ΓIANNHΣ ΚΟΥΦΑΛΙΤΑΚΗΣ: H Ideal Standard απαντά δυναµικά στις υψηλές απαιτήσεις των σύγχρονων τεχνικών έργων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Έχει συνδέσει το όνοµά της µε µεγάλα έργα και ολοκληρωµένες προτάσεις, που βρίσκουν άριστη εφαρµογή σε ξενοδοχειακές µονάδες καθώς και µε επαγγελµατικές λύσεις, που απευθύνονται στα µεγάλα τεχνικά, µελετητικά και κατασκευαστικά γραφεία.
Ο λόγος, φυσικά, για την Ideal Standard, έναν από τους µεγαλύτερους κατασκευαστές ειδών µπάνιου στον κόσµο και leader στην ελληνική αγορά.
Για την εταιρία και την ηγετική της θέση στη διάθεση προϊόντων και ολοκληρωµένων projects για το µπάνιο, µιλάει στο «Χ&Τ» ο Business Development Manager της Ideal Standard, κ. Γιάννης Κουφαλιτάκης, τον οποίο συναντήσαµε στο πλαίσιο των Greek Hospitality Awards 2018, όπου η Ideal Standard διακρίθηκε ως «Best Hotel Supplier», λαµβάνοντας το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία της.

Ποιος είναι ο ρόλος του τμήματος Έργων και Προδιαγραφών;
Ο σχεδιασµός και η υλοποίηση στην κατασκευή ή την ανακαίνιση ενός µεγάλου έργου απαιτούν τη συµµετοχή έµπειρων και εξειδικευµένων συνεργατών, µε συνέπεια και σεβασµό στην παροχή υπηρεσιών, τόσο κατά το στάδιο προετοιµασίας, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια χρήσης του. Η Ideal Standard με την πολυετή εμπειρία της για τα έργα ιδιαίτερων απαιτήσεων, είναι σε θέση να παρέχει ένα αξιόπιστο και άρτια εκπαιδευμένο τμήμα, το οποίο υποστηρίζει το έργο από το «εμβρυακό» στάδιό του, δηλαδή τη φάση του σχεδιασμού, καθώς και κατά τη διάρκεια εκτέλεσής του.
Ως «Έργα» χαρακτηρίζουμε τα µη οικιστικά κτίρια όπως, νοσοκοµεία, ξενοδοχεία, αθλητικά κέντρα, δηµόσια κτίρια. Σε ειδικές περιπτώσεις µπορεί να ενταχθούν επιλεκτικά, µε κριτήριο τον όγκο πωλήσεων, και µερικά µεγάλα οικιστικά συγκροτήµατα.
Το τμήμα «Έργων & Προδιαγραφών» της Ideal Standard βρίσκεται καθημερινά σε επαφή µε μεγάλα τεχνικά, μελετητικά και κατασκευαστικά γραφεία και ξενοδοχειακές µονάδες, είτε για ενημέρωση, είτε για να μελετήσει τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου έργου.

Ποιοι είναι οι άξονες λειτουργίας του τμήματος και ποια τα
ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ideal Standard σε αυτή την αγορά;

To Avaton Luxury Resort 6*, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η βαθιά γνώση που έχουμε για τον χώρο του µπάνιου και η διεθνής μας εμπειρία, επιτρέπει στην Ideal Standard να πρωτοστατεί στις αλλαγές διεθνώς και να διαµορφώνει νέα ρεύµατα. Δεν είναι τυχαίο που το brand «Ideal Standard», περισσότερο από 40 χρόνια, έχει µακράν τα υψηλότερα ποσοστά πωλήσεων και αναγνωρισιµότητας στο ελληνικό κοινό, µε ποσοστό 90%.
Η εταιρία επενδύει σταθερά στην ανάπτυξη προϊόντων, µε άξονες την αισθητική, την άνεση, την εργονοµία, την ασφάλεια στη χρήση, αλλά και τον σεβασµό στο περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους. Επιπλέον, ένα από τα βασικά πλεονεκτήµατά µας είναι η µεγάλη ευελιξία στη διαχείριση μεγάλων έργων, χάρις στην πολύπλευρη γκάµα των προϊόντων µας.
Στο κύριο brand µας «Ideal Standard», λειτουργούν προϊοντικές γκάµες και άλλων εταιριών του οµίλου Ideal Standard International όπως, Ceramica Dolomite, Porcher και Armitage Shanks. Ειδικότερα, η Armitage Shanks συµπεριλαµβάνει αντιβανδαλιστικά προϊόντα για χώρους όπως γήπεδα, σωφρονιστικά ιδρύµατα, και ειδικά προϊόντα για σχολικές µονάδες. O µεγαλύτερος όγκος εργασίας µας κατανέμεται, κυρίως, στον ξενοδοχειακό τομέα, κάτι αναμενόμενο, εάν σκεφθεί κανείς ότι διαθέτουµε 400 χιλιάδες δωμάτια -αριθμός μεγάλος συγκριτικά µε τη συνολική δυναμική της ελληνικής αγοράς. Ακόµα, δεν θα µπορούσαµε να παραβλέψουµε το µεγάλο πλεονέκτηµα της εταιρίας µας, το τµήµα After Sales Service. Το συγκεκριµένο τµήµα µπορεί να καλύψει τις ιδιαιτερότητες κάθε project και τις ανάγκες που µπορεί να προκύψουν µετά την τοποθέτηση των προϊόντων σε ένα έργο (απλή συντήρηση, ανταλλακτικά ή επιδιόρθωση πιθανών βλαβών), σε µεγάλο βάθος χρόνου.
Συνοψίζοντας, θα λέγαμε πως λειτουργούμε πάντα με γνώμονα την ποιότητα και αυτό είναι το διαφοροποιό στοιχείο της Ideal Standard!

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που έχουν ιδιαίτερη σημασία σε ένα ξενοδοχειακό μπάνιο;

Το Maya Exclusive Resort 5*, στο Κιοτάρι της Ρόδου.

Στην αντίληψη ενός σύγχρονου ξενοδόχου, ένα προσεγµένο µπάνιο θεωρείται προστιθέµενη αξία για το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει. Γι’ αυτό τον λόγο, όλα τα ξενοδοχεία έχουν ευαισθητοποιηθεί και ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο, σε σχέση µε το παρελθόν, για το design, τη χρηστικότητα, την εργονοµία και την υγιεινή του µπάνιου.
Η Ideal Standard, µε την πολύχρονη τεχνογνωσία, ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις. Με το αξιόπιστο και άρτια εκπαιδευµένο προσωπικό µας, παρέχουµε συµβουλευτικές υπηρεσίες κατά τον σχεδιασµό του έργου, διευκολύνοντας στη σωστή επιλογή των κατάλληλων προϊόντων για τον εκάστοτε χώρο.

Ποια είναι η γνώμη σας για την τουριστική αγορά;
Παρόλο που ο ελληνικός τουρισµός υπερτερεί έναντι µεγαλύτερων σε έκταση και πληθυσµό ανταγωνιστικών χωρών, ωστόσο διατηρεί την εικόνα της Ελλάδας ως τυποποιηµένου προορισµού αποκλειστικά «Ήλιου και Θάλασσας». Επίσης, θα πρέπει να προσθέσω ότι η αύξηση της φορολόγησης γενικά στο τουριστικό πακέτο αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για το µέλλον.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *