Photo by Pedro Kümmel on Unsplash
Photo by Pedro Kümmel on Unsplash

HVS: Οι βραχυπρόθεσμες απώλειες για το Παρίσι θα ακολουθηθούν από ισχυρή ανάκαμψη

ΜΕΛΕΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

To HVS αναφέρει ότι με το πέρας της περιόδου ανάκαμψης στο Παρίσι ο ξενοδοχειακός κλάδος θα καταγράψει μια θετική μακροπρόθεσμη απόδοση κυρίως λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Μαζί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες το Παρίσι θα επωφεληθεί από την επένδυση αξίας 2 δισεκατ. ευρώ για την αναζωογόνηση της Disneyland, η οποία αναμένεται να προχωρήσει κανονικά παρά τις πιθανές καθυστερήσεις που προκαλεί η πανδημία.

Μέχρι στιγμή το Παρίσι βιώνει μία σταδιακή άρση των αυστηρών μέτρων περιορισμού που εφαρμόστηκαν από τις 17 Μαρτίου, με τα ξενοδοχεία και τα και καταστήματα του χώρου της εστίασης να επαναλειτουργούν από τις 2 Ιουνίου εάν η κατάσταση κριθεί ως ευνοϊκή κατά τα τέλη Μαΐου.

Η αρθρογράφος και αναλύτρια συμβουλών και εκτιμήσεων του HVS London, Maria Coll, αναφέρει:

“Τα χαρακτηριστικά της ξενοδοχειακής αγοράς του Παρισιού (πηγές ζήτησης, σύνδεση μεταφορών, δυναμική προσφοράς) θα διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη του κλάδου μόλις επιτραπούν ξανά τα ταξίδια.

Το Παρίσι όντας ένας από τους σημαντικότερους παγκόσμιους προορισμούς επωφελείται από μία καλή ισορροπία μεταξύ αναψυχής και επαγγελματικών ταξιδιών, καθώς και ενός εξαιρετικού δικτύου μεταφορών, το οποίο του παρέχει μία ευρεία εποχικότητα, με αποτέλεσμα την απορρόφηση της ζήτησης μόλις επιστρέψει η ξενοδοχειακή δραστηριότητα.

Η Maria Coll προσθέτει:

“Αναμένουμε η εσωτερική ζήτηση να επανέλθει γρηγορότερα, κυρίως λόγω της αύξησης των ‘staycations’, οι οποίες θα αλλάξουν τις ισορροπίες βραχυπρόθεσμα. Ενώ αυτή η τάση αρχικά θα βοηθήσει τον κλάδο, το κενό που θα δημιουργηθεί λόγω της έλλειψης διεθνών ταξιδιών θα δημιουργήσει προκλήσεις.

Παραδοσιακά οι υψηλές τιμές στο Παρίσι, ίσως δώσουν στους ξενοδόχους τη δυνατότητα να είναι πιο ευέλικτοι μέσω των εκπτώσεων για την αύξηση της ζήτησης, αν και η πόλη θα απολέσει τους ταξιδιώτες αναψυχής με χαμηλό προϋπολογισμό, οι οποίοι ενδέχεται να προτιμήσουν οικονομικότερους προορισμούς”.

Παρά το γεγονός ότι το Παρίσι κατέκτησε την 1η θέση το 2018 για επαγγελματικά συνέδρια, όπως παρατηρείται και από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, η ζήτηση στον τομέα MICE αναμένεται να αργήσει να ανακάμψει.

Εν τούτοις, η επισκεψιμότητα θα αυξηθεί μέσω τη διοργάνωσης σημαντικών αθλητικών γεγονότων, θεαμάτων και επιδείξεων υψηλής ραπτικής, τα οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθούν από το 2021.

Επιπλέον, το Παρίσι θα διαθέτει 4000 δωμάτια έως το 2022. Όσα βρίσκονται υπό κατασκευή αναμένεται κάποια στιγμή να ανοίξουν, αλλά ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση νέων εγκαινίων λόγω της πανδημίας, γεγονός το οποίο θα λειτουργήσει θετικά για την υφιστάμενη προσφορά των ξενοδοχείων.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *