Γ. Δήμας: Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας…

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με μεγάλη εμπειρία και θητεία στον Τουρισμό, σε ανώτατες θέσεις, ο Γιώργος Δήμας, τολμά πλέον να μπει στον επιχειρηματικό στίβο, με την ίδρυση δύο νέων εταιριών στον χώρο και πολύ φιλόδοξα σχέδια.

Ο ιδρυτής και CEO της Philergon Pro και συνιδρυτής της Allargo Sa, δεν άφησε να περάσει πολύς χρόνος μετά την αποχώρησή του από την TUI και έβαλε πλώρη για «μεγαλύτερα ταξίδια», με βάση την πολυετή εμπειρία και γνώση του συνόλου της τουριστικής αλυσίδας. Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στον τουριστικό κλάδο, ο κ. Δήμας ξεκίνησε την καριέρα του το 1983 και έκτοτε ανέλαβε πολλούς εμπορικούς ρόλους σε τουριστικές εταιρείες.

Από το 1987, εργάζεται ως επί το πλείστον σε διευθυντικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου του ως επικεφαλής της TUI στην Ελλάδα. Έχει δει τις περισσότερες πτυχές του Τουρισμού, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη Λαπωνία και την Ισλανδία, για τις οποίες ήταν υπεύθυνος για την TUI. Αυτό τον καθιστά εμπειρογνώμονα στον τομέα και πολύτιμο σύμβουλο για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη βιομηχανία.

Από τον Απρίλιο 2021, ο Γιώργος Δήμας ξεκίνησε τη δική του εταιρεία, Philergon Pro, με στόχο να μοιραστεί την εμπειρία του με αναπτυσσόμενες εταιρείες στον τουρισμό και τη φιλοξενία.

Ο Γιώργος Δήμας «άνοιξε τα χαρτιά» του στη ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη από τη νέα του δραστηριότητα.

Η συνέντευξη

Η συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Στ. Δεριζιώτη, έχει ως εξής:

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Τουρισμού, η φετινή τουριστική σαιζόν θα ξεκινήσει στις 14.05. Πόσο έτοιμοι είμαστε  όμως να υποδεχθούμε τους τουρίστες και πόσο θα επηρεάσει τις αφίξεις ξένων τουριστών η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα;

Βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσει η τουριστική σαιζόν είναι η Eλλάδα να είναι «πράσινη» επιδημιολογικά. Δεν μπορούμε να μιλάμε για έναρξη της σαιζόν αν η Ελλάδα, η τουλάχιστον οι μεγαλύτεροι Τουριστικοί προορισμοί ( Κρήτη, Ρόδος, Κως κ.λπ.), δεν είναι πράσινοι στον Χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου πρόληψης και ελέγχου νόσων ( ECDC).

Η πορεία του εμβολιασμού και η ατομική ευθύνη είναι καθοριστικοί παράγοντες για να γίνουν (αλλά και να διατηρηθούν) οι τουριστικές περιοχές στη λίστα με τους πράσινους προορισμούς. Με τους ρυθμούς που γίνονται οι εμβολιασμοί στο ΗΒ αλλά και στην Ευρώπη είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι.

Πως αποτιμάτε το 2020 και ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για το 2021;

Το 2020 δείξαμε άριστη διαγωγή, και αυτό εκτιμήθηκε από τους ξένους επισκέπτες που προτίμησαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, αντί για τις παραδοσιακά ανταγωνίστριες χώρες (Τουρκία, Ισπανία Πορτογαλία). Αυτό οι Ευρωπαίοι δεν το ξεχνούν. Είναι αξιοσημείωτο ότι το 2020 η Ελλάδα ήταν για πρώτη φορά στην κορυφή των αφίξεων για τους κορυφαίους Τ.ο’s της Ευρώπης.

Σίγουρα το 2020 θα είναι μία μεταβατική χρονιά και με το καλό σενάριο θα είμαστε τυχεροί αν φθάσουμε στο 50% των αφίξεων το 2019. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των κορυφαίων Τ.Ο’s η Ελλάδα παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών και αυτό το καλοκαίρι εξαργυρώνοντας την καλή συμπεριφορά που επέδειξε την περυσινή σαιζόν. Πρέπει λοιπόν να συμμορφωθούμε με τα αναθεωρημένα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, με τα οποία θα λειτουργήσει φέτος ο Ελληνικός Τουρισμός, στα ξενοδοχεία, στα αεροδρόμια αλλά και στην καθημερινότητα μας. Είναι πολύ σημαντικό να εμβολιαστούν άμεσα οι άνθρωποι του Τουρισμού που έρχονται σε επαφή με τους τουρίστες, ει δυνατόν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson ώστε να αποκτήσουν ανοσία άμεσα και  να είναι έτοιμοι με την έναρξη της σαιζόν. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να υψώσουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό και  θα διατηρήσουμε το καλό μας όνομα, ώστε να έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

ksd PRIMAGEL Δήμας
adv

Ένα ακόμα θετικό στοιχείο που θα βοηθήσει τον Ελληνικό Τουρισμό είναι ότι ξενοδοχεία που δεν άνοιξαν πέρυσι λόγω χαμηλού αριθμού κρατήσεων , προγραμματίζουν να ανοίξουν το 2021. Έτσι, αν δεν υπάρξει κανένα απρόοπτο, σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία θα είναι ανοικτά και έτοιμα να υποδεχθούν τους ξένους αλλά και Έλληνες επισκέπτες.

Για την διαδικασία εισόδου στην χώρα των τουριστών τι έχετε να πείτε;

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις των αρμοδίων Υπουργείων επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα( εκτός εξαιρέσεων)  χωρίς 7ήμερη καραντίνα,  εφόσον έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ή   στην περίπτωση ολοκλήρωσης του εμβολιασμού για κορωνοϊό COVID-19 και προσκόμισης από αυτούς πιστοποιητικού εμβολιασμού, στην αγγλική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή, υπό την προϋπόθεση της παρόδου δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Σοφή απόφαση αλλά  πολύ ακριβή αν αναλογιστούμε ότι ένα PCR τεστ κοστίζει από 100 έως 150 ευρώ στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Το κόστος είναι τεράστιο ειδικά για τις οικογένειες με 1 η και περισσότερα παιδιά. Μία φθηνότερη αλλά εξίσου αξιόπιστη και  ασφαλής λύση είναι τα rapid τεστ, τα οποία μπορούν να κάνουν την ημέρα της αναχώρησης, λίγο πριν επιβιβασθούν στο αεροπλάνο. Έτσι γλυτώνουν χρόνο, ταλαιπωρία, χωρίς να επιβαρύνεται πολύ ο οικογενειακός προϋπολογισμός και  αποφεύγουν τον κίνδυνο να τους επιβάλλουν καραντίνα . Όπως ανέφερε πρόσφατα ανώτατο στέλεχος της Τουριστικής Βιομηχανίας  ‘’Οι καραντίνες είναι τοξικές’’.

Dimas ΔήμαςΘεωρώ πολύ σωστή την κίνηση να ανοίξουμε πρώτοι στην Ευρώπη τα σύνορα μας σε όλους τους εμβολιασμένους τουρίστες καθώς και σε όσους προσκομίζουν αρνητικό τεστ. Σε συνδυασμό με το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Υγείας   που πρόσφατα εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το τα νέα είναι ευχάριστα για το φετινό Καλοκαίρι. Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι αλλά και ρεαλιστές συγχρόνως. Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Είμαι σίγουρος ότι το σύνολο των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό θα τηρήσει και πάλι τα μέτρα και θα έχουμε τελικά μια καλύτερη σαιζόν, πάντα συγκριτικά με το 2020.

Πείτε μας για την Philergon Pro, το πρώτο σας «παιδί».

Ως γραφείο παροχής συμβουλών, καθοδηγούμε τις εταιρείες τουρισμού για την επίτευξη του στόχου τους. Στον ρόλο μας ως συμβούλων, σας βοηθάμε να εντοπίσετε τη ρίζα ενός προβλήματος και να δημιουργήσουμε μαζί ένα σχέδιο προσέγγισης.

Είμαστε εδώ για εσάς κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης, καθώς και της φάσης αξιολόγησης.

Μπορείτε να βασιστείτε σε εμάς για έργα σχετικά με:

  • Πωλήσεις & επικοινωνίες
  • Εμπορική υποστήριξη
  • Συμβόλαιο με ταξιδιωτικούς οργανισμούς και ταξιδιωτικά γραφεία
  • Εκπροσώπηση σε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις
  • Χάρη στο  δίκτυό μας, μπορούμε επίσης να σας βοηθήσουμε σε θέματα που σχετίζονται με:
  • Διαχείριση ξενοδοχείου
  • Υποστήριξη προσλήψεων
  • Ειδικά σεμινάρια για επαγγελματίες του τουρισμού
  • Πώληση / ενοικίαση κτιρίων ή γης που προορίζονται για τουριστικές επιχειρήσεις

H Allargo SA

H εταιρεία Allargo SA ξεκίνησε την λειτουργία της τον Απρίλιο του 2021, από μία ομάδα ανθρώπων με μεγάλη εμπειρία στις υπηρεσίες του  Τουρισμού.

Κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού οι τουρίστες προτίμησαν  τις μεμονωμένες (private)  μεταφορές και εκδρομές αντί  για μαζικές. Οι άνθρωποι της Allargo αντιλήφθηκαν άμεσα την ανάγκη αυτή για τον νέο τρόπο μετακίνησης και επένδυσαν σε μίνι βαν 9 θέσεων, σε πρώτη φάση στην Κρήτη,  ένα προϊόν το οποίο λείπει από την Ελληνική αγορά , ειδικότερα στα μεγάλα νησιά ( Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα. Κω). Ξεκινήσαν λοιπόν αυτή την εταιρεία και ανέπτυξαν μία πλατφόρμα (Β2C)  μέσω της οποίας μία οικογένεια ή μία παρέα, μπορεί να κλείσει μία μεταφορά ή μία εκδρομή  με ταξί, μίνι βαν ή mini bus, σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Παράλληλα, ο πελάτης έχει την δυνατότητα να ενοικιάσει ένα αυτοκίνητο σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος. Τα ιδιόκτητα μίνι βαν βρίσκονται στην Κρήτη, στην υπόλοιπη Ελλάδα συνεργάζεται με τους καλύτερους τοπικούς προμηθευτές.

Οι άνθρωποι της εταιρίας δραστηριοποιούνται πάνω από 30 χρόνια στον Τουρισμό, είναι γνώστες των αναγκών των τουριστών και συνεργάζονται με τους μεγαλύτερους και  καλύτερους προμηθευτές σε όλη την Ελλάδα. Τα στελέχη της ενδιαφέρονται για την  γνώμη των πελατών και είναι ανοικτά σε παρατηρήσεις και προτάσεις βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχει. «Είμαστε μία μικρή ομάδα και όλοι μας έχουμε όρεξη να προσφέρουμε αξέχαστες υπηρεσίες και εμπειρίες στους πελάτες μας ώστε να αποτελέσουν μετέπειτα τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας», σημειώνουν οι άνθρωποι της εταιρίας.

Tagged

1 σχόλιο στο “Γ. Δήμας: Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας…

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *