© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γερμανία: Πως κινήθηκαν οι κρατήσεις τον Ιούλιο | Σε άνοδο οι last minute | Πρώτη η Ελλάδα

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε πτωτικά επίπεδα διαμορφώθηκαν οι ταξιδιωτικές κρατήσεις στην Γερμανία τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Travel Data + Analytics, με την Ελλάδα και την Τουρκία να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος των κρατήσεων. 

Ειδικότερα, οι κρατήσεις για ταξίδια διακοπών που πραγματοποιήθηκαν online ή μέσω ταξιδιωτικών γραφείων τον Ιούλιο στη Γερμανία, είναι μειωμένες έναντι του Ιουνίου, ενώ ανέρχονται στο 70% περίπου των επιπέδων του Ιουλίου του 2019, προ πανδημίας.

Ο μεγαλύτερος όγκος των κρατήσεων είναι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ενώ αθροιστικά, η θερινή περίοδος του 2021, έως και το τέλος Ιουλίου, είναι 62% κάτω απ’ ότι το καλοκαίρι 2019 και τρεις ποσοστιαίες μονάδες κάτω, σε σύγκριση με τον φετινό Ιούνιο. Βεβαίως, τα επίπεδα της περυσινή καλοκαιρινής σεζόν έχουν, ήδη, ξεπεραστεί κατά 127%.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 57% των πωλήσεων του Ιουλίου αφορούσαν last minutes κρατήσεις διακοπών, με αναχώρηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αυτό σημαίνει ότι ο όγκος κρατήσεων της τελευταίας στιγμής είναι, επί του παρόντος, υψηλότερος από ποτέ, ξεπερνώντας τον Ιούλιο του 2020, οπότε και αντιπροσώπευαν το 48% των κρατήσεων, αλλά και τον Ιούλιο του 2019, πριν από την πανδημία, που αντιστοιχούσαν στο 33%.

Οι προκρατήσεις για τη χειμερινή σεζόν 2021-22 κυμαίνονται, επίσης, σε χαμηλά επίπεδα, αντιπροσωπεύοντας το 12% των πωλήσεων του Ιουλίου. Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα, χωρίς περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία, το ποσοστό αυτό θα ήταν περίπου τριπλάσιο. Αθροιστικά, δηλ., έως και τον Ιούλιο, η ερχόμενη χειμερινή περίοδος παρουσιάζει πτώση των πωλήσεων κατά 49%, σε σύγκριση με τη σεζόν 2019/20.

Σύμφωνα με την έρευνα  των καλοκαιρινών και φθινοπωρινών διακοπών, η Ελλάδα και η Τουρκία συγκέντρωσαν μεγάλο μέρος των κρατήσεων για ταξίδια μέσω τουριστικών πρακτόρων,  τον Ιούλιο του 2021. Αντίθετα, η Ισπανία με τις Βαλεαρίδες και τις Καναρίους Νήσους, καθώς και η Πορτογαλία αντιμετώπισαν τεράστιες απώλειες: Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι νέες κρατήσεις και οι ακυρώσεις ταξιδιών προστέθηκαν στην πτώση των πωλήσεων κατά 70% ή περισσότερο. Η Ιταλία, από την άλλη, συνέχισε να σημειώνει μεγάλη ζήτηση.

ksd PRIMAGEL Γερμανία
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *