Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε έξι διεθνείς εκθέσεις

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε έξι διεθνείς εκθέσεις στον τομέα του τουρισμού και των προϊόντων συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου το πρώτο δίμηνο του τρέχοντος έτους. Στόχος των δράσεων ήταν η υποστήριξη των τοπικών επαγγελματιών, καθώς και η ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας μέσω συνεργειών και συνεργασιών. 

Ειδικότερα, η Πελοπόννησος συμμετείχε από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου στη διεθνή έκθεση τουρισμού “Bit Milan”, η οποία έγινε στην Fiera Μιλάνο. Η Μυθική Πελοπόννησος στη συνέχεια βρέθηκε στο Βελιγράδι της Σερβίας υλοποιώντας μια από τις δεσμεύσεις της στην “Philoxenia” Θεσσαλονίκης. Η διεθνής έκθεση τουρισμού IFT Βελιγράδι πραγματοποιήθηκε από 18 έως 21 Φεβρουαρίου και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά γεγονότα των Βαλκανίων προσελκύοντας περισσότερους από 50.000 επισκέπτες. Στην πρωτεύουσα της Σουηδίας τη Στοκχόλμη  η Πελοπόννησος συμμετείχε για μια ακόμα φορά στην έκθεση για την Ελλάδα “Grekland Panorama” από 12 έως 14 Φεβρουαρίου. Επίσης συμμετείχε στην εθνική προσπάθεια για άνοιγμα νέων αγορών όπως η Τεχεράνη του Ιράν, στο πλαίσιο συμμετοχής της Πελοποννήσου στο 2ο “Greek Tourism Workshop”. Επιπλέον, για πρώτη φορά τα πελοποννησιακά προϊόντα και οι Πελοποννήσιοι παραγωγοί βρέθηκαν στην 81η Διεθνή Εκθεση «International Green Week – Internationale Gruene Woche” που έγινε από τις 15-24 Ιανουαρίου στο Βερολίνο. Τα πελοποννησιακά προϊόντα συμμετείχαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και στην έκθεση “Fruit Logistika” 2016, στο Βερολίνο.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση κλείνοντας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει συμμετέχοντας στην διεθνή έκθεση τουρισμού “Itb” Βερολίνου, στην “Mitt” Μόσχας και την έκθεση προϊόντων κρασιού “Prowein” μαζί με την Ενωση Οινοπαραγωγών Αμπελουργών Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ).

ΠΗΓΗ: www.eleftheriaonline.gr

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *