©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

HORECA: Εμπορικές συμφωνίες με επαγγελματίες υψηλού επιπέδου επισφράγισαν την 2η ημέρα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πλήθος προϊόντων και λύσεων ανέδειξαν για 2η ημέρα, οι 500 εκθέτες, δίνοντας πραγματικές απαντήσεις σε ζητήματα των χιλιάδων επιχειρηματιών από τον κλάδο της φιλοξενίας, που κατέκλυσαν το εκθεσιακό κέντρο και σήμερα.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίστηκε και σήμερα στην HORECA 2023, η προσέλευση επιχειρηματιών από τον κλάδο της φιλοξενίας, από κάθε σημείο της χώρας, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Η δεύτερη ημέρα της έκθεσης χαρακτηρίστηκε από ακόμα μεγαλύτερη κινητικότητα, πυρετώδεις διαβουλεύσεις και πολλές εμπορικές συμφωνίες. Ένας μεγάλος αριθμός από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της φιλοξενίας πέρασαν τις πύλες του Metropolitan Expo προκειμένου να γνωρίσουν από πρώτο χέρι όλες τις τάσεις και τις νέες προτάσεις που θα δώσουν επιπλέον ώθηση στις επιχειρήσεις τους.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι 500 εκθέτες ήταν από νωρίς στις επάλξεις ώστε να ανταπεξέλθουν στον καταιγισμό ερωτήσεων των δυνητικών πελατών και να παρουσιάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι είναι οι επισκέπτες καθώς το feedback που άφησαν είναι ότι τους δόθηκε η δυνατότητα να δουν προϊόντα που πραγματικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στις επιχειρήσεις τους και όλοι στάθηκαν στην πληρότητα λύσεων σε όλους τομείς όπως ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός, ο εξοπλισμός εστίασης, τα μηχανήματα κουζίνας, τα συστήματα ασφαλείας, η μηχανοργάνωση, η τροφοδοσία, κ.α..

Το σημαντικότερο είναι ότι από τις πρώτες τους δηλώσεις οι επισκέπτες και τις δύο ημέρες αναφέρουν ότι είχαν την δυνατότητα να βρουν αυτά που έψαχναν σε όποια κατηγορία και αν άνηκε η επιχείρησή τους και με βάση όλα τα budget.

Special events: πηγή τεχνογνωσίας & ενθουσιασμού

Ανάλογη ήταν και η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις όπου επισκέπτες αλλά και εκθέτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες, workshops και διαγωνισμούς. Πολλή δράση υπήρξε στο Hall 1 όπου ξεχώρισε το stage του HORECA Lab. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικές ομιλίες από ειδικούς και στελέχη του επιχειρηματικού κλάδου, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και λαμβάνοντας πλήρη ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις νέες τάσεις στους κλάδους των ξενοδοχείων, των εστιατορίων, των μπαρ και των καφέ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανάμεσα στα ζητήματα που εξετάστηκαν ήταν η δημιουργία μιας επιτυχημένης και κερδοφόρας επιχείρησης εστίασης από το Α ως το Ω, η εκπαίδευση του προσωπικού και η διαχείριση παραπόνων και κριτικών για καταστήματα εστίασης. Ακόμη, στο stage του HORECA Lab φιλοξενήθηκε εκδήλωση από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, με θεματολογία που περιλάμβανε τα Πράσινα Ξενοδοχεία – Το παρόν και το μέλλον του Τουρισμού, καθώς και τον ρόλο της ποιότητας στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και την εμπιστοσύνη που γεννά στον καταναλωτή, με ομιλητές κορυφαία στελέχη του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου. Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Στο ίδιο stage πραγματοποιήθηκε ο 10ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικού Cocktail από την Ένωση Bartenders Ελλάδος.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πλούσιο ήταν και το πρόγραμμα των ομιλιών και των live cooking shows με διακεκριμένους σεφ που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων στο Gastronomy Lab (hall 4), με θεματολογία που περιλάμβανε μεταξύ άλλων την παράδοση και τον εκσυγχρονισμό της ροδίτικης κουζίνας, τη HoReCa και τα τροφικά απόβλητα και τη θέση της Αγιορείτικης κουζίνας στις σάλες της υψηλής γαστρονομίας. Επίσης, βραβεύθηκε το εστιατόριο Μαραθιάς στην Τήνο. Στο stage ανέβηκαν ακόμη σήμερα, μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας γαστρονομίας όπως ο Pastry Chef Luc Debove και οι Pizzaiolo Luciano Sorbillo και Vito Monaco. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΈντονο ήταν το πνεύμα του ανταγωνισμού και στα Coffee Events (Hall 1) όπου πραγματοποιήθηκαν οι ημιτελικοί διαγωνισμοί του Barista. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *