Η γαλλική απεργία καθηλώνει τα αεροσκάφη

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Τουλάχιστον 200 ακυρώσεις πτήσεων και πολλές καθυστερήσεις προκλήθηκαν εξαιτίας της απεργίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στη Γαλλία (ATC), που ξεκίνησε από το βράδυ της Δευτέρας και θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη το πρωί, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ένωσης Αερομεταφορέων Ευρώπης (A4E).

Εκτός, όμως, από τις ακυρώσεις πτήσεων, η απεργία των ελεγκτών εναέρια κυκλοφορίας δημιουργεί αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Α4Ε, Thomas Reynaert να λέει ότι, περισσότερο από 250 ημέρες απεργίας από το 2004 είναι αρκετές. “Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους καλοπληρωμένους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να περιορίσουν τα δικαιώματα εκατομμυρίων Ευρωπαίων επιβατών”.

Το Α4Ε καλεί τη γαλλική κυβέρνηση, στην Εθνική Σύνοδο Κορυφής για την Κινητικότητα, στις 19 Σεπτεμβρίου, να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες στον τομέα των μεταφορών.

Η Ένωση θέλει, επίσης, η κυβέρνηση των Παρισίων να εξετάσει μέτρα ικανά να βελτιώσουν την προβλεψιμότητα των επιπτώσεων των απεργιών και να μειώσουν τις ζημιές στη γαλλική και ευρωπαϊκή οικονομία.

“Δεδομένης της γεωγραφικής θέσης της Γαλλίας, το μερικό κλείσιμο ή η μείωση της χωρητικότητας του γαλλικού εναέριου χώρου, μειώνουν σημαντικά τις δυνατότητες υπερπτήσεων και τη συνδεσιμότητα με άλλα κράτη μέλη”, προσθέτει ο Reynaert.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *