berlin
©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γερμανία: Αυξημένες σε σχέση με το 2019 οι κρατήσεις | Στην πρώτη τριάδα η Ελλάδα

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανοδικός παραμένει ο ρυθμός των νέων κρατήσεων στη γερμανική τουριστική αγορά, έναντι του 2019, το δίμηνο μέχρι και τις αρχές του Απριλίου, σύμφωνα με τις πωλήσεις των παραδοσιακών και online ταξιδιωτικών γραφείων που διερεύνησε η Travel Data + Analytics (TDA).

Τον φετινό Μάρτιο, τα έσοδα από τις κρατήσεις για ταξίδια διακοπών για τη χειμερινή σεζόν και την ερχόμενη καλοκαιρινή, ήταν αυξημένα κατά 15%, σε σύγκριση με τα επίπεδα του Μαρτίου του 2019.

Με την αμετάβλητη ισχυρή ζήτηση, τα τρέχοντα εποχικά ισοζύγια συνεχίζουν να βελτιώνονται -αυτό της θερινής περιόδου 2022 έχει συρρικνωθεί κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες σε -32%, της χειμερινής περιόδου 2021/22 ανεβαίνει κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε -35%.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, οι Γερμανοί είναι αποφασισμένοι να ταξιδέψουν ξανά, κατά προτίμηση σε ηλιόλουστους προορισμούς, όπως δείχνουν οι εκτιμήσεις της TDA για τον όγκο των κρατήσεων στις σταθερές και ηλεκτρονικές πωλήσεις ταξιδιών. Έτσι, τον Μάρτιο του 2022, τα ταξίδια διακοπών στις Βαλεαρίδες και τα Κανάρια νησιά αντιπροσώπευαν το 13% του τζίρου των κρατήσεων, στην Τουρκία το 15% και στην Ελλάδα το 14%.

Τα μακρινά ταξίδια ανακάμπτουν και πάλι, συγκεντρώνοντας μερίδιο 14% επί των συνολικών πωλήσεων.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου, οι Γερμανοί είχαν δαπανήσει συνολικά σχεδόν 5,1 δισεκατομμύρια ευρώ για τις καλοκαιρινές τους διακοπές που αγόρασαν από ταξιδιωτικά γραφεία και τις ταξιδιωτικές πύλες των tour operators και των OTAs.

Σε σύγκριση με το επίπεδο πριν από την πανδημία, το 2019, αυτό είναι μόλις λίγο κάτω από το ένα τρίτο του προηγούμενου όγκου, ενώ ο ισολογισμός για τη θερινή περίοδο του 2022 βελτιώνεται από μήνα σε μήνα.

Τα έσοδα από τις κρατήσεις για τις επερχόμενες καλοκαιρινές διακοπές αντιπροσωπεύουν το 71% των μηνιαίων εσόδων. Παράλληλα, παρατηρείται μια ισχυρή τάση για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Το Μάρτιο, σχεδόν το ένα τέταρτο των Γερμανών έκανε κράτηση διακοπών την τελευταία στιγμή, για αναχωρήσεις εντός του μήνα ή τον Απρίλιο, ιδίως για την περίοδο του Πάσχα.

Όσον αφορά τις βραχυπρόθεσμες κρατήσεις είναι πολύ πάνω από το συνηθισμένο επίπεδο και η τρέχουσα χειμερινή περίοδος 2021/22 μπορεί επίσης να μειώσει και πάλι το συσσωρευμένο απόθεμα κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σε μείον 35%, σε σχέση με την κατάσταση των κρατήσεων στα τέλη Μαρτίου 2022. Στο πλαίσιο αυτό, η χειμερινή περίοδος 2019/20, η οποία κατέρρευσε στα τέλη Φεβρουαρίου με την εμφάνιση του κορωνοϊού, μόλις ξεπεράστηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *