Γερμανία «ψηφίζουν» οι Γερμανοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στον πιο δημοφιλή προορισμό για τους Γερμανούς αναδεικνύεται η Γερμανία, με τη ζήτηση των εγχώριων τουριστών να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ στο σύνολο των τουριστών -ημεδαπών και αλλοδαπών- η χώρα, το 2016, κατέγραψε νέο ρεκόρ με 447 εκατ. διανυκτερεύσεις.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες ή τη Νίκαια, το Brexit, η εκλογή Trump και η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, δημιουργούν μια εικόνα χάους, όπου η Γερμανία φαντάζει ως ασφαλές καταφύγιο, ειδικά όταν πρόκειται για διακοπές.

Οι αριθμοί μιλούν ξεκάθαρα. Ένα νέο ρεκόρ σημειώνεται για έβδομη συνεχόμενη φορά. Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία υπολογίζει περίπου 447 εκατ. διανυκτερεύσεις ημεδαπών και αλλοδαπών στη Γερμανία το 2016. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 3%, σε σχέση με το 2015, με τη χώρα να παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Ωστόσο, η Γερμανική Ένωση Τουρισμού δεν συνδέει την παγκόσμια αβεβαιότητα με την πορεία του γερμανικού τουρισμού. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Reinhard Meyer, η Γερμανία δεν αποτελεί ένα σημείο έκτακτης ανάγκης διακοπών. Η χώρα έχει πολλά να προσφέρει. Δεν είναι μόνο οι μεγάλες πόλεις, όπως το Αμβούργο, το Βερολίνο ή το Μόναχο που έλκουν το ενδιαφέρουν, αλλά και μεσαίου μεγέθους πόλεις, όπως οι Λίμπεκ, Τρίερ ή Ρέγκενσμπουργκ, οι οποίες φημίζονται για την αρχιτεκτονική τους.

Ο Torsten Kirstges, εμπειρογνώμονας του τουρισμού και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Jade, στο Wilhelmshaven, λέει σχετικά: «Η Γερμανία εξακολουθεί να είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός και δεν νομίζω να επωφελείται από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε άλλες χώρες.

Άλλωστε, δεν θα μπορούσαν χώρες του Νότου, όπως η Αίγυπτος ή η Τουρκία, με τις παραλίες, κ.λπ., να αντικατασταθούν από τη Γερμανία. Και μην ξεχνάμε πως και η Γερμανία γνώρισε την τρομοκρατία, τον Δεκέμβριο του 2016, όταν ένας άνδρας οδήγησε ένα φορτηγό σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, σκοτώνοντας δώδεκα ανθρώπους, γεγονός το οποίο, ωστόσο, δεν φαίνεται να επηρέασε τον τουρισμό».

Από την πλευρά του ο Burkhard Kieker, διευθύνων σύμβουλος του Visit Berlin, συμφώνησε, επικαλούμενος μία ξενοδοχειακή μελέτη, σύμφωνα με την οποία δεν φαίνεται να υπάρχει μείωση του αριθμού των παραθεριστών στη χώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο αύξηση παρατηρείται στους επισκέπτες από την Ασία, γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού της Γερμανίας (DZT), σημειώνοντας πως το 2016, η Ευρώπη σημείωσε μονοψήφιο ποσοστό πτώσης στα ταξίδια από την Ασία, ωστόσο, η Γερμανία εξακολουθεί να σημειώνει καλές επιδόσεις, καταγράφοντας αύξηση 3%.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *