money tourism photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γκρίνιες στη Βρετανία για την μικρή επέκταση της πράσινης λίστας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η τουριστικές βιομηχανία στη Βρετανία, έχει προειδοποιήσει ότι οι μικρές προσθήκες στην πράσινη λίστα της κυβέρνησης για τα διεθνή ταξίδια δεν θα είναι αρκετές για την ανάκαμψη της βιομηχανίας από την πανδημία.

Ωστόσο ο κλάδος χαιρέτισε την προσθήκη του Καναδά, ο οποίος πρόκειται να ανοίξει ξανά τα σύνορά του στις 7 Σεπτεμβρίου για τους Βρετανούς που έχουν εμβολιαστεί, καθώς και έξι επιπλέον ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Εκτός από τις επτά προσθήκες της πράσινης λίστας χθες το βράδυ , η Ταϊλάνδη και το Μαυροβούνιο προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα της κυβέρνησης.

Ο Martyn Sumners, εκτελεστικός διευθυντής της Aito, που εκπροσωπεί εκατοντάδες εξειδικευμένους ταξιδιωτικούς πράκτορες, δήλωσε: «Η τελευταία ενημέρωση του συστήματος φωτεινού σηματοδότη, είναι για άλλη μια φορά ανεπαρκής. Πότε θα καταλάβει η κυβέρνηση ότι η ταξιδιωτική βιομηχανία συνεχίζει να υποφέρει χωρίς δική της υπαιτιότητα; Ενώ η προσθήκη επτά προορισμών στην πράσινη λίστα και η μη μετακίνηση κανενός στην πορτοκαλί, που είναι θετικές, η προσθήκη χωρών όπως το Λιχτενστάιν δεν αξίζει να σημειωθεί. Ευτυχώς, οι πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν μεταφερθεί στο κόκκινο. Η προσθήκη του Καναδά ως προορισμού μακρινών αποστάσεων πρέπει να είναι μέτρια θετική, αλλά η κατάργηση της Ταϊλάνδης σημαίνει ότι η Νότια Ασία είναι πλέον εκτός ορίων”.

Και πρόσθεσε: «Πολύ απογοητευτικό το γεγονός ότι η Αφρική και η Νότια Αμερική παραμένουν επίσης εκτός ορίων, παρά τα κρούσματα που είναι χαμηλότερα από ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η βιομηχανία πρέπει να επιτραπεί να συναλλάσσεται και, εάν η κυβέρνηση πρόκειται να συνεχίσει να περιορίζει την δυνατότητά μας να λειτουργούμε, τότε πρέπει να μας υποστηρίξει οικονομικά. Χωρίς υποστήριξη μετά το τέλος Σεπτεμβρίου, οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα  και ούτε οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μπορούν να επιβιώσουν με καθαρό αέρα”.

Και κατέληξε: «Ο χαμένος στο τέλος θα είναι ο πελάτης. λιγότερος ανταγωνισμός σημαίνει υψηλότερες τιμές. Και η βρετανική οικονομία θα υποφέρει επίσης από απώλειες ύψους £ δισεκατομμυρίων αν τα ταξίδια αφεθούν να μαραθούν”.

Ο Steve Norris, διευθύνων σύμβουλος του Flight Center EMEA, δήλωσε: «Ο Καναδάς βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στους τέσσερις πιο δημοφιλείς προορισμούς μας για τους Βρετανούς τουρίστες στο Flight Center, οπότε είμαστε φυσικά ενθουσιασμένοι που θα μπορέσουμε να στείλουμε παραθεριστές στην περίφημη όμορφη χώρα από 7 Σεπτεμβρίου, όταν ο Καναδάς ανοίξει ξανά τις πόρτες του για διπλούς εμβολιασμένους Βρετανούς. Επιπλέον, ελπίζουμε ότι η προσθήκη του Καναδά στην πράσινη λίστα θα ανοίξει το δρόμο για την πολυαναμενόμενη συμφωνία με τις ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες, υπό την προϋπόθεση ότι η παραλλαγή Delta τεθεί υπό έλεγχο”.

Αλλά ο Νόρις ζήτησε μείωση της τιμής των δοκιμών PCR, οι οποίες εξακολουθούν να απαιτούνται για όλους τους παραθεριστές με διαφορετικές συχνότητες, ανάλογα με την κατάσταση του φανάρι του προορισμού τους. Η κυβερνητική αναθεώρηση του συστήματος φωτεινών σηματοδοτών αναμένεται έως την 1η Οκτωβρίου.

ksd PRIMAGEL
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *