Γ. ΠΙΤΣΙΛΗΣ: Τι θα γίνει με τους ελέγχους στην βραχυχρόνια μέχρι τέλη ’22 | Έλεγχοι σε νέες πλατφόρμες

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΕΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για τον έλεγχο στα καταλύματα που είναι “ενταγμένα” στις 3 μεγάλες πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων, αποκάλυψε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ τόνισε ότι υπάρχει κανονική ροή στοιχείων από τις 3 μεγάλες πλατφόρμες προς την ΑΑΔΕ για τις μισθώσεις, πλην όμως η διαδικασία ελέγχου και ταυτοποίησης ακινήτων, ιδιοκτητών, κ.λπ., απαιτεί χρόνο, καθώς δεν υπάρχει πλήρης συμβατότητα. Υπογράμμισε δε ότι μέχρι τα τέλη του έτους δεν θα υπάρχουν στις πλατφόρμες αυτές, ακίνητα χωρίς τον ειδικό αριθμό ταυτοποίησης.

Το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ήταν στην γενική συνέλευση της ΠΟΞ και κατέγραψε τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Πιτσιλή.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Πιτσιλής είπε ότι άμεσα θα υπάρξουν ενέργειες εναντίον όσων δεν έχουν δηλώσει εισοδήματα και δεν έχουν τον μοναδικό αριθμό, ενώ είπε ότι οι έλεγχοι θα διευρυνθούν και σε πλατφόρμες με βίλλες, κ.λπ..

Τέλος, ο διοικητής της ΑΑΔΕ αναφέρθηκε και σε συγκροτήματα πολυκατοικιών, κ.λπ., που ενοικιάζονται μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων.
Κατέληξε δε ότι ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου θα υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων και για την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού.

Μπορείτε να δείτε την ομιλία του διοικητή της ΑΑΔΕ και στο κανάλι του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στο youtube.

Tagged

1 σχόλιο στο “Γ. ΠΙΤΣΙΛΗΣ: Τι θα γίνει με τους ελέγχους στην βραχυχρόνια μέχρι τέλη ’22 | Έλεγχοι σε νέες πλατφόρμες

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *