© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γερμανικός Τουρισμός: Θετικές, αλλά όχι υπέρμετρα αισιόδοξες οι πωλήσεις διακοπών

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρά την περαιτέρω πτώση του δείκτη κλίματος τουριστικών πωλήσεων της εταιρίας Dr. Fried & Partner τον Ιούνιο, οι προσδοκίες είναι γενικά υποτονικές, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν θετικές.

Όσον αφορά τη διανομή των ταξιδιωτικών υπηρεσιών, περισσότερα ταξιδιωτικά γραφεία σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αξιολογούν την κατάσταση ως απλώς ικανοποιητική.

Η τρέχουσα κατάσταση εξακολουθεί να αξιολογείται ως καλή από περισσότερα από τα μισά συμμετέχοντα στην έρευνα της εταιρίας ταξιδιωτικά γραφεία (52%, έναντι 56% τον προηγούμενο μήνα).

Το 43% των συμμετεχόντων περιγράφει την τρέχουσα κατάσταση στη διάθεση ταξιδιωτικών υπηρεσιών ως ικανοποιητική, δηλαδή 6,5 ποσοστιαίες μονάδες πάνω, σε σχέση με τον Μάιο. Το ποσοστό εκείνων που διαπιστώνουν επιδείνωση της κατάστασης υποχωρεί στο 5% (8% τον προηγούμενο μήνα).

Η εικόνα είναι παρόμοια για την πώληση ταξιδιωτικών υπηρεσιών. Το ποσοστό των ταξιδιωτικών γραφείων που δεν έχουν καμία μεταβολή τους τελευταίους δύο έως τρεις μήνες, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αυξάνεται από 25,5% τον Μάιο σε 33% τον Ιούνιο. Αντίθετα, το ποσοστό των συμμετεχόντων όπου οι πωλήσεις ταξιδιωτικών υπηρεσιών αυξήθηκαν υποχωρεί στο 54% (-10%).

Εν τω μεταξύ το 13% εκτιμά ότι οι πωλήσεις έχουν μειωθεί.

Λιγότερα ταξιδιωτικά γραφεία αναμένουν αύξηση της ζήτησης

Ενώ τον Μάιο λίγο κάτω από τα μισά από τα συμμετέχοντα στην έρευνα ταξιδιωτικά γραφεία ανέμεναν ότι η ζήτηση θα παραμείνει σταθερή τους επόμενους έξι μήνες, το ποσοστό αυτό έχει πλέον αυξηθεί στο 66% (51% τον προηγούμενο μήνας). Το ποσοστό εκείνων που αναμένουν αύξηση ή μείωση της ζήτησης για ταξιδιωτικές υπηρεσίες μειώνεται αντίστοιχα. Το 25% αναμένει αύξηση, δηλαδή 9 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες από ό,τι τον Μάιο. Μόνο το 9% των συμμετεχόντων αναμένει μείωση της ζήτησης, δηλαδή 5 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες από ό,τι τον Μάιο.

Όσον αφορά την κατάσταση των μελλοντικών κερδών, η εικόνα είναι παρόμοια με εκείνη του προηγούμενου μήνα. Υπάρχει μια μικρή αύξηση μεταξύ εκείνων που δεν αναμένουν καμία αλλαγή. Το ποσοστό αυξάνεται από 46% τον Μάιο σε 51,5% τον Ιούνιο. Το 36% αναμένει βελτίωση (41% τον προηγούμενο μήνα) και, όπως και τον προηγούμενο μήνα, το 13% αναμένει επιδείνωση.

Τον Ιούνιο του 2023, 103 ταξιδιωτικά γραφεία συμμετείχαν στην έρευνα της Dr. Fried & Partner.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *