automotive solution

Γιώργος Καπλάνης: Η ξενοδοχειακή αγορά ως πυλώνας ανάπτυξης νέων αγορών και προϊόντων για την Automotive Solutions

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Σταθεροποιώντας και ταυτοχρόνως εμπλουτίζοντας το πελατολόγιό της με νέες συνεργασίες στον ξενοδοχειακό τομέα, η Automotive Solutions, όχι μόνο ισχυροποιεί τη θέση της στην ελληνική και κυπριακή αγορά, αλλά παραμένει ο μεγαλύτερος και πιο αξιόπιστος «παίχτης» στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης, στη χώρα μας.

Για την κυρίαρχη θέση της εταιρίας στην ξενοδοχειακή αγορά, όπως και για τα νέα προϊόντα της, τα οποία θα παρουσιάσει στην έκθεση xenia, καθώς και για το «άνοιγμα» της εταιρίας σε νέες αγορές, μιλάει στο «Χ&Τ» o Sales and Product Development Director της Automotive Solutions, κ. Γιώργος Καπλάνης.

Η συνέντευξη

Καταρχάς, ποια είναι η δραστηριοποίηση της εταιρίας στην ξενοδοχειακή αγορά και ποιες είναι οι νέες αγορές που μας αναφέρατε;

Η Automotive Solutions ΕΠΕ ασχολείται επαγγελματικά με την ηλεκτροκίνηση και ιδιαίτερα με τον ξενοδοχειακό κλάδο, από το 2002, διαθέτοντας πάντοτε μόνιμο στοκ οχημάτων, τα οποία διατίθενται, είτε προς πώληση, είτε προς ενοικίαση, αλλά και πλήρη γκάμα ειδικών προϊόντων καθαρισμού.

automotive solutionsΕπιπλέον, διαθέτει πλήρες απόθεμα ανταλλακτικών στις τρεις αποθήκες της εντός Αττικής, καλύπτοντας όλες τις μάρκες και τύπους οχημάτων της ελληνικής αγοράς. Έτσι, οι υπηρεσίες after sales service είναι ακόμα πιο άμεσες, αξιόπιστες και αποδοτικές, σε συνδυασμό πάντα με την άριστη τεχνική υποστήριξη που προσφέρουν οι κατάλληλα εκπαιδευμένοι μηχανικοί της, αλλά και οι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες της, σε κομβικά σημεία της χώρας.

Με γνώμονα την εμπειρία μας, αλλά και την έως τώρα επιτυχημένη πορεία μας στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, η Automotive Solutions ξεκίνησε να δραστηριοποιείται έντονα σε νέες αγορές, όπως στον δημόσιο τομέα (δήμους και κοινότητες), προμηθεύοντας ηλεκτρικά λεωφορεία, ηλεκτρικά φορτηγά και ηλεκτρικά σκούτερ, όλα με άδειες κυκλοφορίας, πάντα με τον κατάλληλο εξοπλισμό φόρτισής τους.

Σε τι οφείλεται η ανοδική πορεία της εταιρίας τα τελευταία χρόνια και σε τι επίπεδα προβλέπεται να διαμορφωθούν τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2019;

Η Automotive Solutions επενδύει συνεχώς σε έμψυχο δυναμικό, ενώ ισχυροποιεί την κυρίαρχη παρουσία της, όχι μόνο στον ξενοδοχειακό τομέα, αλλά και στον δημόσιο. Επεκτείνεται και αναπτύσσεται διαρκώς σε νέους τομείς, κάθε χρόνο, προσθέτοντας, όχι μόνο νέα προϊόντα, αλλά δημιουργώντας και αγορές που ο ανταγωνισμός απλά μας ακολουθεί.

automotive solutionsΌπως συμβαίνει τα τρία τελευταία χρόνια στον ξενοδοχειακό τομέα, έτσι και το 2019 κατοχυρώθηκαν πάλι συμφωνίες προμήθειας οχημάτων και ειδικών συστημάτων καθαρισμού, με τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού, κλείνοντας το έτος με υψηλότερο τζίρο από ότι το προηγούμενο.

Σημαντικότερο, όμως, στοίχημα για την εταιρίας μας, από φέτος, είναι η επιτυχημένη, όπως φαίνεται έως τώρα, επέκτασή της στον δημόσιο τομέα. Ήδη έχει υπογραφή σύμβαση για την προμήθεια των δυο πρώτων αμιγώς ηλεκτρικών λεωφορείων, 30 επιβατών, στον δήμο Ηρακλείου και αναμένουμε για επιπλέον ένα ηλεκτρικό λεωφορείο, 20 επιβατών, στην Κύπρο, σε συνδυασμό πάντα με κατάλληλους φορτιστές. Εν αναμονή, βεβαίως, βρίσκονται και άλλοι διαγωνισμοί στην Ελλάδα, που και εμείς περιμένουμε με ανυπομονησία τα τελικά αποτελέσματά τους.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο, θα είναι οι πρώτες πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών λεωφορείων, ανοίγοντας πρωτίστως την αγορά αυτή, αλλά και ενισχύοντας τον τουρισμό μας με ένα ακόμα «όπλο» στη φαρέτρα του, όπως είναι οι φιλικότερες και καθαρότερες προς το περιβάλλον μετακινήσεις, χρησιμοποιώντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε τουριστικές περιοχές.

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα τα οποία διαφοροποιούν την εταιρία από τον ανταγωνισμό και τι θα παρουσιάσετε στην έκθεση XENIA 2019;

Η Automotive Solutions διαθέτει τη μεγαλύτερη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, αφού αντιπροσωπεύει αποκλειστικά 8 διαφορετικές εταιρίες, παγκόσμιας εμβέλειας (EZGO, Cushman, Taylor Dunn, Melex, Electra, Tecnobus, K-Bus, EFun), αλλά και συστημάτων καθαρισμού (MotorScrubber, Kaivac).

automotive solutionsΈτσι, διαθέτοντας μια τεράστια ποικιλία ηλεκτρικών οχημάτων, για εσωτερική χρήση και για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους, μπορούμε να προσφέρουμε το απόλυτα κατάλληλο όχημα, ανά περίπτωση, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη αντοχή στη χρήση, με μικρότερο ετήσιο κόστος για τους πελάτες μας.

Φέτος, στην έκθεση XENIA 2019, η εταιρία μας θα παρουσιάσει νέα μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων και λεωφορείων 14 θέσεων, ηλεκτρικά σκούτερ, ηλεκτρικά μίνι φορτηγά, όλα με ισχυρούς κινητήρες και μεγάλη τάση, που συνεπάγεται και μεγαλύτερη αυτονομία, καθώς και τους νέους τύπους ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίες λιθίου και χρόνο ζωής μεγαλύτερο των οκτώ ετών. Νομίζω ότι ανέφερα αρκετά, αλλά θα ήθελα να κρατήσω και μια έκπληξη για τους επισκέπτες του περιπτέρου μας.

Πως βλέπετε την ηλεκτροκίνηση τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα και πια είναι τα σχέδια της Automotive Solutions, ώστε να διατηρήσει την κυρίαρχη θέση της;

Οι εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ραγδαίες τα τελευταία χρόνια και τις ακολουθούν όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς και αυτές των LSV’s (Low Speed Vehicles), όπως είναι οι περισσότερες από τις εταιρίες που αντιπροσωπεύουμε.

Παρατηρούμε ότι και στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και γενικά είναι ένας τομέας της εγχώριας αγοράς, που συνεχώς μεγαλώνει, δυστυχώς όχι πάντα με τον καλύτερο τρόπο, μιας και πολλοί από τους νεοεισερχόμενους αντιμετωπίζουν την ηλεκτροκίνηση απλά ως μια τάση της αγοράς, που θα αποφέρει κέρδη, χωρίς να υπάρχει βασική γνώση επάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία και στο προσφερόμενο προϊόν.

Στην Automotive Solutions έχουμε αποδείξει όλα τα προηγούμενα 17 χρόνια, και συνεχίζουμε ακάθεκτοι, ότι προσφέρουμε μόνο ποιοτικά και δοκιμασμένα προϊόντα στην ελληνική αγορά και από αξιόπιστους κατασκευαστές. Αναφέραμε ενδεικτικά, νωρίτερα, την προμήθεια των πρώτων δύο ηλεκτρικών λεωφορείων στην ελληνική αγορά, αλλά αυτό απλά περιλαμβάνεται σε ένα συγκεκριμένο πλάνο της εταιρίας για την επόμενη 5ετία, στον δημόσιο τομέα.

Ενδεικτικά μόνο θα αναφέρω ότι, η Automotive Solutions βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο για το πρώτο ολοκληρωμένο Car Sharing, με 30 ηλεκτρικά οχήματα, στο κέντρο της Αθήνας, για την εκτεταμένη χρήση e-LSV’s (κυρίως φορτηγάκια, απορριμματοφόρα, κ.ά.), επίσης στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε περιφερειακούς δήμους στην Αττική και ανά την Ελλάδα, όπως, βεβαίως, και στις φιλικές και με μηδενικούς ρύπους μετακινήσεις με mini λεωφορεία στα MMM.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *