berlin
©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γερμανικός τουρισμός: Στην κορυφή η Τουρκία|Ανοδική πορεία για την Ελλάδα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Τουρκία κινείται ψηλά στον γερμανικό τουρισμό και η Βόρεια Αφρική έχει υψηλές πωλήσεις, όπως και τα ελληνικά νησιά. Ωστόσο, οι κρατήσεις για την Ισπανία και ορισμένους άλλους προορισμούς της νότιας Ευρώπης, παραμένουν αδύναμες, σύμφωνα με τους γερμανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες.

money tourism photo
money tourism photo
andryszak
Ο κ. MArek Andryszak

Οι κορυφαίοι τουριστικοί πράκτορες ήταν γενικά αισιόδοξοι  και στην ITB για τις τρέχουσες κρατήσεις, παρόλο που οι συνολικές πωλήσεις για το καλοκαίρι του 2019 στη γερμανική αγορά είναι περίπου 2% χαμηλότερες από πέρυσι προς το παρόν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Γερμανίας, Marek Andryszak, δήλωσε ότι οι πωλήσεις τους σημείωσαν άνοδο τον περασμένο μήνα, μετά από έναν “φτωχό” Ιανουάριο.

Οι κορυφαίοι προορισμοί περιλαμβάνουν την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Κύπρο, τις ΗΠΑ και την Καραϊβική.

Η μέση ανάπτυξη στην ανατολική Μεσόγειο είναι η πιο αξιοσημείωτη τάση για το Καλοκαίρι του 2019, σχολίασε ο διευθυντής της TUI Γερμανίας Stefan Baumert.

Αλλά αλλού, η εικόνα είναι πιο μικτή.

Sören-Hartmann_der_touristik
Ο κ. Sören Hartmann του DER Touristik

Οι κρατήσεις στο DER Touristik για τις Κανάριες Νήσους, την Κροατία και την Ιταλία είναι χαμηλές, αλλά για τα ελληνικά νησιά, την Αίγυπτο και την Τυνησία ανέβηκαν, μάλιστα η Τουρκία έχει πετύχει αύξηση 50%.

Συνολικά, οι πωλήσεις είναι κάτω από τις προσδοκίες, με αποτέλεσμα ο τρίτος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας της χώρας να επεκτείνει τις εκπτώσεις, για να αυξήσει τις πωλήσεις.

Αυτό που εμποδίζει τους πελάτες να κάνουν κρατήσεις, είναι πιθανότατα το ζεστό Καλοκαίρι στη Γερμανία, το 2018.

«Πολλοί Γερμανοί έμειναν στο σπίτι τους ή έκαναν διακοπές στη Βόρεια Θάλασσα και τις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας αντί να πετούν προς τη Μεσόγειο».

Αντίθετα, ο FTI έχει υψηλότερα έσοδα φέτος, χάρη στην αύξηση κατά 50% των κρατήσεων της Τουρκίας και της ισχυρής ανάπτυξης στην Αίγυπτο και σε διάφορους προορισμούς μακρινών αποστάσεων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Dietmar Gunz δήλωσε:
FTI
O Dietmar Gunz, ιδιοκτήτης του FTI

«Αν και κρατήθηκαν πίσω στην αρχή του έτους, οι κρατήσεις αυξάνονται όλο και περισσότερο». Ο ίδιος προβλέπει περαιτέρω ανάπτυξη καθώς οι οικογένειες άρχισαν να κάνουν κράτηση σε μεγαλύτερο αριθμό.

alltours
Ο κ. Willie Verhuven του Alltours

Ο Alltours έχει διπλασιάσει ακόμη τις κρατήσεις της Τουρκίας για το καλοκαίρι και άλλοι ισχυροί πωλητές είναι η Αίγυπτος και η Τυνησία. Η εταιρεία τώρα ελπίζει για καλύτερες κρατήσεις για τη Μαγιόρκα, τον κορυφαίο προορισμό της και τις Καναρίους Νήσους. Ο ιδιοκτήτης Willi Verhuven επανέλαβε τον στόχο του αύξησης εσόδων κατά 5,6% και αύξησης του αριθμού των πελατών κατά 3,2% για το σύνολο του 2018/19.

schauinsland

Ο τοπικός αντίπαλος Schauinsland-Reisen έβαλε την αγορά με συνολική αύξηση πωλήσεων 10% τον Ιανουάριο λόγω της ισχυρής ζήτησης για την Τυνησία, την Τουρκία, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αναμένεται να επιτύχει το στόχο αύξησης του αριθμού των πελατών κατά 5% φέτος.

Ο ιδιοκτήτης Gerald Kassner πρόβλεψε: «Είμαι βέβαιος ότι οι Βαλεαρίδες και οι Κανάριες Νήσοι μπορούν να πραγματοποιήσουν μια ανάκαμψη με ισχυρές, αν και καθυστερημένες πωλήσεις και να βρίσκονται στα επίπεδα του περασμένου έτους μέχρι το τέλος της επιχειρηματικής περιόδου».

Εν τω μεταξύ, η Fluege.de, μία από τις κορυφαίες πύλες online πτήσεων της Γερμανίας, είναι προς πώληση, δήλωσε ο Μπόρις Ράουλ, διευθύνων σύμβουλος του ιδιοκτήτη της Invia, στην ITB. Η τσεχική ομάδα θέλει να επικεντρωθεί στον online ταξιδιωτικό πράκτορά της, Ab In Den Urlaub.

ΠΗΓΗ

Tagged

1 σχόλιο στο “Γερμανικός τουρισμός: Στην κορυφή η Τουρκία|Ανοδική πορεία για την Ελλάδα

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *