rodos

Η Ρόδος γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που έλαβε χώρα στην πόλη της Ρόδου και σε πολλές δημοτικές ενότητες του νησιού και το οποίο διήρκεσε μέχρι και τις 29 Σεπτεμβρίου 2017, εορτάσθηκε και φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017 στη Ρόδο, όπως ακριβώς ταιριάζει σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου.

Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά εξάλλου καθώς η Ρόδος εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα του τουρισμού και να αποτελεί αγαπημένο τόπο για εκατομμύρια επισκέπτες.

Για εμάς τους Ροδίτες και για τη Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου ο τουρισμός εξάλλου δεν είναι ένα στατιστικό μέγεθος ή μία πηγή εσόδων. Για εμάς στο επίκεντρο είναι ο άνθρωπος και ο κάθε επισκέπτης είναι μοναδικός.

Είναι μοναδικοί όσοι επιλέγουν την Ρόδο για να διασκεδάσουν, να ξεκουραστούν και να δουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής αυτό της Ροδίτικης κουλτούρας μέσα από τα τοπικά έθιμα, την μεσογειακή διατροφή τον σύγχρονο τρόπο ζωής, αλλά κυρίως για τους ανθρώπους της.

Ακόμα περισσότερο για την Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου που ξέρει να τιμά τους επισκέπτες του νησιού τόσο με τις τιμητικές διακρίσεις που απονέμει στους χιλιάδες επαναλαμβανόμενους επισκέπτες του νησιού, όσο και με τις γιορτές- αφιερώματα στους μοναδικούς επισκέπτες της Ρόδου, γιορτές και εκδηλώσεις που μόνον τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού γνωρίζουν να διοργανώνουν.

Οι ξεχωριστές αυτές γιορτές στη Ρόδο, κορυφώθηκαν τόσο την 23η Σεπτεμβρίου στην πόλη της Ρόδου, μπροστά στο Δημαρχείο, όσο και την 27η Σεπτεμβρίου 2017, σε Θεολόγο, Λάρδο και Φαληράκι, για να συνεχίσουν την 29η Σεπτεμβρίου σε Λίνδο και Στεγνά Αρχαγγέλου.

Αφιερωμένη  εξ ολοκλήρου στους ανθρώπους που αγαπούν και επισκέπτονται τη Ρόδο επί σειρά ετών, προτιμούν την περιοχή μας  και ότι μπορεί να τους προσφέρει, τη θεωρούν τόπο τους και γιατί όχι μια δεύτερη πατρίδα τους, ήταν η βραδιά της 27ης Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας  Ημέρας Τουρισμού, στον Θεολόγο.

Οι εκπρόσωποι της δημοτικής κοινότητας Θεολόγου με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Τσαλώλη, παρουσία του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου και της αντιδημάρχου Τουρισμού κας Μαρίζας Χατζηλαζάρου, ακολουθώντας παράδοση ετών, σε μια πραγματικά όμορφη εκδήλωση στην κατάμεστη από Έλληνες και ξένους πλατεία του Θεολόγου, τίμησαν πολλούς τουρίστες ως ελάχιστη ένδειξη, της χαράς και της ικανοποίησης που προσδίδουν σε κατοίκους και τοπικούς φορείς, επιλέγοντας τον Θεολόγο για να περάσουν τις διακοπές τους ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, που σε πολλές περιπτώσεις φθάνουν και δεκαετίες.

Η βραδιά άρχισε με  μουσική και τραγούδια από  το συγκρότημα του κ. Αντωνίου Φιόλα και με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα της Αστυπάλαιας, καθώς και του Συλλόγου «Το Φουντουκλί» από Ελεούσα και Διμυλιά. Η βραδιά έκλεισε με ελληνικά εδέσματα και άφθονο κρασί προσφορά των τοπικών ξενοδόχων και γενικότερα των επιχειρηματιών του Θεολόγου.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την επιτυχία της βραδιάς ο πρόεδρος κ.  Τσαλώλης ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συμμετείχαν αλλά και τους εργαζομένους της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων για την έμπρακτη στήριξη τους.  Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση στήριξαν με τις χορηγίες τους, η ΔΕΡΜΑΕ, τα τοπικά ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις του Θεολόγου, η ΒΑΠ Κουγιός, ο επιχειρηματίας κ. Μανώλης Κυριακούλης, οι Αφοί Κεφάλα, η Μελλισοκομική, καθώς και οι επιχειρηματίες από τα τουριστικά καταστήματα στην Κοιλάδα Πεταλούδων.

Αλλά και στη Λάρδο η βραδιά που διοργάνωσε η δημοτική κοινότητα Λάρδου, με τη συμβολή του προέδρου της κοινότητας κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, ήταν ξεχωριστή, με  μουσική και τραγούδια, παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάρδου «Ταξιάρχης»,  πολλά κεράσματα και με τους τουρίστες  να διασκεδάζουν μέχρι αργά.

Θερμή υποδοχή με μουσική από την Φιλαρμονική Καλυθιών υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Μαλωίνα, παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα «Τερψιχόρη» και μέλη του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Καλυθιών «Ο Φάρος», άφθονο ροδίτικο κρασί, καθώς και τοπικά εδέσματα, επεφύλαξαν στους επισκέπτες και οι εκπρόσωποι της δημοτικής κοινότητας Καλυθιών με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Μιχάλη Καφετζή.

Παρόντες στη μεγάλη γιορτή, που είχε την καθοριστική στήριξη της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου, ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Στέφανος Κυριαζής, η σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κα Φωτεινή Καράμπελα και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης.

Παρόντα σε όλες τις  εκδηλώσεις και τις γιορτές που πραγματοποιήθηκαν καθ΄ όλο τον μήνα Σεπτέμβριο για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2017,  ήταν τα  στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού με επικεφαλής τη διευθύντρια κα Βεατρίκη Σέρβου, η συμβολή των οποίων στην υλοποίηση του πλούσιου εορταστικού προγράμματος ήταν καθοριστική.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2017,  η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), σε συνεργασία με Πολιτιστικούς Συλλόγους του νησιού και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, είχαν ετοιμάσει ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα για ολόκληρο το μήνα Σεπτέμβριο που αναφερόταν τόσο στους επισκέπτες της Ρόδου όσο και στους Ροδίτες, καλωσορίζοντας έτσι θερμά και τιμώντας όλους όσους επιλέγουν τη Ρόδο για τις διακοπές τους αλλά και όλους εκείνους που άμεσα ή έμμεσα συμβάλλουν για την όσο το δυνατό πιο ευχάριστη διαμονή των τουριστών στο νησί.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *