global airline
Alexandre de Juniac- CEO IATA

IATA: Οι επιβάτες να φορούν μάσκα, διαφορετικά θα υποστούν τις κυρώσεις

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) απευθύνεται σε όλους τους ταξιδιώτες και ζητά να φορούν μάσκα προσώπου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για την ασφάλεια όλων των επιβατών και του πληρώματος, λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Η χρήση καλυμμάτων προσώπου αποτελεί βασική σύσταση της καθοδήγησης του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) για ασφαλείς πτήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως αναπτύχθηκε από κοινού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις εθνικές κυβερνήσεις.

Η IATA υπογραμμίζει την ανάγκη συμμόρφωσης των επιβατών με τη σύσταση μετά από πρόσφατες αναφορές ταξιδιωτών που αρνούνται να φορούν κάλυμμα προσώπου κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Ενώ αυτή η πρακτική  περιορίζεται σε έναν πολύ μικρό αριθμό ατόμων, ορισμένα περιστατικά στο αεροσκάφος,  έχουν εξελιχθεί βίαια, με αποτέλεσμα δαπανηρές και εξαιρετικά ενοχλητικές εκτροπές για την αποβίβαση αυτών των επιβατών.

«Αυτή είναι μια έκκληση για κοινή λογική και ανάληψη ευθύνης. Η συντριπτική πλειονότητα των ταξιδιωτών κατανοεί τη σημασία της κάλυψης προσώπου τόσο για τους ίδιους όσο και για τους συνεπιβάτες τους, και οι αεροπορικές εταιρείες εκτιμούν αυτήν τη συλλογική προσπάθεια. Αλλά μια μικρή μειονότητα δημιουργεί προβλήματα. Η ασφάλεια βρίσκεται στον πυρήνα της αεροπορίας και η συμμόρφωση με τις οδηγίες ασφάλειας του πληρώματος είναι ο νόμος. Η αποτυχία συμμόρφωσης μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια μιας πτήσης, να διαταράξει την ταξιδιωτική εμπειρία άλλων επιβατών και να επηρεάσει το εργασιακό περιβάλλον για το πλήρωμα», δήλωσε ο Alexandre de Juniac, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA.

Υποχρεώσεις υπό όρους μεταφοράς

Ένα αεροπορικό εισιτήριο είναι μια σύμβαση βάσει της οποίας ο επιβάτης συμφωνεί με τους όρους και τις προϋποθέσεις μεταφοράς της αεροπορικής εταιρείας.

Αυτές οι προϋποθέσεις μπορεί να περιλαμβάνουν το δικαίωμα της αεροπορικής εταιρείας να αρνηθεί τη μεταφορά σε άτομο του οποίου η συμπεριφορά παρεμβαίνει σε μια πτήση, παραβιάζει τους κυβερνητικούς κανονισμούς ή προκαλεί στους άλλους επιβάτες να αισθάνονται ανασφαλείς.

ksd
adv

Οι αεροπορικές εταιρείες επισημαίνουν επίσης την ανάγκη να φορούν κάλυμμα προσώπου κατά τη διαδικασία κράτησης, κατά το check-in, στην πύλη, κ.λπ..

Η μη συμμόρφωση σημαίνει ότι ένας επιβάτης αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να αποβιβαστεί από την πτήση του, και να υποστεί περιορισμούς για μελλοντικές πτήσεις ή κυρώσεις σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία.

Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου

Σύμφωνα με δοκιμές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, η μάσκα προσώπου, όταν φοριέται σωστά, μπορεί να μειώσει την εξάπλωση πιθανών σταγονιδίων COVID-19 από το στόμα κατά 90%.

«Η έρευνα που έχουμε δει μέχρι σήμερα, και οι έρευνές μας με τις αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως, μας λένε ότι ο κίνδυνος μόλυνσης από τον COVID-19 σε μια πτήση παραμένει πολύ χαμηλός. Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που το υποστηρίζουν. Ο υψηλός ρυθμός ροής αέρα καμπίνας από πάνω προς τα κάτω, το συνεχές φιλτράρισμα του αέρα μέσω υπερσύγχρονων φίλτρων HEPA, το γεγονός ότι όλα τα καθίσματα βλέπουν στην ίδια κατεύθυνση και φυσικά οι επιβάτες που φορούν μάσκα καθώς και η απολύμανση του αεροσκάφους, όλα παίζουν ρόλο», είπε ο ιατρικός σύμβουλος της IATA, Δρ David Powell.

«Δεν πρόκειται μόνο για την προστασία του εαυτού σας. Πρόκειται για την προστασία όλων των άλλων κατά την πτήση», είπε.

Η IATA (International Air Transport Association) αντιπροσωπεύει περίπου 290 αεροπορικές εταιρείες που αποτελούν το 82% της παγκόσμιας εναέριας κυκλοφορίας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *