rodos

Ιδιαίτερα επιτυχημένη η εκδήλωση του Δήμου Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία και με κορυφαία εκδήλωση – αφιέρωμα στην τοπική παράδοση και γαστρονομία, γιορτάσθηκε και φέτος από τη Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου, η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, μπροστά στο Δημαρχείο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού,  η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ετοίμασαν ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που ξεκίνησε ήδη σε πολλές περιοχές του νησιού από τις αρχές Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή  29 του μήνα.

Πρόγραμμα που αναφέρεται τόσο στους επισκέπτες της Ρόδου όσο και στους Ροδίτες, καλωσορίζοντας έτσι θερμά και τιμώντας όλους όσους επιλέγουν τη Ρόδο για τις διακοπές τους αλλά και όλους εκείνους που άμεσα ή έμμεσα συμβάλλουν για την όσο το δυνατό πιο ευχάριστη διαμονή των τουριστών στο νησί μας.

Από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στη Ρόδο ήταν και αυτή του περασμένου Σαββάτου, που είχε ως επίκεντρο την  τοπική μας παράδοση και τον εναλλακτικό τουρισμό.  Μέσω αυτής και σε συνεργασία με  ντόπιους επιχειρηματίες, δόθηκε η ευκαιρία αφενός της παρουσίασης και προβολής  διαφόρων παραγωγικών κλάδων και αφετέρου γνώρισαν οι επισκέπτες του νησιού μας και θυμηθήκαμε όλοι μας τον παραδοσιακό τρόπο ζωής του νησιού, αλλά και παρασκευής των τοπικών μας προϊόντων.

Τους επισκέπτες καλωσόρισε η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου λέγοντας μεταξύ άλλων: «Όλες οι ενέργειες και οι δράσεις της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου έχουν ως κύριο γνώμονα την ανάδειξη του νησιού ως μοναδικού προορισμού όχι μόνον το καλοκαίρι, αλλά καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Ρόδος εξάλλου είναι ένα νησί που, έχοντας κατακτήσει περίοπτη θέση στον κατάλογο των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών, τείνει όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια να γίνει μόνιμος πόλος έλξης και άλλων μορφών τουρισμού, του εναλλακτικού τουρισμού και όλων των μορφών που αυτός περιλαμβάνει.

Εκεί στοχεύουμε με την παρουσία μας σε όλες τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, όπου μέσα από έντυπο υλικό αλλά και με την διάθεση τοπικών προϊόντων, που προσφέρουν ντόπιοι επιχειρηματίες, καθώς και με την παρουσίαση των αθλητικών και άλλων μορφών εναλλακτικού τουρισμού στη Ρόδο,  επιχειρούμε να προσελκύσουμε όχι μόνον περισσότερους τουρίστες αλλά ποιοτικότερο τουρισμό και τουρισμό για όλους τους μήνες  του χρόνου».

Κλείνοντας, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, απευθύνθηκε στους επισκέπτες της Ρόδου και τους κάλεσε να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές αυτού του τόπου, ενός νησιού με μοναδική ομορφιά, ιστορία, πολιτισμό και πλούσιες δραστηριότητες σε πολλούς τομείς.

Πρόταση για εναλλακτικό τουρισμό κατέθεσε και η εταιρεία Rhodes Adventures outdooractivities με έναν, κατά κοινή ομολογία, πρωτότυπο τρόπο με μία … καταρρίχηση από την ταράτσα του Δημαρχείου, που εντυπωσίασε όλους.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη γιορτή. Φίλες και φίλοι της Ρόδου, κάτοικοι του νησιού, επισκέπτες, τουρίστες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Δημαρχείου, απολαμβάνοντας τη βόλτα τους.

Γύρω τους υπήρχαν πάγκοι με όλα τα παραδοσιακά προϊόντα της Ρόδου, ενώ παράλληλα γινόταν και επίδειξη του τρόπου παρασκευής τοπικών προϊόντων καθώς και παρουσίαση παραδοσιακών επαγγελμάτων.

Ήταν πολλοί  ντόπιοι επιχειρηματίες εκεί και οι επισκέπτες γιόρτασαν μαζί τους την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, σε μια ξεχωριστή γιορτή όπως η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου ξέρει να διοργανώνει.

Κάτοικοι και πολλοί επισκέπτες γνώρισαν τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα της Ρόδου, τον αργαλειό που παρουσίαζε η κα Ευαγγελία Πολυχρόνη, τα χειροποίητα καλάθια που ετοίμαζε ο κ. Χρύσανθος Διάκου, έφτιαξαν μαζί με τους τεχνίτες της παράδοσης, με τον κ. Μιχάλη Ντάκα ροδίτικα κεραμικά από πηλό, έκοψαν σφουγγάρια με τον κ. Μικέ Σαρούκο.

Θαύμασαν τα άλογα της Ρόδου, ξεναγήθηκαν στα θαλάσσια σπορ, το σέρφινγκ, την ποδηλασία και τις άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η Ρόδος όλες τις εποχές  του χρόνου.

Γεύθηκαν παραδοσιακά εδέσματα και τοπικά ποτά, το ροδίτικο γλυκό κρασί, σούμα, ούζο και λικέρ, δοκίμασαν ροδίτικες τηγανίτες, μελεκούνια, λουκουμάδες και γλυκά του κουταλιού.

Γνώρισαν τα βότανα της ροδίτικης γης και τα καλλυντικά της φύσης και τέλος, απόλαυσαν ροδίτικη μουσική  από τον κ. Μιχάλη Λαουντό, τραγούδησαν όλοι μαζί παραδοσιακά τραγούδια και χόρεψαν τοπικούς χορούς με την ομάδα ελληνικών παραδοσιακών χορών κ. Βαγγέλη Τζέλλου και τα Λαογραφικά Μουσικοχορευτικά Εργαστήρια «Τερψιχόρη» τα οποία εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους με το συρτάκι που παρουσίασε.

Δυναμική και η συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Φανών «Ο Πρόδρομος» του οποίου οι τηγανίτες και τα γλυκά του κουταλιού έγιναν ανάρπαστα.

Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017 ολοκληρώνονται αύριο Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, με εορταστικές βραδιές σε Θεολόγο, Φαληράκι, Λάρδο και Λίνδο, ενώ την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 μπορούν οι επισκέπτες του νησιού και όχι μόνον, να απολαύσουν βραδιά Γαστρονομίας στα  Στεγνά Αρχαγγέλου.

Οι παραγωγοί

Οι τοπικοί παραγωγοί που παρουσίασαν τα προϊόντα τους, αλλά και όσοι ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό που πρότειναν την … άλλη Ρόδο, ήταν:

 1. RIDING CLUB OF RHODES KADMOS
 2. Natura Rodos -Κάλλας Σταύρος
 3. Rodia Πατούνα Νίκη &ΣΙΑ Ε.Ε
 4. dm natural farming rhodes- Δραμουντανής Μιχάλης
 5. Φίλεμα Ροδίων& ΣΙΑ Ε.Ε -Πισσάκας Δημήτριος
 6. Πολιτιστικός Σύλλογος Φανών «Ο Πρόδρομος»
 7. Θεουλάκης Κυριάκος
 8. Διμέλης Απόστολος (Λαδόμυλος)
 9. Rhodes Adventures outdooractivities- (Carolien Brix)
 10. Throne of Helios
 11. Rhodes Marinas S.Α

12.Παραδοσιακά αναψυκτικά «Gia giamas »

 1. 13. Λεντάκη Νεκταρία-Σμαράγδη)
 2. 14. Σιφωνιός Άγγελος
 3. 15. ΚυριάκοςΔιαμαντής Electra
 4. 16. Παρασκευή Μακρή
 5. 17. HMS, Houlis Marine Service
 6. 18. Χρύνανθος Διάκου
 7. 19. Ντάκας Μιχάλης,
 8. 20. Πολυχρόνη Ευαγγελία, αργαλειός
 9. 21. Σαρούκος Μικές, σφουγγάρια

ΧΟΡΗΓΟΙ :

– ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΡΟΔΟΥ

– Ν. ΤΑΤΑΚΗΣ  Α.Ε. – Wine Perfection

– ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *