icao official logo
icao official logo

ICAO: Έως και 1.2 δισ. λιγότεροι επιβάτες στα αεροπλάνα, έως το Σεπτέμβριο | 254 δισ. $ απώλειες

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ

Έως και 1.2 δισ. αναμένεται να μειωθεί ο αριθμός των  επιβατών στα αεροσκάφη μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, όπως προκύπτει από προβλέψεις του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

O ICAO προβλέπει ότι η διεθνής χωρητικότητα θα μειωθεί κατά 75% στα 3 πρώτα 3μηνα του 2020 με αποτέλεσμα να σημειωθούν απώλειες εσόδων από 160 έως και 254 δισεκατ. δολάρια για την περίοδο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος.

Λόγω της στενής σύνδεσης των εναέριων μεταφορών με την οικονομική και βιώσιμη ανάπτυξη σε κάθε περιοχή του κόσμου η παραπάνω πρόβλεψη κρίνεται απαραίτητη για τις κυβερνήσεις και τις τοπικές αρχές που καταστρώνουν σχέδια ανάκαμψης από τον Κορωνοϊό.

Η Γενική Γραμματέας του ICAO, Dr. Fang Liu, σε μήνυμά της προς τους αντιπροσώπους των κρατών-μελών του Οργανισμού αναφέρει:

“Καθώς ο αντίκτυπος και η διάρκεια της κρίσης δεν μπορούν να υπολογιστούν, ο ICAO έχει  δημιουργήσει 6 διαφορετικά “μονοπάτια” ανάκαμψης, τα οποία τελούν υπό 2 ενδεικτικά σενάρια για τις πιθανές βραχυπρόθεσμες συνέπειες της πανδημίας του Κορωνοϊού”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *