paris

Γαλλία: Σχέδιο διάσωσης του Τουρισμού από την κυβέρνηση

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ένα νέο “σχέδιο Marshall” για τη διάσωση του Τουρισμού ύψους 18 δισεκατ. ευρώ επιδιώκει να εφαρμόσει η κυβέρνηση στη Γαλλία.

“Ένεση” 18 δισεκατ. ευρώ για την τουριστική βιομηχανία

Στις 14 Μαίου η γαλλική κυβέρνηση παρουσίασε τις λεπτομέρειες του σχεδίου διάσωσης του Τουρισμού. Ο Γάλλος Πρωθυπουργός, Eduard Philippe, ανέφερε χθες, ότι ο Τουρισμός έχει έρθει αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του και πως η διάσωσή του αποτελεί κύρια εθνική προτεραιότητα.

Το κρατικό πακέτο στήριξης θα ανέρχεται στα 18 δισεκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6.2 δισεκατ. θα δοθούν υπό τη μορφή δανείων με κρατικές εγγυήσεις για 50000 εταιρίες του κλάδου.

Έως τα τέλη του 2020 θα είναι διαθέσιμη επιπλέον οικονομική στήριξη μέσω του Κεφαλαίου Αλληλεγγύης, το οποίο δημιουργήθηκε με στόχο τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων ενάντια στον αντίκτυπο της κρίσης του Κορωνοϊού. Μέσω αυτού οι ταξιδιωτικές εταιρίες θα μπορούν να λάβουν οικονομική ενίσχυση ύψους έως και 10000 ευρώ.

Επιπλέον, εκπονείται μια σειρά από μέτρα για την αποφυγή μαζικών απολύσεων. Προβλέπεται ότι οι τράπεζες θα αναβάλουν τις πληρωμές των εταιριών για 12 αντί για 6 μήνες που ίσχυε μέχρι σήμερα, και οι εργοδότες και το εργατικό προσωπικό δε θα καταβάλουν φορολογικές συνεισφορές για όσο καιρό θα διαρκεί το lockdown.

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός αναφέρει, ότι η κυβέρνηση δε θα αφήσει τον κλάδο να πτωχεύσει. Ο Τουρισμός παρέχει 2 εκατ. θέσεις εργασίας στη Γαλλία και αποτελεί το 8% του ΑΕΠ της. Μέχρι στιγμής το 95% των ξενοδοχείων παραμένουν κλειστά.

1.3 δισεκατ. ευρώ για το Νέο Τουρισμό

Περισσότερα από 1.3 δισεκατ. ευρώ θα διατεθούν από τη γαλλικό κρατικό οικονομικό οργανισμό.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του γαλλικού κρατικού οικονομικού οργανισμού Caisse des Dépôts, Olivier Sichelle, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα επενδυτικό πρόγραμμα και όχι για δάνειο, καθώς το ποσό, το οποίο θα παραχωρηθεί μέσω της Τράπεζας των Επιχειρηματιών (Bpifrance) δε θα επιστραφεί.

Ωστόσο, οι επωφελούμενες εταιρίες θα πρέπει να δεσμευθούν σε ένα πλήθος απαιτήσεων και ειδικά σε ζητήματα περιβαλλοντικής φύσης.

Σε αυτό το ποσό θα προστεθούν και συνεισφορές του ιδιωτικού τομέα με αποτέλεσμα να ανέλθει στα 7 δισεκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *