gastronomy

“Οι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου”…

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ο Φιλάρετος Ψημμένος με τη σύζυγο του Μαριάννα δημιούργησαν το 2006 τον Ξενώνα “ΑΜΑΝΙΤΑ”, στην  Τσαγκαράδα Πηλίου. Στα 12 χρόνια της λειτουργίας του ξενώνα, έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια να ανακαλύψουν και να αναδείξουν δημιουργικά την τοπική γαστρονομία.

Στο ταξίδι αυτό συλλέξανε  πληροφορίες, συνταγές και ιστορίες, που μοιράζονται με τους επισκέπτες τους. Το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός τους για το υλικό αυτό, τους έδωσε το έναυσμα για μια πιο συστηματική καταγραφή. Δημιουργήσανε ένα βιβλίο 150 σελίδων, με τίτλο ‘οι γαστρονομικές ιστορίες ενός ξενοδόχου’, με 34 ιστορίες και 64 συνταγές, που ενώνουν το χτες και το σήμερα, το βουνό και τη θάλασσα, το περιβόλι και το βοτανόκηπο και τελειώνουν γύρω από ένα τραπέζι στην αυλή.

‘Οι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου’ είναι μια προσπάθεια να παρουσιαστούν οι βασικοί ‘γαστρονομικοί Μύθοι’ του Πηλίου μέσα από τα δικά τους μάτια. Στόχος είναι να εκδοθεί σε 2 εκδόσεις Ελληνική και Αγγλική. Για τη συγκέντρωση των χρημάτων της έκδοσης η οικογένεια Ψημμένου έχει δημιουργήσει μια καμπάνια crowdfunding, δηλαδή συγκέντρωσης των χρημάτων από το κοινό, ουσιαστικά προπουλώντας αντίτυπα του βιβλίου.

Η καμπάνια βρίσκεται στη διεθνή πλατφόρμα Indiegogo στο https://igg.me/at/amanitabook   και ζητούν τη  βοήθεια όλων μας, για να εκδώσουν το βιβλίο και να μεταφέρουν την εμπειρία του Πηλίου σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Ήδη έχει καλυφθεί το 44% του στόχου και μέχρι τη λήξη της καμπάνιας στις 29 Απριλίου όσο περισσότερα χρήματα συγκεντρωθούν, τόσο περισσότερα αντίτυπα θα εκτυπωθούν.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *