tasios
©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γρ. Τάσιος: Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε πρόσφυγες από την Ουκρανία | Στέγαση και δυνατότητα εργασίας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Την πρόθεση των Ελλήνων ξενοδόχων να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στον ουκρανικό λαό, ανακοίνωσε μιλώντας στο Open TV ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος. Όπως είπε, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη και τις Ενώσεις Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Καβάλας επιχειρείται τις τελευταίες ώρες συντονισμένη προσπάθεια μέσω της ΠΟΞ, ώστε να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες που προκύπτουν, για να υπάρξει στη συνέχεια στέγαση και φιλοξενία άμαχου πληθυσμού σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Πρόκειται κυρίως για γυναίκες και παιδιά που γλίτωσαν από τους βομβαρδισμούς και εγκαταλείπουν αναγκαστικά τις εστίες τους, με κατεύθυνση την Ελλάδα. Ήδη ξενοδοχειακές επιχειρήσεις προσφέρονται να συνδράμουν την προσπάθεια ανακούφισης του δράματος των προσφύγων και γίνονται  συνεννοήσεις για περαιτέρω ενέργειες.  “Επιπλέον, είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Τουρισμού, για να δούμε πως  θα εξελιχθεί το προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα και πόσοι θα θελήσουν ενδεχομένως, για ένα διάστημα μετά το Μάιο, να εργαστούν σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εν όψει της θερινής τουριστικής περιόδου. Βέβαια, με όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις που θα καθορίσει η ΕΕ, σε σχέση με την άδεια παραμονής τους κ.λπ.” συμπλήρωσε ο κ. Τάσιος.

Όσον αφορά τις επιπτώσεις στον τουρισμό, ο Πρόεδρος των ξενοδόχων εκτίμησε ότι ο χρόνος μόνο θα δείξει, ποιες θα είναι οι συνέπειες τόσο από τον πόλεμο στην Ουκρανία, όσο και από τις κυρώσεις που επιβάλλει η διεθνής κοινότητα προς τη Ρωσία, αλλά και το αντίστροφο αφού και η Μόσχα  “κόβει” τα τουριστικά πακέτα προς άλλες χώρες. Εξέφρασε ωστόσο συγκρατημένη αισιοδοξία και δήλωσε ότι εάν τερματιστούν σύντομα οι εχθροπραξίες και επανέλθει η ειρήνη στην περιοχή, μεγάλο μέρος του κενού που θα αφήσει η απώλεια Ρώσων και Ουκρανών σε σχέση με προσδοκώμενες τουριστικές ροές και έσοδα, θα μπορέσει να καλυφθεί ενδεχομένως από άλλες, ευρωπαϊκές αγορές από όπου η ζήτηση για την Ελλάδα ήταν μέχρι πρότινος ισχυρότερη σε σύγκριση με το 2019.
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *