Γιώργος Τσακίρης: Κίνδυνος αφελληνισμού της ελληνικής ξενοδοχίας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τον κίνδυνο αφελληνισμού της ελληνικής ξενοδοχίας εξέφρασε στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου του ΙΤΕΠ, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης, απαντώντας σε ερώτηση για τα “κόκκινα δάνεια”, την υπερφορολόγηση, αλλά και για το λουκέτο στο Athens Ledra.

ksd photo
ksd photo

Ο κ. Τσακίρης τόνισε ότι έχουν κλείσει 73 ξενοδοχεία στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο χαρακτήρισε το κλείσιμο του Athens Ledra «Τεράστιο πλήγμα για το τουριστικό προϊόν της Αθήνας». 
Ο κ. Τσακίρης επεσήμανε ακόμη  ότι ” δυστυχώς δεν είναι το πρώτο ξενοδοχείο που κλείνει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, αλλά το Ledra ανήκει στα εμβληματικά ξενοδοχεία του προορισμού της Αθήνας και για τον λόγο αυτόν, αυτή η εξέλιξη λυπεί τον ξενοδοχειακό κλάδο».
Ο πρόεδρος του ΞΕΕ επανέλαβε στην ομιλία του τον κίνδυνο “αφελληνισμού ξενοδοχειακών μονάδων υπό την πίεση των φορολογικών επιβαρύνσεων τους”.
Ο κ. Τσακίρης τόνισε ότι η αύξηση του ΦΠΑ δημιουργεί θέμα βιωσιμότητας σε πολλές μονάδες, καθώς οι tour operators, στα νέα συμβόλαια, αρνούνται να αναλάβουν το επιπλέον κόστος.

ksd photo
ksd photo

Στην εκδήλωση του ΙΤΕΠ παρευρέθη και ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Μάκης Ζαχαράτος.

Δείτε τις δηλώσεις Τσακίρη στο κανάλι του money-tourism.gr, στο youtube.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *