Οι Ρώσοι… καλοβλέπουν την Ιταλία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Oι Ρώσοι άρχισαν τελευταία να δείχνουν τις προτιμήσεις τους στην Ιταλία, καθώς, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού της Ιταλίας (ENIT), 644 χιλιάδες Ρώσοι επισκέφθηκαν τη χώρα από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, δηλαδή κατά 8,2% περισσότεροι, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Αυτό ανακοινώθηκε από τον Giovanni Bastianelli, εκτελεστικό διευθυντή του γραφείου ENIT της Ρώμης, κατά τη διάρκεια ιταλικού workshop, που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ρώσοι τουρίστες άρχισαν να δαπανούν περισσότερα χρήματα σε ιταλικά καταστήματα και εστιατόρια. Μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους δαπάνησαν 457 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 15,1%, σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Επίσης, οι δαπάνες των Ρώσων, οι οποίοι επισκέφθηκαν τη χώρα για επιχειρηματικούς λόγους, αυξήθηκαν κατά 33,8%.

Ο ιταλικός οργανισμός τουρισμού ανακοίνωσε επίσης τα στατιστικά στοιχεία των προτιμήσεων των Ρώσων, σύμφωνα με τα οποία «ηγέτης» είναι οι παραθαλάσσιες περιοχές (40%), ακολουθούν οι εκδρομές σε πόλεις που φημίζονται για την τέχνη (30%) και στην τρίτη γραμμή βρίσκονται οι προορισμοί για σκι (14%).

Όπως πρόσθεσε ο Bastianelli, το νέο πρόγραμμα πτήσεων θα αυξήσει την τουριστική κίνηση προς την Ιταλία, η οποία θα ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον στις εξής κατευθύνσεις: από τη Μόσχα στη Ρώμη, το Μιλάνο, το Κάλιαρι, την Όλμπια και από την Αγία Πετρούπολη στο Τορίνο και τη Βερόνα. Και οι συχνότητες των υφιστάμενων πτήσεων θα αυξηθούν επίσης.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *