©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γερμανία: Οι πωλήσεις των ταξιδιωτικών γραφείων παραμένουν ισχυρές τον Φεβρουάριο

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με τη διάθεση των Γερμανών για ταξίδια να παραμένει ισχυρή τα ταξιδιωτικά γραφεία αύξησαν τα έσοδά τους τον Φεβρουάριο του 2023 κατά 113%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, ενώ υπολείπονται μόλις κατά 0,5%, έναντι του 2019, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του παρόχου υπηρεσιών δεδομένων Tats.

Αθροιστικά, ο συνολικός τιμολογούμενος κύκλος εργασιών των ταξιδιωτικών γραφείων τον Φεβρουάριο του 2023, που περιλαμβάνονται στον δείκτη, είναι αυξημένος κατά 113%, σε σύγκριση με το 2022. Σε αυτό το πλαίσιο, ο τουρισμός κατέγραψε θετικό πρόσημο 73% και ο υποτομέας της κρουαζιέρες που περιλαμβάνονται σε αυτόν κατέγραψε εντυπωσιακή αύξηση κατά 179%. Αυτό σημαίνει ότι τα κλασικά οργανωμένα ταξίδια είχαν υποδεέστερη πορεία.

Οι πωλήσεις των αεροπορικών ταξιδιών αυξήθηκαν κατά 132%, ο αριθμός των εισιτηρίων που εκδόθηκαν κατά 93% και οι πωλήσεις των λοιπών ταξιδιών αυξήθηκαν κατά 97%.

Χάρη στη θετική εξέλιξη του Φεβρουαρίου 2023, ο συνολικός τιμολογούμενος κύκλος εργασιών σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2019 βρίσκεται πλέον στο προ-πανδημικό επίπεδο (-0,5%). Ωστόσο, ο τουρισμός εξακολουθεί να εμφανίζει έλλειμα 11%, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο πριν από 4 χρόνια. Ο τζίρος των αεροπορικών ταξιδιών, με μείον 3%, βρίσκεται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τον Ιανουάριο του 2019, παρά τον χαμηλότερο αριθμό αεροπορικών εισιτηρίων (-23%), αποτελώντας μια σαφής ένδειξη των αυξημένων τιμών των εισιτηρίων. Μόνο ο λοιπός κύκλος εργασιών έχει ήδη καταγράψει αύξηση 11,5% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2019.

Συγκράτηση των κρατήσεων

Οι εισερχόμενες κρατήσεις στον τομέα του τουρισμού παρέμειναν ισχυρές τον Φεβρουάριο. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σημείωσαν αύξηση κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, ενώ, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2019, είναι αυξημένες κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Για το σύνολο του οικονομικού έτους, ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικό έλλειμμα στην κατάσταση των κρατήσεων, τόσο όσον αφορά στον τουρισμό, όσο και στον υποτομέα της κρουαζιέρας: Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, 41% περισσότερες κρατήσεις βρίσκονται στα συστήματα για τον τουρισμό, αλλά σε σύγκριση με το 2019 εξακολουθεί να υπάρχει ένα έλλειμα 39%. Στον τομέα της κρουαζιέρας, καταγράφεται αύξηση 55%, σε σχέση με το 2022, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει ένα έλλειμμα 14%, σε σχέση με το 2019.

Tagged

1 σχόλιο στο “Γερμανία: Οι πωλήσεις των ταξιδιωτικών γραφείων παραμένουν ισχυρές τον Φεβρουάριο

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *