκική επιθετικότητα”

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Την πεποίθηση και βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις στον Τουρισμό μας φέτος από τη συνεχή τουρκική προκλητικότητα, εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε συγκεκριμένα τα εξής:
«Δεν έχω καμία αγωνία σε ό,τι αφορά την τουριστική μας βιομηχανία. Νομίζω ότι είναι απολύτως σαφές και αντιληπτό, σε όλη την Ευρώπη και τους οικονομικούς φορείς. Εμείς τουλάχιστον σε συνεργασία τόσο με τον ΕΟΤ όσο και με το Υπουργείο Τουρισμού, φροντίζουμε να υπάρχει συνεχής ροή ενημέρωσης προς όλους τους συντελεστές του Τουρισμού προς τα νησιά μας, η οποία να είναι αληθής, αντικειμενική και απαλλαγμένη από κάθε άλλου είδους προσθήκες, που αφορούν άλλους σκοπούς. Θεωρούμε συνεργάτες μας όλους όσους εμπλέκονται στο τουριστικό σύστημα και δεν έχουμε κανένα σημάδι αγωνίας ή ανησυχίας. Νομίζω ότι είναι αντιληπτό και σε αυτούς πια, ότι όλο αυτό, η ακραία επιθετικότητα της Τουρκίας, δεν μπορεί επ’ ουδενί να θέσει σε οποιονδήποτε κίνδυνο τους επισκέπτες των νησιών μας».

Τα μηνύματα για την νέα σεζόν

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τα μηνύματα για την νέα τουριστική σεζόν, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μια συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, πάνω στον κεντρικό σχεδιασμό που η υπουργός και οι συνεργάτες της έχουν, σε ό,τι αφορά την προσέλκυση τουριστών στην χώρα μας, για 365 ημέρες τον χρόνο. Το σχέδιο ‘Ελλάδα 365 Μέρες’ που είναι ένα κεντρικό σχέδιο του Υπ. Τουρισμού, περνάει σε φάση ωρίμανσης. Πρόσφατα μαζί με την αντιπεριφερειάρχη κα Μαριέτα Παπαβασιλείου είχαμε μια μακρά συνεργασία». Ταυτόχρονα ανακοίνωσε την επίσκεψη σήμερα στη Ρόδο της αντιπροέδρου του ΕΟΤ, κας Αγγελικής Χονδροματίδου η οποία θα συμμετέχει σε μια ευρεία συνάντηση εργασίας για να περάσει το σχέδιο αυτό, σε τεχνικό επίπεδο υλοποίησης.
Η συνάντηση θα γίνει στο γραφείο του κ. περιφερειάρχη στις 2 το μεσημέρι και έχουν προσκληθεί για να συμμετάσχουν οι τοπικοί φορείς, οι εμπλεκόμενοι με τον Τουρισμό (ΕΞΡ, ΕΒΕΔ, Εστιάτορες, Ξενοδοχοϋπάλληλοι, ΕΣΡ, Τουριστικά Καταλύματα κ.λπ.)
«Να πούμε όμως και μερικά γεγονότα: η επιμήκυνση έχει επιτευχθεί. Είναι μια πραγματικότητα, ειδικά για τις δύο τελευταίες τουριστικές περιόδους (2016 και 2017). Για το 2018, τα μηνύματα είναι πάρα πολύ καλά. Περιμένουμε μια καλύτερη σεζόν, ενώ ωριμάζουν πολλά που μπορούν να προχωρήσουν», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης.
Πρόσθεσε, πως όσο καλό κι αν είναι ένα σχέδιο, «αν δεν αγκαλιαστεί από την κοινωνία, δεν έχει ελπίδα επιτυχίας. Έχουμε σύμπτωση στόχων, βούλησης, προτάσεων και σχεδίων σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας (τοπικής και κεντρικής πολιτικής ηγεσίας) και περνάμε στο τεχνικό σχέδιο. Πρέπει, λοιπόν, να προσθέσουμε την αγορά και την τοπική κοινωνία. Στόχος είναι ότι εάν προχωρήσουμε όπως πρέπει, εμείς θα ξεκινήσουμε σύντομα».
Ξεκαθάρισε επίσης ότι υπάρχουν σε εξέλιξη, επαφές με τουλάχιστον 4 αεροπορικές εταιρείες οι οποίες θα στηρίξουν το εγχείρημα για χειμερινές πτήσεις το «σκληρό χειμερινό τετράμηνο» (Νοέμβριος, Δεκέμβριος, Ιανουάριος και Φεβρουάριος) –αλλά επιφυλάχθηκε για οποιεσδήποτε ανακοινώσεις.
Δήλωσε πάντως αποφασισμένος η Περιφέρεια να στηρίξει το «στοίχημα» αυτό εάν και εφόσον δεχτούν η κοινωνία και οι τοπικοί επιχειρηματίες και φορείς.

Τα έργα στο αεροδρόμιο από την Fraport

Σε ερώτηση εάν είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη των έργων στον Διεθνές Αερολιμένα «Διαγόρας» της Ρόδου κ. Χατζημάρκος, δεν έκρυψε γι ακόμη μια φορά την δυσαρέσκειά του: «Αυτή την στιγμή γίνονται κάποιες εργασίες, απολύτως απαραίτητες. Κατανοούμε ότι τα μεγάλα τεχνικά έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του αεροδρομίου απαιτούν χρόνο, και ο στόχος μας είναι σε επίπεδο λειτουργικό, αισθητικό και προσφερομένων υπηρεσιών να είναι έτοιμο. Σε αυτά τα τρία θέματα, εξακολουθούμε να ΜΗΝ είμαστε ευχαριστημένοι. Βλέπω την έλλειψη αντανακλαστικών από τον ιδιωτικό τομέα, την Fraport. Περιμένω όμως τα επόμενα βήματα».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *