Γιώργος Τσακίρης : Τα ξενοδοχεία δεν μπορούν να απορροφήσουν το τέλος διανυκτέρευσης

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης μιλάει στο money-tourism.gr στο περιθώριο της ITB και τονίζει ότι τα ξενοδοχεία δεν μπορούν να αντέξουν και να απορροφήσουν το τέλος διανυκτέρευσης.

“Υπάρχει μια διάχυτη αισιοδοξία και όλοι πιστεύουμε ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά η φετινή για τον ελληνικό τουρισμό, υπό την προϋπόθεση ότι σύντομα θα κλείσει η αξιολόγηση, ενώ δεν θα υπάρχουν και παράπλευρες ενοχλήσεις όσον αφορά την απρόσκοπτη τουριστική λειτουργία της χώρας.

Το ελληνικό, τουριστικό προϊόν είναι εξαιρετικά επιβαρημένο και η ελληνική τουριστική επιχείρηση υφίσταται έναν ανταγωνισμό, τόσο εσωτερικό, όσο και εξωτερικό σχετικά με το κόστος λειτουργίας της και το κόστος που διαθέτει το προϊόν της.

Ο εσωτερικός ανταγωνισμός αφορά το share economy, όπου παρότι έχει ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, δυστυχώς, ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί και κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση να τον θέσει άμεσα σε λειτουργία”, λέει ο κ. Τσακίρης.

Αναφορικά με το τέλος διανυκτέρευσης, ο κ. Τσακίρης, αφού για πολλοστή φορά είπε ότι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είναι αδύνατον να το απορροφήσουν και πως με κάποιο τρόπο αυτό θα επιβαρύνει τον πελάτη, εξήγγειλε την διεξαγωγή σχετικής μελέτης από το ξενοδοχειακό επιμελητήριο για τις επιπτώσεις του τέλους διανυκτέρευσης στην ελκυστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, την οποία σύντομα θα παρουσιάσει το Ξ.Ε.Ε..

tsakiris_itb_ksd copyright
ksd copyright

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *