money tourism copyright photo
money tourism copyright photo

IATA: Χαιρετίζει την απόφαση Ισπανίας και Γαλλίας για άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών για εμβολιασμένους ταξιδιώτες και ταξιδιώτες που επιδεικνύουν τεστ αντιγόνου, πρακτικές που υιοθετήθηκαν από την Ισπανία και τη Γαλλία, χαιρετίζει η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).

Η Ένωση, τονίζει σε ανακοίνωσή της πως οι πρακτικές των δύο χωρών περιορίζουν την απογοήτευση που προκύπτει από την αποτυχία εφαρμογής εναρμονισμένων μέτρων σε ολόκληρη την Ευρώπη και την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο, για μια προσέγγιση που βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα, βάσει κινδύνου, για την αποκατάσταση της ελευθερίας των ταξιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι, από τις 7 Ιουνίου, η Ισπανία άνοιξε τα σύνορά της στους περισσότερους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, από όλο τον κόσμο, και επέτρεψε στους ταξιδιώτες της Ε.Ε. να εισέλθουν στη χώρα με αρνητικό τεστ αντιγόνου. Επιπλέον, οι επιβάτες που προέρχονται από χώρες χαμηλού κινδύνου (συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου) μπορούν να εισέλθουν χωρίς περιορισμούς.

Αντίστοιχα, η Γαλλία, από τις 9 Ιουνίου, άνοιξε σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες από όλες τις χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, εκτός από εκείνες που εκτιμήθηκαν ως “υψηλού κινδύνου”. Οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από χώρες “μεσαίου κινδύνου” θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου και τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να αυτοαπομονωθούν για επτά ημέρες.

Μιλώντας σχετικά ο γενικός διευθυντής της IATA, Willie Walsh, λέει: “Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες να λαμβάνουν μέτρα για να ανοίξουν ξανά τα σύνορά τους. Οι χώρες αυτές αναγνωρίζουν την ευκαιρία που δημιουργείται από τον εμβολιασμό και καθιστούν τα ταξίδια πιο προσιτά με τη χρήση τεστ αντιγόνου. Αλλά αυτή η προσέγγιση δεν είναι καθολική σε ολόκληρη την ήπειρο. Πολλά ευρωπαϊκά κράτη δεν έχουν ακόμη χαλαρώσει σημαντικά τους περιορισμούς. Αυτός ο κατακερματισμός πρέπει να αντικατασταθεί από μια ενοποιημένη προσέγγιση, που συνάδει με τις συστάσεις της Ε.Ε. στην οποία ανήκουν. Οι άνθρωποι, οι επιχειρήσεις και οι οικονομίες θα επωφεληθούν από τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε ολόκληρη την Ευρώπη και την ελευθερία των ταξιδιών”.

Η IATA προτρέπει μια παγκόσμια προσέγγιση

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών συμφωνεί πως οι κινήσεις της Ισπανίας, της Γαλλίας και άλλων ευρωπαϊκών κρατών είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, η αποκατάσταση της παγκόσμιας συνδεσιμότητας απαιτεί πολύ περισσότερα από τις περιφερειακές ή μεμονωμένες, κρατικές πρωτοβουλίες.

ksd PRIMAGEL IATA
adv

Σύμφωνα με την ίδια, η επερχόμενη διάσκεψη κορυφής των ηγετών της G7, από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου, παρέχει μια σημαντική ευκαιρία στις κυβερνήσεις αυτών των χωρών να ξεκινήσουν μια συντονισμένη προσέγγιση βάσει δεδομένων, για την αποκατάσταση της παγκόσμιας αεροπορικής συνδεσιμότητας.

“Η συνδεσιμότητα χρειάζεται και οι δύο εμπλεκόμενες στο ταξίδι χώρες, να είναι ανοιχτές. Πολλές από τις μεγαλύτερες αγορές αεροπορικών ταξιδιών στον κόσμο, όπως η Αυστραλία, η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία και ο Καναδάς παραμένουν ουσιαστικά κλειστές, χωρίς σαφή σχέδια για ένα νέο άνοιγμα. Τα δεδομένα πρέπει να βοηθήσουν αυτές και άλλες χώρες να εισαγάγουν στοχευμένες πολιτικές, οι οποίες διατηρούν τους πληθυσμούς ασφαλείς, ενώ προχωρούν προς μια κανονικότητα. Η G7 έχει την ευκαιρία, αργότερα αυτόν τον μήνα, να ορίσει ένα πλαίσιο διαχειριζόμενου κινδύνου για την αποκατάσταση της ελευθερίας των ταξιδιών, με τρόπο που να είναι οικονομικά προσιτός και πρακτικός”, σημειώνει ο Walsh.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *