iata

IATA: Με τραγωδίες και προκλήσεις υποδέχθηκε ο κλάδος των αερομεταφορών το 2020

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μείωση της ζήτησης για πτήσεις το 2019 λόγω των πολιτικών αναταραχών και της αδύναμης οικονομικής δραστηριότητας, προκύπτει από δεδομένα της ΙΑΤΑ.

Σύμφωνα με την ΙΑΤΑ πρόκειται για την πρώτη μείωση από την οικονομική κρίση του 2009.

Επίσης εφιστά την προσοχή για περαιτέρω μείωση της ζήτησης πτήσεων λόγω των ακυρώσεων και επαναπρογραμματισμού των δρομολογίων προς τη,ν Κίνα εξαιτίας του Κορωνοϊού.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΙΑΤΑ, Alexandre de Juniac , αναφέρει: “Το 2019 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τις αερομεταφορές και το 2020 έχει ήδη κάνει πρεμιέρα με προκλήσεις και τραγωδίες. Η κατάρριψη της πτήσης PS752 της Ukrainian Airlines ήταν αδικαιολόγητη. Τα αεροσκάφη αποτελούν όργανα ειρήνης και δεν πρέπει να γίνονται στρατιωτικοί στόχοι. Οφείλουμε να συζητήσουμε το ζήτημα με τις κυβερνήσεις και τους μετόχους των αεροπορικών. Η χρονιά στιγματίστηκε, επίσης, από την πρόσφατη τραγωδία στην Τουρκία με τη συντριβή της πτήσης PC2193 των Pegasus Airlines”.

Σχετικά με τον Κορωνοϊό δήλωσε: “Από την εμπειρία μας σχετικά με τις εξάρσεις ιών, οι αεροπορικές έχουν αναπτύξει σωστές πρακτικές και θέτουν τα σωστά standards για να παραμείνει ασφαλής ο τομέας των ταξιδιών. Οι αεροπορικές συνεργάζονται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις δημόσιες αρχές υγείας με στόχο να περιορίσουν την έξαρση του ιού. Προς το παρόν δεν υπάρχει οδηγία από το ΠΟΥ για περιορισμούς στα ταξίδια. Είναι ξεκάθαρο ότι η ζήτηση για πτήσεις προς την Κίνα έχει μειωθεί και οι αεροπορικές αντιδρούν ακυρώνοντας τις πτήσεις τους προς την ηπειρωτική Κίνα”.

Το 2019 ο αριθμός επιβατών αυξήθηκε κατά 4.2% (ενώ το 2018 το ποσοστό κυμαινόταν στο 7.3%). Η συνολική χωρητικότητα για το 2019 αυξήθηκε κατά 3.4% και σημείωσε ρεκόρ 82.6% (81.9% το 2018).

Ο Alexandre de Juniac, σχολίασε: “Οι αεροπορικές αντεπεξήλθαν ικανοποιητικά στις προκλήσεις σημειώνοντας ήπια και σταθερή άνοδο. Ένας σημαντικός παράγοντας ήταν η καθήλωση των Boeing 737 Max, η οποία βοήθησε τον κλάδο να αντιμετωπίσει την μειωμένη ζήτηση και να βελτιώσει την περιβαλλοντική της απόδοση”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *