money_tourism_photo "κλείδωμα"
Αεροδρόμιο Heathrow | © ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Heathrow: Ενδεχόμενο νέων περιορισμών στη χωρητικότητα ενόψει των Χριστουγέννων

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε στενή συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρίες βρίσκεται το αεροδρόμιο Heathrow προκειμένου να καταλήξουν σε έναν νέο μηχανισμό, ο οποίος θα διασφαλίσει την αποφυγή ακυρώσεων πτήσεων, πριν από τα Χριστούγεννα, καθώς το βρετανικό αεροδρόμιο συνεχίζει να αντιμετωπίζει τεράστια  “τρύπα” σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού.

Η αποκάλυψη του σχεδίου έγινε καθώς ο αεροπορικός κόμβος του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι το ανώτατο όριο χωρητικότητας του καλοκαιριού θα καταργηθεί από τις 30 Οκτωβρίου.

Το Heathrow διακίνησε 18 εκατομμύρια επιβάτες το καλοκαίρι, αλλά παραδέχθηκε ότι ο συνολικός αριθμός επιβατών για ολόκληρο το έτος, που θα κυμανθεί μεταξύ 60-62 εκατομμυρίων, θα είναι κατά 25% χαμηλότερος από ό,τι πριν από την πανδημία, το 2019.

“Οι αντίθετοι άνεμοι της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις του Covid-19 έχουν ως συνέπεια να μην επιστρέψουμε στην προ-πανδημική ζήτηση για αρκετά χρόνια, εκτός από τις περιόδους αιχμής”, παραδέχτηκε το αεροδρόμιο.

“Συνεργαζόμαστε με τις αεροπορικές εταιρίες για να συμφωνήσουμε έναν εξαιρετικά στοχευμένο μηχανισμό που, αν χρειαστεί, θα ευθυγραμμίσει την προσφορά και τη ζήτηση σε έναν μικρό αριθμό ημερών αιχμής, πριν από τα Χριστούγεννα. Αυτό θα ενθάρρυνε τη ζήτηση σε λιγότερο πολυσύχναστες περιόδους, προστατεύοντας τις περιόδους που παρατηρείται υψηλή ζήτηση και αποφεύγοντας τις ακυρώσεις πτήσεων”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Heathrow.

Για την κάλυψη των αναγκών του αεροδρομίου θα πρέπει να προσληφθούν και να εκπαιδευτούν έως και 25.000 άτομα στον τομέα της ασφάλειας, γεγονός που το αεροδρόμιο περιγράφει ως “τεράστια λογιστική πρόκληση”.

Σύμφωνα με τον λονδρέζικο, αεροπορικό κόμβο, δημιουργείται μια ειδική ομάδα εργασίας για την πρόσληψη προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεων εργασίας. Την ίδια στιγμή, το αεροδρόμιο συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση για την επανεξέταση της επίγειας εξυπηρέτησης των αεροπορικών εταιριών και διορίζει ένα ανώτερο επιχειρησιακό στέλεχος για να επενδύσει στην ομαδική εργασία.

Το αεροδρόμιο του δυτικού Λονδίνου υποστήριξε ότι η συντριπτική πλειονότητα των επιβατών εξυπηρετήθηκε ικανοποιητικά αυτό το καλοκαίρι.

“Εξυπηρετήσαμε 18 εκατομμύρια επιβάτες αυτό το καλοκαίρι, περισσότερους από οποιονδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κόμβο, παρά το γεγονός ότι επηρεαστήκαμε περισσότερο από τους Ευρωπαίους αντιπάλους μας κατά τη διάρκεια του lockdown, που επιβλήθηκε. Προτεραιότητά μας είναι να ξαναχτίσουμε το οικοσύστημα του αεροδρομίου για να ανταποκριθούμε στη ζήτηση σε περιόδους αιχμής”, επισήμανε.

Το Heathrow αποκάλυψε υποκείμενες ζημίες 442 εκατομμυρίων λιρών για το έτος μέχρι σήμερα, “καθώς τα ρυθμιζόμενα έσοδα αδυνατούν να καλύψουν το κόστος, προστιθέμενα στα 4 δισεκατομμύρια λίρες των δύο προηγούμενων ετών”.

“Ενεργήσαμε με υπευθυνότητα μπροστά σε μια αβέβαιη αγορά για να προστατεύσουμε τη ρευστότητα και τις ταμειακές ροές και μειώσαμε τον δανεισμό. Δεν προβλέπουμε κανένα μέρισμα φέτος”, πρόσθεσε το αεροδρόμιο.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του Heathrow, John Holland-Kaye, είπε: “Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι που όλοι στο Heathrow συνεργαστήκαμε για να εξυπηρετήσουμε τους ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι, εξασφαλίζοντας ότι 18 εκατομμύρια άνθρωποι έφυγαν για τα ταξίδια τους, περισσότεροι από οποιοδήποτε άλλο αεροδρόμιο στην Ευρώπη, με τη συντριπτική πλειοψηφία να βιώνει καλή εξυπηρέτηση. Ακυρώσαμε το θερινό ανώτατο όριο και συνεργαζόμαστε με τις αεροπορικές εταιρίες και τους επίγειους χειριστές τους για να επανέλθει η πλήρης χωρητικότητα σε ώρες αιχμής, το συντομότερο δυνατό”.

“Καθώς κοιτάμε προς το μέλλον, ενθαρρύνουμε την ΥΠΑ να σκεφτεί ξανά την τόνωση των μακροπρόθεσμων επενδύσεων που θα προσφέρουν ομαλές και προβλέψιμες μετακινήσεις, τις οποίες εκτιμούν περισσότερο οι καταναλωτές, αντί να εστιάζει στη βραχυπρόθεσμη κοστολόγηση, η οποία, όπως είδαμε, ωφελεί μόνο τα κέρδη των αεροπορικών εταιριών”, κατέληξε ο κ. Kaye.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *