medical

Η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής στην Αυστραλία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό, στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού υγείας ήταν ο στόχος σημαντικής διημερίδας που διοργάνωσαν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Μελβούρνης, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2017.

Πρόκειται για τον πέμπτο σταθμό, μετά την Νέα Υόρκη, το Μόντρεαλ, το Σικάγο και τη Ρουμανία όπου πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία ανάλογες εκδηλώσεις. Στο συνέδριο συμμετείχαν επιφανή μέλη της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας και της Αυστραλίας, μέλη της κυβέρνησης της Αυστραλίας, εκπρόσωποι εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και της υγείας καθώς και ΜΜΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι ομιλητές τόνισαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και ανέπτυξαν το σχέδιο δράσης, για την αύξηση του μεριδίου της Ελλάδας, στο τζίρο της παγκόσμιας αγοράς του τουρισμού υγείας, ο οποίος όπως έδειξαν νεότερες έρευνες, ξεπερνά σε ετήσια βάση τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ αναμένεται ετήσια αύξηση κατά 15%-25%.

Ο Γ. Πατούλης Πρόεδρος του ΙΣΑ, της ΚΕΔΕ, του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, τόνισε την ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου, για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα, στο οποίο θα γίνεται χαρτογράφηση του ανταγωνισμού αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πατρίδας μας. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη δημιουργίας ενός οδικού χάρτη, μέσω του οποίου θα προτείνονται συγκεκριμένες πολιτικές, με σκοπό την προώθηση των εθνικών μας στόχων πάνω στον τομέα αυτό. «Η δημιουργία ισχυρού brand και φήμης της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού τουρισμού υγείας είναι κρίσιμη για την επιτυχία της νέας στρατηγικής. Θέτουμε ως προτεραιότητα την κινητοποίηση και ενθάρρυνση της συμπαράστασης του απόδημου Ελληνισμού, με σκοπό οι Έλληνες του εξωτερικού, να συνδράμουν σαν πρέσβεις καλής θέλησης, καταναλωτές, πάροχοι, χορηγοί, επενδυτές».

Ο Καθηγητής Δερματολογίας και Νομικός Κ. Κουσκούκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Επιστημονικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ, π. Αντιπρύτανης και Γεν. Γραμ. Υπουργείου Παιδείας, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάδειξη της Ιαματικής Ιατρικής ως συμπληρωματικό θεραπευτικό σχήμα στην επιλογή των θεραπόντων Ιατρών, αντιπροσωπεύοντας τις καθιερωμένες διεθνώς Κλινική Υδροθεραπεία και Ιατρική Βιοκλιματοθεραπεία.
Η καθιέρωση της Ιαματικής Ιατρικής οφείλεται στην αποδεδειγμένη θεραπεία, αποκατάσταση, διατήρηση και πρόληψη της υγείας για πνευματική, ψυχική και συναισθηματική αναζωογόνηση στο εξαίρετο βιοκλίμα της Ελλάδας με τις μοναδικές ιαματικές πηγές και την απέραντη ακτογραμμή για να δημιουργηθούν Κέντρα Ιαματικής Ιατρικής και Θαλασσοθεραπείας.

Η επικαιροποίηση της Ιαματικής Ιατρικής επιβάλλεται πρώτον από την απαίτηση των ασθενών σε διεθνές επίπεδο για εφαρμογή συμπληρωματικών θεραπειών, δεύτερον από την ένταξη των Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας και Κέντρων Θαλασσοθεραπείας στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς και από την εφαρμογή των διατάξεων περί διακίνησης ασθενών και για ιαματική θεραπεία εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής, και τρίτον από την ίδρυση του Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών του ΠΙΣ.

Η εφαρμογή της ιαματικής θεραπείας για 21 ημέρες ανά εξάμηνο που καθιστά τους ασθενείς αναγκαστικούς repeaters αφενός και αφετέρου η διάρκεια των 20’ μόνο ημερησίως αφήνει απεριόριστο ελεύθερο χρόνο για βιωματικές εμπειρίες των πελατών από τις 58 ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού (thermal clusters) εξασφαλίζοντας προστιθέμενη αξία με μεγάλο κύκλο εργασιών και αύξηση θέσεων εργασίας τονώνοντας την εθνική οικονομία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *