Φωτό, Celestyal Cruises
Φωτό, Celestyal Cruises

H προβολή της Θεσσαλονίκης μέσα από την δυναμική της Ισραηλίτικης Κοινότητας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η προβολή της Θεσσαλονίκης και η διασύνδεσή της με την Ισραηλιτική κοινότητα βρέθηκε στο επίκεντρο της 7ης διαβούλευσης που συνδιοργάνωσαν το Ερευνητικό Εργαστήριο Τουρισμού «TourLab» του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκπόνησης του στρατηγικού σχεδίου τουριστικού μάρκετινγκ της Θεσσαλονίκης.

Στη διαβούλεση παρευρέθησαν ο κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, Πρόεδρος Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης ο Δρ. Ευάγγελος Χεκίμογλου, Έφορος Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ο κ. Βίκτωρ Ναρ, Διευθυντής της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκη και ο κ. Μωρίς Σαπόρτα, Βοηθός του Προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Πρόεδρος κ. Δ. Σαλτιέλ «αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να τονιστεί το γεγονός ότι η Κοινότητα είναι πάντα έτοιμη να συνδράμει στην προβολή της πόλης και την τουριστική της ανάπτυξη».

H Ισραηλιτική Κοινότητα φροντίζει να προβάλλει την πλούσια ιστορία της και το δυναμικό παρόν της, μέσα από το  Μουσείο, τις Συναγωγές και τα πάμπολλα σημεία που συνδέονται με την διαχρονική Εβραϊκή παρουσία στη Θεσσαλονίκη.

Συμβάλλει επίσης στο να υπάρχουν όσα απαιτούν οι πολυπληθείς επισκέπτες από όλο τον κόσμο και ειδικά το Ισραήλ.

Στη συνάντηση, η Κοινότητα  ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει δωρεάν τη μετάφραση των κειμένων του επίσημου ταξιδιωτικού οδηγού της πόλης ( www.thessaloniki.travel ) στην Εβραϊκή γλώσσα.

Οι διαβουλεύσεις αυτές αποσκοπούν αφενός να συνεισφέρουν στην καταγραφή των δυνατών σημείων, των αδυναμιών, των ευκαιριών και των απειλών της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού, και αφετέρου να δώσουν φωνή με ουσιαστικό τρόπο σε όλους τους εμπλεκόμενους στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *