rodos palace
Συνεδριακή αίθουσα του Rodos Palace

Η Ρόδος επανέρχεται στο “κάδρο” του συνεδριακού τουρισμού

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» ο εντεταλμένος τουρισμού κ. Θανάσης Βυρίνης: «Η Ρόδος, αν λάβουμε υπόψη μας ότι εκτός από την φυσική της ομορφιά, διαθέτει και όλες τις απαραίτητες υποδομές (συνεδριακούς χώρους, πολυτελή καταλύματα κ.λπ.) θεωρούμε ότι επανέρχεται στο ‘κάδρο’ του Συνεδριακού Τουρισμού, δυναμικά! Τα πρώτα συνέδρια – συμπόσια – συναντήσεις ξεκίνησαν από την άνοιξη του 2022 και είναι ενθαρρυντικό το γεγονός πως βλέπουμε να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την συνέχεια.

Επόμενες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από τον προσεχή Σεπτέμβριο ενώ ακολουθεί η προεργασία, για την άνοιξη του 2023. Γενικότερα, στο πλαίσιο επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν και θέλοντας να τονώσουμε την περίοδο της χαμηλής ζήτησης κάνουμε ενέργειες προώθησης του προορισμού ‘Ρόδος’, στην κατεύθυνση του Συνεδριακού Τουρισμού, ανάμεσα στις μορφές του εναλλακτικού / παράλληλου τουρισμού που πρέπει να δώσουμε στον επισκέπτη.

Ήδη καταγράφεται πολύ έντονο ενδιαφέρον με πολλά συνέδρια ιατρικού ενδιαφέροντος. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε μπει και στο “κάδρο” των πολύ μεγάλων εταιρειών οι οποίες ασχολούνται με την διοργάνωση συνεδρίων και συναντήσεων με θέμα την Υγεία, που επιλέγουν την Ρόδο ως σημείο αναφοράς –για τους λόγους που προανέφερα».

Σημειώνεται πως οι τοπικοί φορείς του τουρισμού αλλά και οι αρχές, εκφράζουν ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή, αφού η διετία της πανδημίας του covid ανάγκασε πολλά συνέδρια, είτε να αναβληθούν είτε να μεταφερθούν για φέτος.

Ωστόσο, κρίνεται θετικό το γεγονός πως το νησί του Ήλιου, είναι στις πρώτες επιλογές διεθνών οργανώσεων και συναντήσεων με σημείο αιχμής αφενός τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, αφετέρου τις πολύ καλές συνεδριακές υποδομές, τα ξενοδοχεία και τον συνδυασμό με τις καλοκαιρινές διακοπές, ήλιο, θάλασσα, γαστρονομία και φυσικά, πολιτισμό.

Στη Ρόδο, ήδη πραγματοποιήθηκαν:
-Τον περασμένο Ιούλιο το συμπόσιο των Δωδεκανήσιων της Νέας Υόρκης με θέμα: Νέες εκπαιδευτικές γέφυρες μεταξύ Δωδεκανήσων και ΗΠΑ
-Το 27ο Συμπόσιο IEEE για τους Υπολογιστές και τις Επικοινωνίες
-Το 5ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο
Επερχόμενα Συνέδρια (Στο ξενοδοχείο
Ρόδος Παλάς)
• 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματοσκόπησης, 01/09 – 04/09.
Πρόκειται για συνέδριο Δερματολογίας με συμμετοχή ιατρών και εταιρειών του κλάδου από την Ελλάδα
• Συμπόσιο Ρόδου – Καστελλόριζου, 10/09 – 13/09
Πρόκειται για συμπόσιο αφιερωμένο στα 40 χρόνια της Σύμβασης Δικαίου Θαλάσσης, που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου & Διεθνών Σχέσεων (ΕΕΔΔΔΣ)
• Speedsector, 16/09 – 18/09
Πρόκειται για εκδήλωση που διεξάγεται σε ετήσια βάση στη Ρόδο, με επίδειξη αγωνιστικών αυτοκινήτων
• 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΠΕΜΥ, 29/09 – 02/10.
Πρόκειται για συνέδριο με θεματολογία τη Μυοσκελετική Υγεία. Οι συμμετέχοντες σύνεδροι είναι ρευματολόγοι, ορθοπεδικοί και δερματολόγοι ιατροί από την Ελλάδα.
• Πάτερ Κοφινάς, 05/10 – 09/10
• 4th DDS State of the Art Conference, 14/10 – 15/10
Πρόκειται για Διεθνές συνέδριο οδοντιατρικής με συμμετέχοντες συνέδρους σε παγκόσμιο επίπεδο.
• LTS Rhodes, 24/10 – 29/10
Πρόκειται για διεθνές event της εταιρείας προϊόντων υγείας Amway, με συμμετέχοντες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σημειώνεται πως υπάρχουν και άλλες συναντήσεις που προγραμματίζονται στο νησί μας, που θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Το “Summer Aviation Forum” στις 30 και 31 Αυγούστου στη Ρόδο!

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με τον κ. Βυρίνη, η Ρόδος ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα κορυφαίο συνέδριο!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Air Transport News (ΑΤΝ) και γενικός γραμματέας της Hermes – Air Transport Organisation κ. Κώστας Ιατρού σε συνεργασία με τον κ. Γιάννη Σταυλά, γενικό γραμματέα της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης, αναγνωρίζοντας τη θέση της Ρόδου στην παγκόσμια τουριστική αγορά πρότειναν τη διοργάνωση του καθιερωμένου “Summer Aviation Forum” στις 30 και 31 Αυγούστου στη Ρόδο. Την εκδήλωση φιλοξένησε ο Δήμος Εκάλης το 2021, με μεγάλη επιτυχία. Φέτος, αναμένεται να συμμετάσχουν 5-6 σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του τουρισμού και των αερομεταφορών, όπως CEO αεροπορικών εταιρειών, αεροδρομίων και καθηγητές πανεπιστημίων.
Στόχος είναι να καταστεί διαχρονικά η Ρόδος τόπος συνάντησης ειδικών για ανταλλαγή απόψεων στο θέμα “Αερομεταφορές και Τουρισμός”!
Πρόκειται για κορυφαία συνάντηση που θα προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα.

 Πηγή: www.dimokratiki.gr
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *