Η IATA υποστηρίζει το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid της ΕΕ ως παγκόσμιο πρότυπο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) προέτρεψε τα κράτη να κάνουν το EU Digital Covid Certificate (DCC), παγκόσμιο πρότυπο για ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολίων.

Μάλιστα απέδωσε τα εύσημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δέσμευσή της να εξασφαλίσει ψηφιακή επαλήθευση για τα διασυνοριακά ταξίδια και την ταχύτητα που μπόρεσε να την εφαρμόσει.

“Το DCC παραδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ για να διευκολύνει την επανεκκίνηση των ταξιδιών στα κρατη της ΕΕ. Ελλείψει ενός ενιαίου παγκόσμιου προτύπου για ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολίων, θα πρέπει να χρησιμεύσει ως σχέδιο για άλλες χώρες που θέλουν να εφαρμόσουν ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού”, δήλωσε. Conrad Clifford, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της IATA.

Η IATA αναφέρει ότι το DCC της ΕΕ πληροί πολλά βασικά κριτήρια που καθιστούν αποτελεσματικό το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Αυτά είναι η ευελιξία που πρέπει να υπάρχει τόσο σε έντυπη όσο και σε ψηφιακή μορφή, επαλήθευση κωδικού QR για ταχύτητα και ασφάλεια και πύλη μέσω της οποίας τα κρυπτογραφημένα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την υπογραφή DCC και που απαιτούνται για τον έλεγχο ταυτότητας υπογραφών πιστοποιητικών, μπορούν να διανεμηθούν σε ολόκληρη την ΕΕ.

Η πύλη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διανομή κρυπτογραφημένων δεδομένων εκδοτών πιστοποιητικών εκτός ΕΕ.

Το DCC της ΕΕ εφαρμόζεται στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και μια σειρά αμοιβαίων συμφωνιών έχουν υπογραφεί με πιστοποιητικά εμβολιασμού άλλων κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Ελβετίας, της Τουρκίας και της Ουκρανίας.

Χωρίς κανένα παγκόσμιο πρότυπο για ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού, έως και 60 άλλες χώρες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις προδιαγραφές DCC για τη δική τους πιστοποίηση.

Το DCC υποστηρίζεται επίσης πλήρως από το IATA Travel Pass.

ksd PRIMAGEL
adv

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *