Το ξενοδοχείο Rodos Palace στη Ρόδο

+50% το Ηράκλειο, +37% η Ρόδος…

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Μπαίνει το νερό στο αυλάκι” σιγά σιγά για τη χώρα μας, τουλάχιστον από τη γερμανική αγορά.
Αντίθετα η Τουρκία συνεχίζει να εμφανίζει μεγάλη μείωση.

Έτσι οι γερμανικές κρατήσεις για ταξιδιωτικά πακέτα προς την Τουρκική Ριβιέρα μειώθηκαν περισσότερο από 40% τον Φεβρουάριο, ενώ για την Κρήτη οι κρατήσεις ήταν πάνω από το 50%, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δείχνουν οι πωλήσεις προς τα αεροδρόμια δημοφιλών προορισμών.

CRETEΗ Ρόδος, η Βουλγαρία, τα Κανάρια Νησιά και η Μαγιόρκα, επίσης έδειξαν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τον περασμένο μήνα, ενώ η ζήτηση για την Αίγυπτο συνέχισε να πέφτει, όπως έδειξαν τα μηνιαία στοιχεία για τις πωλήσεις που έδωσε η TravelTainment, κορυφαία γερμανική εταιρία παροχής software για την ταξιδιωτική βιομηχανία.

antalyaairport_411 (1)Η Αττάλεια, το κύριο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί την τουρκική Ριβιέρα, είχε μια πτώση 42% στις κρατήσεις ταξιδιωτικών πακέτων το Φεβρουάριο, σε σύγκριση με 12 μήνες νωρίτερα, καθώς οι παραθεριστές στράφηκαν σε εναλλακτικούς προορισμούς ή καθυστέρησαν τις κρατήσεις τους. Έτσι η Αττάλεια έμεινε μόνο με μερίδιο 19% του συνόλου των κρατήσεων προς τα δέκα μεγαλύτερα αεροδρόμια δημοφιλών προορισμών για τη γερμανική αγορά, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από το συνηθισμένο για αυτή την εποχή του έτους. Το αεροδρόμιο είχε ήδη σημειώσει μεγάλη πτώση τους τρεις προηγούμενους μήνες: Ιανουάριο (-40%), Δεκέμβριο (-26%) και Νοέμβριο (-24%).

Ομοίως, οι κρατήσεις για Χουργκάντα, το αεροδρόμιο της Αίγυπτου με τις περισσότερες κρατήσεις για ταξίδια αναψυχής, μειώθηκαν κατά 29% τον περασμένο μήνα, μετά από την κατάρρευση της τάξεως του 57% τον Ιανουάριο, 29% το Δεκέμβριο και 42% τον Νοέμβριο, καθώς οι πελάτες συνέχισαν να αποφεύγουν την ακτή της Ερυθράς Θάλασσας μετά το αεροπορικό δυστύχημα του ρωσικού τσάρτερ τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο μεγάλος “νικητής” του περασμένου μήνα ήταν το Ηράκλειο, το βασικό αεροδρόμιο της Κρήτης, με ένα κύμα αύξησης 56% στις κρατήσεις σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2015. Το Ηράκλειο είχε ήδη δει μια αύξηση 25% τον Ιανουάριο.
Μια περαιτέρω ένδειξη της αυξανόμενης ζήτησης για την Ελλάδα, είναι ότι οι κρατήσεις για Ρόδο αυξήθηκαν κατά 37%, μετά τις διψήφιες αυξήσεις που σημειώθηκαν τους δύο προηγούμενους μήνες.

Η βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας αποδεικνύεται επίσης δημοφιλής για τους Γερμανούς, ως εναλλακτικός προορισμός προς το παρόν, καθώς οι κρατήσεις για την Βάρνα αυξήθηκαν κατά 35%.

Η αύξηση της ζήτησης για την Ισπανία φαίνεται στα στοιχεία των κρατήσεων για Πάλμα και Κανάριους Νήσους. Τον περασμένο μήνα σημειώθηκε αύξηση 23% στις κρατήσεις ταξιδιωτικών πακέτων προς Πάλμα, με το αεροδρόμιο Majorica να κατακτά το μεγάλο μερίδιο του 32% των κορυφαίων δέκα αεροδρόμιων, τρεις ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από τον Ιανουάριο.

Οι Κανάριες Νήσοι, τα πήγαν επίσης καλά, με υψηλούς διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης για τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια, για δεύτερο μήνα στη σειρά. Το νησί Φουερτεβεντούρα κατέγραψε αύξηση 24% τον Φεβρουάριο, μετά από μια άνοδο 27% τον Ιανουάριο. Το Λας Πάλμας ακολούθησε με αύξηση 28% τον Ιανουάριο, 24% τον περασμένο μήνα, ενώ η ζήτηση για το αεροδρόμιο στη Νότια Τενερίφη αυξήθηκε κατά 14%, μετά την άνοδο του 18% τον Ιανουάριο. Ωστόσο, το αεροδρομίο στο Arrecife έδειξε μόνο μια αύξηση 3% τον περασμένο μήνα.

Το σύστημα Bistro της TravelTainment, χρησιμοποιείται από περίπου 11.000 ταξιδιωτικά γραφεία στη Γερμανία για να πραγματοποιήσουν κρατήσεις ταξιδιωτικών πακέτων διακοπών από 130 tour operators, ενώ το σύστημα Internet Booking Engine χρησιμοποιείται από περισσότερους από 350 online ταξιδιωτικούς πράκτορες και portals.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *