Photo by Hannah Reding on Unsplash
Photo by Hannah Reding on Unsplash

Γαλλία: Επιπρόσθετα μέτρα για τη στήριξη του Τουρισμού και των συναφών επιχειρήσεων

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στις 10 Ιουνίου η κυβέρνηση στη Γαλλία ανακοίνωσε την εφαρμογή νέων ενισχυμένων μέτρων για τη στήριξη του τουριστικού κλάδου και των συναφών επιχειρήσεων.

Oι δραστηριότητες που επωφελούνται από τη νέα αυτή ενισχυμένη κρατική επιχορήγηση υποδιαιρούνται σε 2 κατηγορίες. Η πρώτη είναι τα ξενοδοχεία, τα catering, τα καφέ, ο τουρισμός, οι εκδηλώσεις, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, που επηρεάζονται λόγω των περιορισμών στις δραστηριότητες τους που υπερβαίνουν χρονικά την 11η Μαΐου 2020. Η δεύτερη κατηγορία είναι οι ανάντη και κατάντη δραστηριότητες των τομέων αυτών, οι οποίοι για να επωφεληθούν από τα νέα μέτρα, πρέπει να έχουν καταγράψει απώλεια κύκλου εργασιών κατά 80% για τη διάρκεια του lockdown (15 Μαρτίου έως 15 Μαΐου).

Σε τηλεφωνική συνέντευξη Τύπου ο Γάλλος Υπουργός Τουρισμού, Jean-Baptiste Lemoyne, δήλωσε ότι ο Τουρισμός αποτελεί εθνική προτεραιότητα και το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζεται στα νέα μέτρα.

Οι επιχειρήσεις με δραστηρίοτητες σε αυτούς τους κλάδους, ανεξαρτήτως από το μέγεθός τους, θα επωφεληθούν σε ποσοστό 100% μέσω της κάλυψης της μισθοδοσίας για τις χαμένες εργάσιμες ώρες έως το Σεπτέμβριο. Σε άλλους τομείς από την 1η Ιουνίου το ποσοστό της κάλυψης θα ανέλθει στο 85%.

Επιπλέον, το κεφάλαιο αλληλεγγύης θα είναι διαθέσιμο έως τα τέλη του 2020 και θα συμπεριλαμβάνει πλέον και επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 20 εργαζόμενους (ενώ μέχρι στιγμής το ανώτατο όριο ήταν οι 10 εργαζόμενοι). Οι εταιρίες των παραπάνω κλάδων θα λαμβάνουν έως και 10000 ευρώ και μπορούν να κάνουν αίτηση έως τα τέλη Ιουλίου, ενώ το κεφάλαιο αλληλεγγύης σταμάτησε να ισχύει για τους άλλους κλάδους στις 31 Μαΐου.

Οι μικρομεσαίες και οι μικρές επιχειρήσεις θα επωφεληθούν, επίσης, από την εξαίρεση των εργοδοτών ως προς την πληρωμή των συνεισφορών ή θα υπάρξει αναστολή των σχετικών ποσών για το διάστημα Μάρτιος-Ιούνιος 2020. Επιπλέον, δε θα καταβάλλονται οι συνεισφορές που ανέρχονται στο 20% της μισθοδοσίας. Οι υπόλοιπες εταιρίες μπορούν να εξαιρεθούν και αυτές από τις παραπάνω συνεισφορές ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Σχετικά με τα δάνεια, τα οποία τελούν υπό κρατική εγγύηση, ήδη 8.1 δισεκατ. ευρώ έχουν διαμοιραστεί σε 85000 τουριστικές επιχειρήσεις και ο μέσος όρος του κεφαλαίου ανά επιχείρηση ανέρχεται στα 95000 ευρώ. Επιπλέον, μέσω του δανείου της BPIFrance έχουν διανεμηθεί 200 εκατ. ευρώ από το σύνολο του 1 δισεκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *