Η Χαλκιδική δυναμικά στην Σκανδιναβική αγορά

ΦΟΡΕΙΣ

Με δικό του περίπτερο συμμετείχε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής για 3η συνεχόμενη χρονιά στην αποκλειστική Έκθεση για την Ελλάδα και την Κύπρο στην καρδιά της Σκανδιναβίας. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 13-14 Φεβρουαρίου 2016 στο ERICSSON GLOBE της Στοκχόλμης.
Με 11.200 επισκέπτες σε δύο μέρες, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα εκθεσιακά γεγονότα στη Σουηδία, είναι αποδεδειγμένα πλέον, «ελληνική υπόθεση» και αφορά στην Ελλάδα, στον τουρισμό, στον πολιτισμό και στη γαστρονομία της χώρας μας! Η 3η διοργάνωση του Grekland Panorama με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), ολοκληρώθηκε την Κυριακή, με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις.

grekland panorama 2016 04Τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής εκπροσώπησε ο Διευθυντής του Οργανισμού κ. Γιώργος Μπρουτζάς και από την Χαλκιδική συμμετείχαν εκπρόσωπος του Δήμου Κασσάνδρας και ξενοδόχοι της Χαλκιδικής.

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με όλα τα μεγάλα τουριστικά γραφεία APOLLO, VINK, TUI NORD, AIR TOURS και διαπιστώθηκε πως η Χαλκιδική είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Σουηδών τουριστών. Τα γραφεία τα οποία δεν έχουν πρόγραμμα για τη Χαλκιδική δεσμεύτηκαν πως μέσα στο 2016 θα επισκεφθούν τον προορισμό μας με σκοπό την έναρξη προγράμματος για το 2017.

Το περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναβίας κ.κ. Κλεόπας, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Στοκχόλμη κ. Δημήτριος Τουλούπας, η Διευθύντρια του ΕΟΤ στη Σουηδία Σταυρούλα Σκαλτσή, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Ελληνικής Πρεσβείας στη Στοκχόλμη.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων και των blogger για την Χαλκιδική και προσκαλέστηκαν για ένα οργανωμένο press trip αυτό το καλοκαίρι.

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε το Συνέδριο Sweden Digi.travel όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ομιλίες σχετικά με τις τάσεις και τα ειδικά χαρακτηριστικά της Σουηδικής αγοράς και των Σκανδιναβικών αγορών εν γένει, καθώς και για τις προτιμήσεις και συνήθειες των Σουηδών τουριστών. Η Σκανδιναβοί είναι οι τρίτοι στη σειρά πολυταξιδεμένοι στην Ευρώπη και η Ελλάδα είναι στην έβδομη θέση των προτιμήσεων τους. Το 60% αυτών κλείνουν τις διακοπές τους μέσω του διαδικτύου. Το μοντέλο sun and bath προτιμά το 70% των Σουηδών.

Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις για τη χώρα μας είναι ότι η κίνηση θα έχει μία αύξηση κατά μέσο όρο της τάξης του 4%-5%, αλλά με τα ποσοστά να ποικίλουν – και μάλιστα με έντονες διακυμάνσεις – ανά αγορά προέλευσης, tour operator και προορισμό. Ενδεικτικά επισημαίνεται ότι υπάρχουν νησιωτικοί προορισμοί της χώρας που καταγράφουν μείωση σε υψηλά διψήφια ποσοστά, ενώ ταυτόχρονα, άλλοι προορισμοί όπως η Χαλκιδική και τα Ιόνια Νησιά, κινούνται με σημαντικές αυξήσεις.

Η επόμενη διοργάνωση του Grekland Panorama προγραμματίζεται για τις 11-12 Φεβρουαρίου 2017.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *