Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Γιάννης Μπρατάκος | Παραιτήθηκε από το ΕΒΕΑ

ΦΟΡΕΙΣ

Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος, είναι η επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για την νευραλγική θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθετείται γενικός γραμματέας πρωθυπουργού ο Γιάννης Μπρατάκος, ο οποίος ήδη παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Τους δύο άνδρες συνδέουν μεταξύ άλλων και στενοί οικογενειακοί δεσμοί, καθώς ο Γιάννης Μπρατάκος είναι και γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο πατέρας του είχε διατελέσει γενικός διευθυντής του γραφείου του αειμνήστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Who is who

Ο Γιάννης Μπρατάκος γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Πληροφορικής DD SYNERGY από το 1999, ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995.

Αποτέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ και pρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της συμβουλευτικής εταιρίας CAPE CONSULTING.

Εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το 2006. Τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Από τον Φεβρουάριο του 2021, αποτελεί μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατηγικής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 εξελέγη πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο Γιάννης Μπρατάκος είναι διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών, του Άγγελου και του Αλέξανδρου.

Tagged

1 σχόλιο στο “Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Γιάννης Μπρατάκος | Παραιτήθηκε από το ΕΒΕΑ

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *