Οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες υποβαθμίζουν τις ταξιδιωτικές συστάσεις για την Τουρκία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η γερμανική κυβέρνηση έχει εντείνει τις συστάσεις σχετικά με τα ταξίδια στην Τουρκία, όμως οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δεν βλέπουν καμία επίπτωση στους παραθεριστές.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αντιδρούν επιφυλακτικά στις νέες ταξιδιωτικές οδηγίες για την Τουρκία, που προειδοποιούν για ενδεχόμενο αντι-γερμανικών διαμαρτυριών τις προσεχείς εβδομάδες, πριν από το αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα για το νέο σύνταγμα, στις 16 Απριλίου.

Η τελευταία πολιτική ένταση μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου ώθησε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας να ενημερώσει τους πολίτες της χώρας για τους κινδύνους που ενέχει ένα ταξίδι στην Τουρκία. Προειδοποίησε ότι «κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και λόγω της αυξημένης πολιτικής έντασης, πρέπει να αναμένονται διαδηλώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν επίσης να κατευθύνονται κατά της Γερμανίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι Γερμανοί ταξιδιώτες στην Τουρκία θα μπορούσαν επίσης να επηρεαστούν». Το υπουργείο προειδοποίησε τους παραθεριστές να μείνουν μακριά από τα πολιτικά γεγονότα και τις μεγάλες συγκεντρώσεις.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ολλανδική και την αυστριακή κυβέρνηση σκλήρυναν επίσης τις ταξιδιωτικές συμβουλές τους για την Τουρκία, προειδοποιώντας τους πολίτες τους να αποφύγουν τα πλήθη σε δημόσιους χώρους.

Σε απάντηση, η DER Touristik τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει την αξιολόγηση της συνολικής κατάστασης ασφάλειας στην Τουρκία. «Το μήνυμα είναι, συμβουλέψτε τους πελάτες σας να μείνουν μακριά από πολιτικά γεγονότα», σχολίασε ο René Herzog, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου για την Κεντρική Ευρώπη. Δεν υπάρχει γενική ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Τουρκία, που θα αναγκάσει τους τουριστικούς πράκτορες να μεταφέρουν τους πελάτες τους πίσω στη χώρα τους και πάλι, πρόσθεσε η DER Touristik.

Ομοίως, η FTI, δήλωσε πως το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει μεταβάλει τις απόψεις του για το επίπεδο ασφάλειας στη χώρα και δεν υπάρχουν συνέπειες για τους παραθεριστές σε παραθαλάσσιους προορισμούς. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας τόνισε το value for money και την υψηλή ποιότητα των ξενοδοχείων στην Τουρκία, προσθέτοντας ότι «οι Γερμανοί επισκέπτες εξακολουθούν να γίνονται δεκτοί με ενθουσιασμό από τους ξενοδόχους και τον τοπικό πληθυσμό στην Τουρκία».

Η TUI από την πλευρά της ανέφερε: «Η κατάσταση είναι ήρεμη στις τουριστικές, παραθαλάσσιες περιοχές της Τουρκίας. Εκτός από τη σύσταση για την αποφυγή πολιτικών συγκεντρώσεων, δεν έχουμε καμία νέα πληροφορία που περιορίζει τους τουρίστες στη χώρα, με κάθε τρόπο. Ο Γερμανός ηγέτης της τουριστικής αγοράς, πρόσθεσε: «Κάθε τουρίστας αποφασίζει για τον εαυτό του εάν θα πρέπει να αποφύγει την Τουρκία ως ταξιδιωτικό προορισμό».

Τέλος, ο Thomas Cook αρνήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες ταξιδιωτικές συστάσεις του υπουργείου Εξωτερικών για την Τουρκία.

Η ζήτηση για διακοπές στην Τουρκία από τη γερμανική αγορά κατά το τελευταίο έτος έχει καταρρεύσει, εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων και των πολιτικών διενέξεων. Συνολικά, ο αριθμός των επισκεπτών μειώθηκε από 5,6 εκατομμύρια το 2015 έως 3.900.000 πέρυσι, και οι κρατήσεις για το τρέχον έτος μειώθηκαν κατά σχεδόν 60% μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη γερμανική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (DRV).

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *