money_tourism_photo "κλείδωμα"
Αεροδρόμιο Heathrow | © ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

GlobalData: Το Ηνωμένο Βασίλειο ο “μεγάλος χαμένος” στις αφίξεις από τις ΗΠΑ

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το καθεστώς του Ηνωμένου Βασιλείου ως ο πιο δημοφιλής προορισμός στην Ευρώπη για τους τουρίστες από τις ΗΠΑ απειλείται εξαιτίας της υποχρεωτικής καραντίνας, κατά την άφιξη. Ενώ την ίδια στιγμή αυξάνεται ο αριθμός των ευρωπαϊκών προορισμών που επιτρέπει τώρα στους Αμερικανούς τουρίστες να ταξιδεύουν χωρίς καραντίνα, πράγμα που σημαίνει ότι άλλα ευρωπαϊκά “hotspots” θα μπορούσαν να αποδειχθούν πιο δημοφιλή βραχυπρόθεσμα για τους τουρίστες από τις ΗΠΑ. Αυτό υποστηρίζει η κορυφαία εταιρία δεδομένων και ανάλυσης GlobalData.

Ένας από τους κύριους παράγοντες που περιορίζει την ταξιδιωτική ζήτηση το 2021 είναι η καραντίνα, όπως αποδεικνύεται και σε σχετική δημοσκόπηση της GlobalData, σύμφωνα με τα ευρήματα της οποίας, οι περιορισμοί καραντίνας συνιστούν τον πρωταρχικό, αποτρεπτικό παράγοντα για τα ταξίδια, κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας.

Μια άλλη δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι, η προθυμία να ταξιδέψει κάποιος σε διαφορετική ήπειρο είναι υψηλή. Βεβαίως, υπάρχει υψηλότερη ζήτηση για τα εγχώρια ταξίδια, αλλά το 37% των ερωτηθέντων εμφανίστηκαν πρόθυμοι να ταξιδέψουν σε διαφορετική ήπειρο, γεγονός που πιθανότατα συνδέεται με την παρατεταμένη διάρκεια παραμονής στο σπίτι, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με την GlobalData, η καραντίνα δημιουργεί επιπλέον κόστη, που σχετίζονται με τη διαμονή και τα τεστ για Covid, όπου απαιτείται. Η έρευνα καταναλωτών της εταιρίας για το πρώτο τρίμηνο του 2021 διαπίστωσε ότι, το 53% τωνιατ ερωτηθέντων στις ΗΠΑ δήλωσαν πως είχαν περικοπή προϋπολογισμών τον τελευταίο χρόνο, λόγω οικονομικών περιορισμών. Έτσι, η ζήτηση για διατλαντικά ταξίδια μπορεί να είναι υψηλή, αλλά οι τουρίστες είναι πιθανό να αποφύγουν επιπλέον κόστος, εάν είναι δυνατόν. Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να υπολείπεται, ενώ άλλα ευρωπαϊκά κράτη, όπως η Ιταλία, η Γερμανία και η Γαλλία μπορεί να ευδοκιμήσουν. Κι αυτό γιατί οι συγκεκριμένοι προορισμοί έχουν άρει τις υποχρεωτικές απαιτήσεις καραντίνας για τους εισερχόμενους τουρίστες από τις ΗΠΑ, που υπόκεινται σε άλλα μέτρα, όπως πιστοποιητικά εμβολιασμού και αρνητικά αποτελέσματα τεστ Covid.

Η Johanna Bonhill-Smith, τουριστική και ταξιδιωτική αναλυτής στη GlobalData, σχολιάζει: “Ένας ταξιδιωτικός διάδρομος μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ φημολογείται εδώ και πολύ καιρό. Αυτό που παραμένει σαφές είναι ότι όσο περισσότερο καθυστερεί, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος οι τουρίστες από τις ΗΠΑ να επιλέξουν για τις διακοπές τους κάποιον άλλο προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη το 2021, αλλά και το 2022″.

H ίδια προσθέτει: «Η Ευρώπη προσελκύει συνήθως τους επισκέπτες των ΗΠΑ με το ευρύ φάσμα εμπειριών που σχετίζονται με την ιστορία, τον πολιτισμό, την τέχνη και τη φύση. Ιστορικά, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ο δημοφιλέστερος ευρωπαϊκός ταξιδιωτικός προορισμός για τους Αμερικανούς τουρίστες. Το 2019 (το τελευταίο, κανονικό, τουριστικό έτος), το 27% των συνολικών διεθνών αναχωρήσεων στις ΗΠΑ ήταν για την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο έλαβε 4,4 εκατομμύρια από αυτές τις αναχωρήσεις (12,7% των συνολικών αναχωρήσεων από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη).

Άλλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γερμανία είναι εγγενώς δημοφιλείς στους ταξιδιώτες των ΗΠΑ. Οι αποδράσεις στον ήλιο και την παραλία, οι εμπειρίες περιπέτειας και οι σύντομες επισκέψεις στην πόλη ήταν συνήθως οι πιο περιζήτητες διακοπές για τους Αμερικανούς ερωτηθέντες στην έρευνα καταναλωτών της GlobalData το τρίτο τρίμηνο του 2019. Αυτές οι διακοπές παρουσιάζουν έντονα χαρακτηριστικά σε ολόκληρη την Ευρώπη και επομένως εξηγούν τη δημοτικότητά τους σε αυτήν την αγορά τουριστών”.

Οι διεθνείς αφίξεις από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 75% σε ετήσια βάση το 2020, λόγω των διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών και του αντίστοιχου κλεισίματος των συνόρων, που επιβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά κράτη για τους τουρίστες των ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε μία από τις μεγαλύτερες μειώσεις στις επισκέψεις (-76%), σε ετήσια βάση, περισσότερο από άλλους προορισμούς, όπως η Γαλλία (-64,9%) και η Ιταλία (-64,2%), το 2020.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στα διατλαντικά ταξίδια είναι γνωστό ότι είναι καταστροφικές, αλλά αυστηρά πρωτόκολλα στο Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να καθυστερήσουν περαιτέρω την ανάκαμψη, σύμφωνα με την Bonhill-Smith.

ksd PRIMAGEL
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *