Γιώργος Σταθάκης: Τον Απρίλιο το νέο αναπτυξιακό μοντέλο

ΦΟΡΕΙΣ
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης / ksd photo
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης / ksd photo

Καθοριστικός ο ρόλος του τουρισμού στην διαμόρφωση του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος της χώρας”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, παραμένοντας σε ευχολόγια προς τον κλάδο και στο “χτύπημα” της πλάτης.
Προανήγγειλε δε τη συγκρότηση του αναπτυξιακού συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει στο τι θα βοηθήσει τον κλάδο, ένα ακόμη “αναπτυξιακό συμβούλιο”.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης να έρθει σε ρήξη με παθογένειες του παρελθόντος και ταυτόχρονα να προωθήσει τις αναγκαίες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις.
Ο υπουργός Οικονομίας επεσήμανε την καθοριστική συμβολή του τουρισμού προκειμένου να μειωθεί η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2015 από το 2,5% της αρχικής πρόβλεψης σε 0,66%.

Όπως προαναφέρεται ο κ. Σταθάκης προανήγγειλε τη συγκρότηση του αναπτυξιακού συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα και την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη διαμόρφωση του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος της χώρας, ώστε να είναι έτοιμο τον Απρίλιο ή το αργότερο τον Μάιο.

Αναφερόμενος στον νέο αναπτυξιακό νόμο τόνισε πως έχει ολοκληρωθεί και ήδη εξετάζεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. πριν προωθηθεί στη Βουλή για ψήφιση. Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυξήθηκε το ποσό που προβλεπόταν να διατεθεί μέσω ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από 50 σε 70 εκατ. ευρώ.

Περιγράφοντας πτυχές του νέου αναπτυξιακού σε σχέση με τον τουρισμό διαβεβαίωσε ότι θα προβλέπονται επιδοτήσεις της τάξης του 10% έως 45% για τουριστικές επενδύσεις.

Τέλος ο κ. Σταθάκης προανήγγειλε ταυτόχρονα τη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για την λειτουργία των επιχειρήσεων της οικονομίας του διαμοιρασμού (sharing economy) με στόχο αφενός να μην δημιουργεί ασφυκτικό πλαίσιο στη συγκεκριμένη δραστηριότητα αλλά ταυτόχρονα, να αίρει τον αθέμιτο ανταγωνισμό και να διασφαλίζει τα έσοδα του δημοσίου από φορολόγηση.

Δείτε τι είπε στο κανάλι του money-tourism.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *