Γερμανία: Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τις ταξιδιωτικές αποζημιώσεις

Γερμανία: Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τις ταξιδιωτικές αποζημιώσεις

Norbert Fiebig
Norbert Fiebig © DRV/Wyrwa | drv.de

Ο σύνδεσμος των tour operators (DRV) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Τουρισμού (DTV) στη Γερμανία, ξεκίνησαν μια εκστρατεία, η οποία ζητάει από τους ταξιδιώτες να αναβάλλουν τις κρατήσεις τους και να μην τις ακυρώσουν.

Η ιδέα αυτής της εκστρατείας «αλληλεγγύης» βασίζεται στην ανάγκη των tour operators και των ταξιδιωτικών πρακτορείων για ρευστότητα, η οποία δεν καθίσταται δυνατή, αν όλοι οι ταξιδιώτες ακυρώσουν τις κρατήσεις τους και ζητήσουν χρηματική αποζημίωση.

O Πρόεδρος του DRV, Norbert Fiebig, δηλώνει: «Η τωρινή κρίση είναι άνευ προηγουμένου για τον κλάδο μας. Όμως, κάθε κρίση θα τελειώσει και η επιθυμία για διακοπές θα επιστρέψει. Τότε είναι που πρέπει και ο κλάδος να κάνει «επανεκκίνηση»».

Ο γενικός διευθυντής του DTV, Norbert Kunz, προσθέτει: «Βρισκόμαστε στο μέσο μιας από τις μεγαλύτερες κρίσεις του γερμανικού τουριστικού κλάδου. Κοινός μας στόχος είναι να αποφύγουμε τις χρεοκοπίες και τις απολύσεις. Εάν όλοι δείξουμε αλληλεγγύη, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να διασφαλίσουμε το γεγονός ότι η Γερμανία παραμένει ελκυστική ως ταξιδιωτικός προορισμός».

Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, οι tour operators και όλοι όσοι παρέχουν υπηρεσίες στον κλάδο καλούνται χρησιμοποιήσουν το hash tag #verschiebdeinereise  στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

ΜΕΣΩmoney-tourism.gr
ΠΗΓΗmoney-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ