IATA: Η εκπαίδευση του δυναμικού το “κλειδί” στην ανάπτυξη της αεροπορικής βιομηχανίας

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) δημοσίευσε έρευνα σχετικά με τις απαιτήσεις εκπαίδευσης για το εργατικό δυναμικό των αερομεταφορών καθώς η βιομηχανία αρχίζει να ανακάμπτει από την κρίση COVID-19.

Σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα στην οποία συμμετείχαν περίπου 800 επικεφαλής του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού (HR) αεροπορικών εταιριών, που είναι υπεύθυνοι για την εκπαίδευση και την εξειδίκευση των υπαρχόντων εργαζομένων στην αεροπορική βιομηχανία και τη διασφάλιση ότι, οι νεο-προσληφθέντες μπορούν να αποκτήσουν γρήγορα τις απαραίτητες δεξιότητες, θα είναι το κλειδί για την επιτυχή οικοδόμηση εργατικό δυναμικό μετά την πανδημία.

Για να επιτευχθεί αυτό, τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πρέπει να προσαρμοστούν, με περίπου τους μισούς από τους συμμετέχοντες HR, να αναφέρουν ότι η πρώτη τους προτεραιότητα είναι η αξιολόγηση των δεξιοτήτων του διαθέσιμου δυναμικού και η αντιστοίχιση αυτών με τα προαπαιτούμενα των επιχειρήσεων στις οποίες απασχολούνται. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση για τα απαραίτητα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η πανδημία έχει, ήδη, αναγκάσει πολλές αεροπορικές εταιρίες, καθώς και άλλες εταιρίες στον κλάδο, όπως είναι οι πάροχοι υπηρεσιών εδάφους, να αξιολογήσουν τις συνολικές δεξιότητες των υπαλλήλων τους προκειμένου αυτές να προσαρμοστούν στις νέες επιχειρησιακές απαιτήσεις. Μια συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η ανάγκη οι καμπίνες των επιβατικών αεροσκαφών να αναδιαμορφωθούν κατάλληλα προκειμένου να μεταφέρουν μόνο φορτίο.

Καθώς η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια ανακάμπτει, οι εταιρίες θα καλούν πάλι πίσω τους εργαζομένους τους, οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, επιστρέφουν υπαλλήλους, ενώ, παράλληλα, θα προβαίνουν σε νέες προσλήψεις, και εκτός του κλάδου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι, τα θέματα της ασφάλειας, της επιχειρησιακής λειτουργίας και οικονομικής φύσεως θέματα, προσδιορίζονται ως οι κύριοι τομείς όπου απαιτείται εκπαίδευση για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης. Η ασφάλεια επισημάνθηκε ως ιδιαίτερα κρίσιμη για τις αεροπορικές εταιρίες, τους παρόχους υπηρεσιών εδάφους και τα αεροδρόμια.

“Η IATA παρέχει εκπαίδευση για επαγγελματίες της αεροπορίας εδώ και σχεδόν 50 χρόνια. Η τεχνική φύση της βιομηχανίας μας, σε συνδυασμό με τις αυστηρές απαιτήσεις που ορίζονται από τις ρυθμιστικές αρχές, οδηγούν στην ανάγκη για τυποποιημένη εκπαίδευση, σε ολόκληρο τον τομέα. Δεδομένου του γεγονότος ότι, η κρίση Covid-19 ανάγκασε πολλές εταιρίες, είτε να σταματήσουν εντελώς, είτε να μειώσουν δραστικά την εκπαίδευση, θα συνεχίσουμε να προσαρμόζουμε το χαρτοφυλάκιό μας για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να συμβάλουμε στην επανεκκίνηση της βιομηχανίας », δήλωσε ο Frédéric Leger, Ενδιάμεσος Ανώτερος Αντιπρόεδρος, Εμπορικά προϊόντα και υπηρεσίες στην IATA & Cargo Network Services (CNS) Πρόεδρος.

ksd PRIMAGEL
adv

Κατά την παράδοση της κατάρτισης, η εστίαση θα στραφεί σε ψηφιακές μεθόδους σε αντίθεση με τη συμβατική εκπαίδευση στην τάξη:

36% των ερωτηθέντων έχουν ήδη μετακινήσει την εστίασή τους στην απόσταση / ηλεκτρονική μάθηση
Το 85% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η διαδικτυακή μάθηση, συμπεριλαμβανομένων των εικονικών τάξεων, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη

Οι επιλογές ψηφιακής μάθησης έπαιξαν ήδη βασικό ρόλο σε ορισμένες από τις πρωτοβουλίες που προσέφερε η IATA στην υποστήριξη του κλάδου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως:

Ένα ειδικό διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για το πρώην πλήρωμα καμπίνας για να τους βοηθήσει να πραγματοποιήσουν τις δυνατότητές τους εκτός του κλάδου
Εικονική εκπαίδευση στην τάξη για λειτουργίες φορτίου ελεγχόμενης θερμοκρασίας για την υποστήριξη της μεταφοράς εμβολίων
Ένα ηλεκτρονικό μάθημα για την αεροπορική μεταφορά φαρμακευτικών προϊόντων και εμβολίων
Εκπαίδευση σε εξοπλισμό επίγειας υποστήριξης για την υποστήριξη των χειριστών εδάφους στη διαχείριση του εφοδιασμού τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τη δυνατότητα συντήρησης ζωτικού εξοπλισμού.
Μετατροπή κρίσιμων μαθημάτων κατάρτισης – όπως επικίνδυνα εμπορεύματα – σε εικονική μορφή για να επιτρέπεται η παρακολούθηση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Καθώς η αεροπορία ανοικοδομείται, θέματα όπως η βιωσιμότητα και η ψηφιοποίηση θα αποκτήσουν σημασία. Η IATA συνεργάζεται ήδη με αρκετούς ακαδημαϊκούς εταίρους για να σχεδιάσει μαθήματα αειφορίας για να προσελκύσει νέα ταλέντα και να συμβάλει στη διαμόρφωση του μέλλοντος της αεροπορίας. Επιπλέον, μια νέα διαλειτουργική ομάδα εργασίας αεροναυτικών δεξιοτήτων IATA θα διασφαλίσει ότι οι μελλοντικές απαιτήσεις κατάρτισης θα είναι σύμφωνες με τις ανάγκες που επιφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κλάδου.

«Η IATA εξακολουθεί να είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις εκπαιδευτικές ανάγκες της αλυσίδας αξίας της αεροπορίας. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 έχουμε δείξει ότι μπορούμε γρήγορα να προσαρμοστούμε στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις. Με τις βασικές εργασίες για τη βιωσιμότητα και την ψηφιοποίηση, ετοιμαζόμαστε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του αυριανού εργατικού δυναμικού », δήλωσε ο Leger.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *