Photo Adrian Agawin on Pexels

IATA: Στο σωστό πλαίσιο οι οδηγίες του ΠΟΥ για τα διεθνή ταξίδια

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Να ακολουθήσουν τις νέες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τα ταξίδια, ο οποίος προτείνει μια προσέγγιση βάσει κινδύνου, για την εφαρμογή μέτρων που σχετίζονται με τον Covid-19 και τα διεθνή ταξίδια, κάλεσε τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).

Στις νέες οδηγίες του ο ΠΟΥ συνέστησε στις κυβερνήσεις:

-Να μην απαιτείται απόδειξη του εμβολιασμού κατά του Covid-19, ως υποχρεωτική προϋπόθεση για είσοδο σε κάποια χώρα ή προορισμό ή για την έξοδο.
-Να χαλαρώσουν μέτρα, όπως διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ ή και απαιτήσεις καραντίνας για ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή είχαν επιβεβαιωθεί με λοίμωξη Covid-19, τους τελευταίους έξι μήνες, και, επομένως, δεν είναι πλέον μολυσματικοί.
-Να εξασφαλίσουν εναλλακτικές λύσεις για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως διενέργεια διαγνωστικών τεστ,  έτσι ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν διεθνώς. Ο ΠΟΥ προτείνει τεστ rRT-PCR ή ταχεία διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης αντιγόνων (Ag-RDTs).
-Να εφαρμόσουν μέτρα, όπως διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ ή και καραντίνα, για διεθνείς ταξιδιώτες, που επιστρέφουν από χώρες ή προορισμούς υψηλού κινδύνου, με διεξαγωγή τεστ ενδιάμεσα, ώστε να μπορεί να αρθεί η καραντίνα, όταν δεν είναι πλέον απαραίτητο.

“Αυτές οι λογικές συστάσεις, βάσει κινδύνου, από τον ΠΟΥ, εάν ακολουθηθούν από τα κράτη, θα επιτρέψουν την επανάληψη των διεθνών, αεροπορικών ταξιδιών, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα την πιθανότητα εισαγωγής Covid-19. Όπως σημειώνει ο ΠΟΥ -και όπως αποδεικνύουν τα πιο πρόσφατα δεδομένα στο Ηνωμένο Βασίλειο- οι διεθνείς ταξιδιώτες δεν αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου όσον αφορά τον ιό. Από 1,65 εκατομμύρια τεστ, που πραγματοποιήθηκαν κατά την άφιξη διεθνών επιβατών στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τον Φεβρουάριο, μόνο το 1,4% ήταν θετικό στον Covid-19. Είναι, λοιπόν, καιρός οι κυβερνήσεις να ενσωματώσουν τα δεδομένα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, βάσει κινδύνου, για το άνοιγμα των συνόρων”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της IATA, Willie Walsh.

Ο ΠΟΥ κάλεσε, επίσης, τα κράτη να επικοινωνούν εγκαίρως και επαρκώς, οποιεσδήποτε αλλαγές στα μέτρα και τις απαιτήσεις που σχετίζονται με την υγεία. “Οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν ένα λαβύρινθο σύγχυσης, ασυντόνιστων και ταχέως μεταβαλλόμενων κανόνων εισόδου στα σύνορα, που τους αποθαρρύνουν από τα ταξίδια, προκαλώντας οικονομικές δυσκολίες σε όσους απασχολούνται στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού. Σύμφωνα με την τελευταία μας έρευνα για τους επιβάτες, το 70% των πρόσφατων ταξιδιωτών θεώρησε ότι οι κανόνες ήταν μια πρόκληση, που έπρεπε να κατανοήσουν”, δήλωσε ο Walsh.

Επιπλέον, ο ΠΟΥ ενθάρρυνε τα κράτη να εξετάσουν διμερείς, πολυμερείς και περιφερειακές συμφωνίες, ιδίως μεταξύ γειτονικών χωρών, με σκοπό τη διευκόλυνση της ανάκαμψης των βασικών κοινωνικοοικονομικών δραστηριοτήτων συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού, για τις οποίες τα διεθνή ταξίδια διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο.

Σύμφωνα με την IATA, η πανδημία έχει θέσει σε κίνδυνο περισσότερες από 46 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, που συνήθως υποστηρίζονται από την αεροπορία. Με την ενσωμάτωση αυτών των τελευταίων συστάσεων του ΠΟΥ στις στρατηγικές ανοίγματος των συνόρων, τα κράτη μπορούν να αρχίσουν να αντιστρέφουν την οικονομική ζημία των τελευταίων 18 μηνών.

ksd PRIMAGEL
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *