Πουλήθηκε η Hotelbeds από την TUI

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Tui συμφώνησε να πουλήσει τη θυγατρική της εταιρεία «Hotelbeds» για 1.191.000.000 € μετρητά.
Η εταιρία ξενοδοχείων B2B, εξαγοράστηκε από την GNVA Acquisitions Limited, μία εταιρεία που ανήκει κατά πλειοψηφία σε κεφάλαια της εταιρείας ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου Cinven και του Canada Pension Plan Investment Board.
Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου. Η Tui περιέγραψε την πώληση ως ένα “σημαντικό βήμα” στην πορεία της, ως τουριστική επιχείρηση.

H εταιρία έχει παρουσία στην Ελλάδα με δύο εταιρίες, την Hotelsbeds και την Destination Services, οι οποίες πραγματοποιούν ετησίως κύκλο εργασιών της τάξης των 120 εκ. ευρώ περίπου.
Σημειώνεται ότι το τίμημα που είχε προσδιορίσει η TUI ήταν μεταξύ 600 εκ και 1,2 δισ ευρώ, οπότε το τελικό τίμημα που συμφωνήθηκε κρίνεται παραπάνω από ικανοποιητικό για τον ταξιδιωτικό κολοσσό.

“Τα έσοδα θα επενδυθούν σε μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης και στην ενίσχυση του ισολογισμού της TUI», δήλωσε ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος της Ευρώπης.

Η Hotelbeds, ήταν προηγουμένως τμήμα της ομάδας Specialist Travel, που περιλαμβάνει B2B ξενοδοχειακά portals και πουλάει online διαμονή σε καταλύματα σε όλο τον κόσμο, σε πελάτες χονδρικής, όπως τα ταξιδιωτικά γραφεία και οι tour operators.

Η Hotelbeds είναι το νούμερο ένα παγκοσμίως στην χονδρική πώληση, στην παροχή καταλυμάτων B2B, καθώς δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 120 αγορές.

Λόγω των διαφορετικών επιχειρηματικών μοντέλων και των στρατηγικών τους, η Hotelbeds λειτουργούσε ανεξάρτητα από τις τουριστικές επιχειρήσεις του ομίλου, προκειμένου να μεγιστοποιήσει την ανάπτυξη και την αξία του τμήματος.

Η Hotelbeds κατάφερε να πετύχει συνολική αξία συναλλαγής 3,6 € δισεκατομμύρια, κύκλο εργασιών άνω του 1€ δις και υποκείμενα κέρδη [EBITDA] αξίας 69€ εκατομμυρίων, κατά τη διάρκεια του έτους, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tui, Fritz Joussen, χαρακτήρισε την πώληση ως μία «πολύ επιτυχημένη συμφωνία για το μέλλον της Hotelbeds καθώς για τους επενδυτές του Ομίλου Tui».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *