erotokritoy greek_twins

greek_twins: «Προβάλουμε την Ελλάδα μας, ως έναν κορυφαίο προορισμό που πρέπει να γνωρίσουν από κοντά οι Κινέζοι»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Οι αδερφές Ερωτοκρίτου, η Μαριάννα και η Σοφία, οι greek_twins, έχουν καταφέρει μέσα από τη ματιά τους και τη δουλειά τους, να είναι στο επίκεντρο του …Τουρισμού.

Είναι ευρέως αναγνωρίσιμες υιοθετώντας το …brand name greek_twins και  εκτός από τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις είναι περιζήτητες σε κινεζικές ιστοσελίδες και εφημερίδες, ενώ  ταυτόχρονα αυξάνονται κατά χιλιάδες οι ασιάτες followers που τις ακολουθούν.

Μετά από 7 χρόνια προσπάθειας κατάφεραν να λάβουν από το Υπουργείο Τουρισμού τον τίτλο “Πρέσβειρες του Ελληνικού Τουρισμού”.

Οι αδερφές Ερωτοκρίτου, μίλησαν στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Η συνέντευξη

Η συνέντευξη έχει ως εξής:

Πως πήρατε την απόφαση να πάτε για σπουδές στην Κίνα;

Πάντα θαυμάζαμε τον κινεζικό πολιτισμό και την ιστορία του, αλλά αυτό που μας ώθησε να πάρουμε την απόφαση ήταν πως θέλαμε να μάθουμε καλά την Κινεζική γλώσσα και να κάνουμε κάτι το διαφορικό. Να κάνουμε την υπέρβαση, όπως μας προέτρεπε ο πατέρας μας. Μην ξεχνάμε ότι πήγαμε στην Κίνα πριν 7 χρόνια εν μέσω της κρίσης στην Ελλάδα, που οι προοπτικές  τότε για σπουδές στην Ελλάδα, ακόμα και στην Ευρώπη, δεν ήταν τόσο ρόδινες!

Τι σας οδήγησε να ασχοληθείτε με την προβολή της Ελλάδας στην Κίνα του 1,5 δις. κατοίκων;

Δύο ήταν οι λόγοι. Καταρχήν γιατί στην Κίνα δεν υπήρχαν πολλές πληροφορίες για την χώρα μας (μόνο γενικές) και πολλές φορές όταν λέγαμε πως είμαστε Ελληνίδες δεν ήξεραν καν που είναι η Ελλάδα. Οι πιο πολλοί ξέρανε περισσότερο για την Σαντορίνη, παρά για την Ελλάδα. Έτσι αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση. Με τα βίντεο που δημιουργούμε και προβάλουμε, όχι μόνο ερχόμαστε πιο κοντά στη χώρα μας και η νοσταλγία προς την Ελλάδα μίκραινε, αλλά παράλληλα ενημερώναμε τους Κινέζους για τις ομορφιές της πατρίδας μας, κάτι που μας έκανε να νιώθουμε όμορφα!

Ο κορωνοϊός έγινε αφορμή να στηρίξετε την υγεία στην Ελλάδα, μέσω Κίνας. Θα ήθελα να μας πείτε επιγραμματικά τις πρωτοβουλίες σας και την αποδοχή τους τόσο εδώ, όσο και στην Κίνα.

greek_twinsΟ κορωνοϊός μας βρήκε στην Ελλάδα. Αυτή την περίοδο το μόνο που θέλαμε είναι να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να οργανώσουμε μια διαδικτυακή δωρεά στα κινεζικά social media μας, καλώντας τους Kινέζους φίλους να συνεισφέρουν για την αγορά μασκών για την κάλυψη αναγκών στις ελληνικές δημόσιες αρχές. Μέσα σε λίγες ημέρες μαζέψαμε 37.000 γουάν από κινέζους που αγαπάνε και στηρίζουν την Ελλάδα. Τα μηνύματα υποστήριξης ήταν πολύ συγκινητικά. Οι μάσκες δωρίστηκαν στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο Υπουργείο Τουρισμού, στην Άμεση Δράση, στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς Άγιοι Ανάργυροι, και στο 7ο Λύκειο Ν. Σμύρνης. Οι Ελληνικές Αρχές δέχτηκαν τη δωρεά με μεγάλη χαρά, ως ένδειξη υποστήριξης και φιλίας από τους απλούς κινέζους πολίτες.

Διδάσκετε δωρεάν ελληνικά σε Κινέζους διαδικτυακά. Αγαπάνε τη γλώσσα μας; Βρίσκετε απήχηση;

Όταν αρχίσαμε να διδάσκουμε ελληνικά μέσω των βίντεο μας δεν περιμέναμε πως ήδη υπάρχουν αρκετοί Κινέζοι που αγαπάνε την γλώσσα και θέλουν να την μάθουν, η απήχηση ήταν τεράστια από την πρώτη στιγμή. Τώρα έχουμε περίπου 2.000 ενεργούς μαθητές.

Τι σας λένε οι Κινέζοι που μετά από προτροπή σας επισκέφτηκαν την Ελλάδα;

Τρελαίνονται με τις ομορφιές του τόπου μας! Μας στέλνουν φωτογραφίες και μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Πρόσφατα ανεβάσαμε κάποιες φωτογραφίες και μικρά βίντεο από το οδοιπορικό μας στην Κεφαλονιά και ήδη έχουμε λάβει πολλά μηνύματα από Κινέζους, που ετοιμάζονται να επισκεφτούν το νησί και θέλουν πληροφορίες.

Σε  ποια σημεία βλέπετε να συγκλίνουν οι δύο πολιτισμοί;

Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των δυο πολιτισμών και αυτό συμβάλλει στις άριστες σχέσεις που διατηρούν οι δυο λαοί σε όλα τα επίπεδα. Η Ελληνική γραφή και η Κινεζική χρονολογούνται στην ίδια εποχή. Οι φιλοσοφίες των σοφιστών της αρχαίας Ελλάδας έχουν πολλά κοινά με την φιλοσοφία του Κομφούκιου. Ο Σωκράτης και ο Κομφούκιος έζησαν περίπου την ίδια εποχή. Είναι γνωστό πως οι δύο πολιτισμοί, ο Ελληνικός και ο Κινεζικός έχουν δώσει  τα φώτα τους και είναι οι πολιτισμοί με την μεγαλύτερη επίδραση στους πολιτισμούς της Δύσης και της Ανατολής αντίστοιχα. Για αυτό το λόγο στην κινεζική γλώσσα το όνομα της Ελλάδας είναι “Σιλά”, που σημαίνει “άλλος μεγάλος πολιτισμός”.

Ποια είναι τα πεδία εκείνα για τα οποία οι Κινέζοι διψούν να μάθουν περισσότερα;

Ο απλός κόσμος θέλει να μάθει για την ιστορία και τη μυθολογία. Οι νέοι ρωτούν για τον τουρισμό, ιδίως για την Σαντορίνη. Άλλοι για επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, για εισαγωγές τροφίμων (λάδι, μέλι, κτλ). Υπάρχουν και πολλοί γονείς που μας ρωτούν για το εκπαιδευτικό  σύστημα στην Ελλάδα.

Απολαμβάνετε μεγάλης προβολής και στην Ελλάδα και στην Κίνα. Πως το αντιμετωπίζετε;

Προσπαθούμε μέσω της προβολής μας να περάσουμε τα δικά μας μηνύματα και να φέρουμε τις δυο χώρες πιο κοντά

Το να κουβαλάτε στις πλάτες σας τον τίτλο “πρέσβειρες του Ελληνικού Τουρισμού”, είναι βαρύ φορτίο;

Φυσικά, είναι μεγάλη τιμή αλλά ταυτόχρονα και τεράστια ευθύνη. Η προώθηση της μοναδικής μας χώρας στην Κίνα είναι και θα είναι ένα από τους σημαντικότερους στόχους της ζωή μας.

Το μεγάλο όνειρο που έχετε για το μέλλον σας ποιο είναι;

Να καταφέρουμε οι Κινέζοι να μιλάνε τη γλώσσα μας και να επισκέπτονται την Ελλάδα!

ksd
adv

Σπουδάσατε οικονομικά. Θα συνδυάσετε τις σπουδές σας με τον τουρισμό;

Ότι και να κάνουμε στο μέλλον οι γνώσεις οικονομικών που αποκτήσαμε από το πτυχίο μας και το MBA θα είναι πάντα χρήσιμες και ιδιαίτερα στο κομμάτι του τουρισμού και του εμπορίου. Αν για κάτι είμαστε σίγουρες, είναι ότι δεν θα σταματήσουμε να προβάλουμε την Ελλάδα μας ως έναν κορυφαίο προορισμό.

Είστε νέες και όμορφες. Το greek_twins κάνει θραύση στην Κίνα. Που θα θέλετε να το φτάσετε;

Όσο πιο ψηλά μπορούμε κερδίζοντας την αγάπη των ανθρώπων που μας ακολουθούν  και θα μας ακολουθήσουν στο μέλλον. Ο στόχος μας είναι όλη η Κίνα να ανακαλύψει μέσω των βίντεο μας τις ομορφιές του τόπου μας και περισσότεροι Κινέζοι να μιλούν Ελληνικά.

Όπως και η γλώσσα μας έτσι και η Κινεζική γλώσσα είναι πλούσια σε παροιμίες με σοφά μηνύματα. Μια από αυτές που θυμόμαστε είναι;

Αν θες να χορτάσεις έναν άνθρωπο για μία μέρα δώσ’ του ένα ψάρι. Αν θες να τον χορτάσεις για μια ζωή μάθε του ψάρεμα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *