© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γερμανικός Τουρισμός: Στα προ-πανδημικά επίπεδα οι κρατήσεις τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν | Χαμηλότερες των προσδοκιών οι χειμερινές

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι βραχυπρόθεσμες ταξιδιωτικές κρατήσεις διακοπών για την κύρια περίοδο διακοπών του Ιουλίου και του Αυγούστου κυριάρχησαν στον κλάδο των ταξιδιωτικών πωλήσεων, τον Ιούλιο, στη γερμανική αγορά, σύμφωνα με τα τελευταία, διαθέσιμα στοιχεία της Travel Data + Analytics (TDA). Συνολικά, ο αριθμός των κρατήσεων τον Ιούλιο σταθεροποιήθηκε στο επίπεδο πριν από τον κορωνοϊό, το 2019. Ενώ, για τον χειμώνα που έπεται, τα στοιχεία είναι λιγότερο “ρόδινα”.

Οι κρατήσεις διακοπών σημειώνουν εμφανή αύξηση για το φθινόπωρο, σύμφωνα με το TDA. Στο τρέχον επίπεδο κρατήσεων, το καλοκαιρινό ισοζύγιο παραμένει έτσι στο επίπεδο του προηγούμενου μήνα (-7%).

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Γερμανοί πολίτες έκλεισαν ταξίδια διακοπών αξίας περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ τον Ιούλιο του 2022. Αν και ο όγκος των κρατήσεων δεν μπορούσε πλέον να συμβαδίσει με τον προηγούμενο μήνα (-27%), παρέμεινε σε καλό επίπεδο, συγκρίσιμο με το 2019.

Με το 41% των μηνιαίων εσόδων από κρατήσεις για αναχωρήσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το ποσοστό των βραχυπρόθεσμων κρατήσεων για ταξίδια διακοπών θα παραμείνει εξαιρετικά υψηλό τον Ιούλιο του 2022.

Για τους φθινοπωρινούς μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, οι κρατήσεις αυξάνονται πλέον ορατά: Ποσοστό πωλήσεων 34% αντιστοιχεί σε αύξηση εννέα ποσοστιαίων μονάδων, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Για την επερχόμενη χειμερινή σεζόν 2022/23, από την άλλη πλευρά, ο όγκος των κρατήσεων που έχει επιτευχθεί, μέχρι στιγμής, είναι 35% χαμηλότερος από τα προ-πανδημικά επίπεδα. Συγκριτικά, ωστόσο, με τη σεζόν 2021/22, τα επίπεδα κρατήσεων έχουν ξεπεραστεί, αλλά πριν από ένα χρόνο η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού και οι αυξανόμενοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λειτούργησαν ανασταλτικά στον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό διακοπών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της αγοράς, οι κρουαζιέρες και τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, παρουσιάζουν ισχυρές κρατήσεις, αντιπροσωπεύοντας, επί του παρόντος, πολύ περισσότερο από το ήμισυ των χειμερινών πωλήσεων που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής.

Οι Κανάριοι Νήσοι, εξακολουθούν να αποτελούν κορυφαίο προορισμό για τους Γερμανούς παραθεριστές τον χειμώνα, αντιπροσωπεύοντας σήμερα το 26% των πωλήσεων των ταξιδιωτικών πρακτόρων. Ακολουθούν, ως πιο δημοφιλείς, χειμερινοί προορισμοί από πλευράς πωλήσεων η Αίγυπτος, οι Μαλδίβες, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Ταϊλάνδη και η Τουρκία. Στο σημερινό επίπεδο κρατήσεων, ωστόσο, μόνο οι Μαλδίβες (+1%) και η Τουρκία (+10%) έχουν καταφέρει να αξιοποιήσουν την παλιά τους δυναμική. Επί του παρόντος, όλοι οι άλλοι ταξιδιωτικοί προορισμοί εξακολουθούσαν να έχουν διψήφιο ποσοστό ληξιπρόθεσμων οφειλών σε σύγκριση με το προ κορωνοϊού επίπεδο.

Tagged

1 σχόλιο στο “Γερμανικός Τουρισμός: Στα προ-πανδημικά επίπεδα οι κρατήσεις τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν | Χαμηλότερες των προσδοκιών οι χειμερινές

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *