ksd copyright
© money tourism copyright photo

Γερμανία: Προς άρση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης σε 31 ευρωπαϊκά κράτη από τις 15 Ιουνίου|Και η Ελλάδα ανάμεσά τους

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η κυβέρνηση στη Γερμανία σχεδιάζει να αποσύρει την ταξιδιωτική απαγόρευση για 31 ευρωπαϊκά κράτη από τις 15 Ιουνίου, με την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέπουν τα δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας.

Μαζί με τα 26 κράτη της ΕΕ στη λίστα αυτή συγκαταλέγονται η Βρετανία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ελβετία και το Λιχτενστάιν.

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, το παραπάνω προκύπτει από το προσχέδιο του εγγράφου με τίτλο “Κριτήρια για την επανεκκίνηση του Ευρωπαϊκού Τουρισμού”, το οποίο εκπονήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών και αναμένεται να εγκριθεί την Τετάρτη από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η άρση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης αναμένεται να σηματοδοτήσει την έγκαιρη έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών στην Ευρώπη, έτσι ώστε να διασωθεί η θερινή σεζόν. Στο κείμενο αναφέρεται, ότι “η επανεκκίνηση του Τουρισμού είναι απαραίτητη για τους ταξιδιώτες και το γερμανικό ταξιδιωτικό κλάδο, καθώς και για την οικονομική σταθερότητα των προορισμών”.

primagel
adv

Η απαγόρευση θα αντικατασταθεί από μεμονωμένες πληροφορίες, οι οποίες θα αναδεικνύουν τον κίνδυνο μετάδοσης σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή προστασία των τουριστών ενάντια στη μετάδοση του ιού, η ΕΕ θα εργαστεί πάνω σε έναν αριθμό κριτηρίων. Μεταξύ άλλων προτείνεται το ανώτατο όριο των 50 νέων μεταδόσεων ανά 100000 κατοίκους εντός 7 ημερών. Στη Γερμανία, εάν ξεπεραστεί το όριο αυτό, τα μέτρα καραντίνας που έπαψαν να ισχύουν θα εφαρμοστούν ξανά.

Επιπλέον, τα κράτη θα πρέπει να αναπτύξουν βιώσιμα σχέδια ως προς την τήρηση των κανόνων απόστασης, της υγιεινής των χεριών, της χρήσης μασκών, καθώς και του εξαερισμού και της απολύμανσης των δωματίων. Θα πρέπει, επίσης, να υπάρχει πρόβλεψη για την αντιμετώπιση κρουσμάτων των τουριστών και να παρέχονται επαρκείς δυνατότητες εξέτασης, καραντίνας και περίθαλψης.

Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει στο προσχέδιο ότι θα πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς.

Το έγγραφο, επίσης, επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αναπτύξει μία διαδικασία για την αξιολόγηση των προστατευτικών μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή. Υπό αυτό το πλαίσιο τα αρμόδια υπουργεία θα προτείνουν “φιλικές προτάσεις για τα προστατευτικά μέτρα”. Η αναλογία του κινδύνου της μετάδοσης και των προστατευτικών μέτρων, καθώς οι τοπικές διαφορές στα κράτη θα πρέπει να αξιολογούνται διαρκώς.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *