money tourism copyright photo
©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

IATA: Η άρση των περιορισμών φέρνει κατακόρυφη αύξηση στις πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Απότομη αύξηση στον αριθμό των διεθνών αεροπορικών εισιτηρίων που πωλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι κυβερνήσεις χαλαρώνουν τους ταξιδιωτικούς κανόνες, που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανέφερε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA).

Την περίοδο γύρω στις 8 Φεβρουαρίου, ο αριθμός των εισιτηρίων που πωλήθηκαν ανήλθε στο 49% της ίδιας περιόδου του 2019, από 38% για την περίοδο γύρω στις 25 Ιανουαρίου (κινητός μέσος όρος επτά ημερών).

Σύμφωνα με την IATA, η βελτίωση κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ των περιόδων Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου είναι η ταχύτερη τέτοια αύξηση για οποιαδήποτε περίοδο δύο εβδομάδων από την έναρξη της κρίσης.

Επιπλέον, μια έρευνα της Ένωσης στις 50 κορυφαίες αγορές αεροπορικών ταξιδιών, δείχνει ότι υπάρχει αυξανόμενη πρόσβαση για εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Η έρευνα διαπιστώνει ότι 18 αγορές είναι ανοιχτές σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες, χωρίς απαιτήσεις καραντίνας ή την υποχρέωση να υπόκεινται σε εξετάσεις ανίχνευσης του ιού πριν από την αναχώρηση. Επίσης, 28 αγορές είναι ανοιχτές σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες χωρίς απαιτήσεις καραντίνας (συμπεριλαμβανομένων των 18 αγορών που αναφέρονται παραπάνω). Αυτό αποτελεί περίπου το 50% της ζήτησης του 2019. Και 37 αγορές (που αποτελούν περίπου το 60% της ζήτησης του 2019) είναι ανοιχτές σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες υπό διαφορετικές συνθήκες (18 δεν έχουν περιορισμούς, άλλες απαιτούν τεστ Covid ή καραντίνα ή και τα δύο).

Η έρευνα ακολούθησε μια σειρά χαλαρώσεων που ανακοινώθηκαν σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Γαλλίας, των Φιλιππίνων, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ελβετίας και της Σουηδίας.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, ο Willie Walsh, γενικός διευθυντής της IATA, δήλωσε: «Η ορμή προς την ομαλοποίηση της κυκλοφορίας αυξάνεται. Οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν πολύ πιο εκτενώς, με λιγότερη ταλαιπωρία από ό,τι ακόμη και πριν από μερικές εβδομάδες. Αυτό προτρέπει περισσότερους καταναλωτές να προχωρήσουν στην αγορά αεροπορικών εισιτηρίων. Και αυτά είναι καλά νέα! Τώρα πρέπει να επιταχύνουμε περαιτέρω την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών. Ενώ η πρόσφατη πρόοδος είναι εντυπωσιακή, ο κόσμος απέχει πολύ από τα επίπεδα συνδεσιμότητας του 2019. Δεκατρείς από τις 50 κορυφαίες ταξιδιωτικές αγορές εξακολουθούν να μην παρέχουν εύκολη πρόσβαση σε όλους τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Αυτό περιλαμβάνει μεγάλες οικονομίες όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Ρωσία, η Ινδονησία και η Ιταλία”.

Η IATA συνεχίζει να ζητά την άρση όλων των ταξιδιωτικών φραγμών για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως με εμβόλιο εγκεκριμένο από τον ΠΟΥ και ταξίδια χωρίς καραντίνα για μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες με αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης αντιγόνου πριν από την αναχώρηση.

Ζητώντας ακόμη ταχύτερη πρόοδο με την άρση των περιορισμών, ο Walsh πρόσθεσε: “Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί είχαν σοβαρό αντίκτυπο στους ανθρώπους και στις οικονομίες. Ωστόσο, δεν έχουν σταματήσει την εξάπλωση του ιού. Είναι καιρός για την απομάκρυνσή τους, καθώς μαθαίνουμε να ζούμε και να ταξιδεύουμε σε έναν κόσμο που θα ενέχει τον κίνδυνο του Covid-19 στο άμεσο μέλλον”.

“Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, οι ταξιδιώτες δεν μεταφέρουν περισσότερους κινδύνους σε μια αγορά από ό,τι είναι ήδη εκεί”, συμπλήρωσε ο Walsh.

IATA

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *