Αρχίζει το ματς! | Hyatt και Accor οι σίγουροι νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε… αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το Κατάρ προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα υπάρξει επαρκείς αριθμός ξενοδοχειακών δωματίων για να φιλοξενηθούν οι αναμενόμενοι 1,2 εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλοι κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου της FIFA, που ξεκινά σε λίγες ημέρες στο εμιράτο. Τα στοιχήματα όλα δείχνουν, μέχρι στιγμής, δύο αδιαφιλονίκητα “φαβορί” τη Hyatt και την Accor.

Το Κατάρ διαθέτει περίπου 31.000 δωμάτια ξενοδοχείων, σύμφωνα με την STR, αν και ο Οργανισμός Τουρισμού του Κατάρ υποστηρίζει ότι μια σειρά από ξενοδοχεία έχουν ανοίξει αυτόν τον μήνα εγκαίρως για τη διοργάνωση, ενισχύοντας το ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας.

Πολλοί οπαδοί έχουν κοιτάξει πέρα από τα παραδοσιακά ξενοδοχεία, κλείνοντας περισσότερα από 90.000 δωμάτια ξενοδοχείων, σκηνές, διαμερίσματα και προσωρινές “καμπίνες” κατά τη διάρκεια των ημερών της κορύφωσης αυτού που ονομάζεται το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στη Γη, ανέφερε το Reuters. Τρία κρουαζιερόπλοια της MSC Cruises που μετατράπηκαν σε πλωτά ξενοδοχεία υποδέχονται επίσης επισκέπτες.

Ποιες λοιπόν ξενοδοχειακές εταιρίες θα επωφεληθούν περισσότερο; Ο Richard Clarke, ανώτερος αναλυτής για την παγκόσμια εστίαση, τα ξενοδοχεία και την αναψυχή στην Bernstein Research, σε έκθεσή του τη Δευτέρα, δήλωσε ότι η Hyatt και η Accor έχουν την καλύτερη επιτόπια τοποθέτηση για να επωφεληθούν περισσότερο από τις κορυφαίες τιμές που χρεώνονται κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης:

 

-Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ έφερε στο προσκήνιο ορισμένες ενδιαφέρουσες καινοτομίες για τα καταλύματα, συμπεριλαμβανομένης της βιώσιμης λύσης της χρήσης υφιστάμενων οικιστικών μονάδων αντί της κατασκευής νέων ξενοδοχείων, της πρόσληψης της Accor ως διαχειριστή αυτών των οικιστικών ακινήτων για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και υποδοχής και της δημιουργίας μιας ειδικής πλατφόρμας κρατήσεων αντί της χρήσης των υφιστάμενων OTA [online ταξιδιωτικών πρακτορείων].

-Το κέρδος από το Παγκόσμιο Κύπελλο για τους ξενοδοχειακούς ομίλους είναι πιθανότατα 1-2% το τέταρτο τρίμηνο από τις υψηλές τιμές (1000% ανατιμήσεις) των δωματίων τους κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, με τη Hyatt να έχει το υψηλότερο ποσοστό της ακίνητης περιουσίας της στο Κατάρ, αλλά η Accor πιθανότατα επωφελείται περισσότερο λόγω της μοναδικής της συμφωνίας.

 

-Τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία πιθανότατα θα επωφεληθούν πολύ λιγότερο λόγω της ύπαρξης ενός ειδικού πρακτορείου κρατήσεων, το οποίο έχει περισσότερες επιλογές για τη διοργάνωση από ό,τι οι παγκόσμιες πλατφόρμες.

Αναμένεται ότι ορισμένα ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα Ντόχα θα χρεώνουν εισιτήριο εισόδου για όσους επισκέπτονται τα μπαρ και τα σαλόνια τους για να παρακολουθήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυξάνοντας τα έσοδα των ξενοδοχείων.

Tagged

1 σχόλιο στο “Αρχίζει το ματς! | Hyatt και Accor οι σίγουροι νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *