virgin
Virgin_Atlantic

H Virgin Atlantic βρίσκεται κοντά σε πακέτο διάσωσης 1 δισ. λιρών

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Με νέα “ένεση” ύψους 200 εκατ. λιρών ο Sir Richard Branson αναμένεται να ενισχύσει τη Virgin Atlantic. To ποσό αυτό θα αποτελέσει μέρος ενός πακέτου ύψους 1 δισεκατ. λιρών με στόχο τη διάσωση της αεροπορικής εταιρίας.

Σύμφωνα με τους Financial Times η Delta Air Lines, η οποία κατέχει το 49% της Virgin Atlantic, αναμένεται να προσθέσει 400 εκατ. λίρες με τη μορφή αναστολής πληρωμών.

Ένα επιπλέον ποσό ύψους 250 εκατ. λιρών ενδέχεται να προέλθει από εξωτερικούς επενδυτές όπως το fund  Davidson Kempner Capital Management, όπως αναφέρει το BloombergΤο συγκεκριμένο fund αποτελεί τον κύριο πάροχο χρηματοδότησης και προηγείται από τη συμμαχία των Elliott Management και Greybull Capital (πρώην ιδιοκτήτης της Monarch).

Εν κατακλείδι αναμένεται να παρασχεθεί και ένα επιπλέον ποσό ύψους  200 εκατ. λιρών από μερικούς προμηθευτές της Virgin, όπως η Airbus.

Ταυτόχρονα η εταιρία έχει προχωρήσει στην απομάκρυνση 3150 εργαζομένων της προκειμένου να περιορίσει τα έξοδά της ενώ στρέφεται από το Gatwick προς το Heathrow καθώς δεν έχει λάβει ακόμα κάποια κρατική στήριξη.

Η αεροπορική εταιρία υπολογίζει πως θα επανεκκινήσει τις πτήσεις της από τις 20 Ιουλίου από το Heathrow προς το Χονγκ Κονγκ, στις 21 Ιουλίου θα προστεθούν η Νέα Υόρκη και το Λ. Άντζελες, ενώ θα πραγματοποιούνται και 17 δρομολόγια από την 1η Ιουλίου. Ωστόσο, η επανεκκίνηση αυτή βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών σε όλο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *